Η θεατροεικαστική παράσταση, Παρατήρηση του Άχρονου, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών από 16 Ιανουαρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη με ελεύθερη είσοδο. Αντί εισιτηρίου τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους πρόσφυγες.

Παρατήρηση του Άχρονου | Λίγα λόγια για την παράσταση 

Το έργο Παρατήρηση του Άχρονου πραγματεύεται την ποιότητα και τη δυναμική της παρατήρησης του μέσα και του έξω, την αυτοπαρατήρηση και την εξέλιξη της ύπαρξης μέσα από τις αξίες της που είναι η Αφομοίωση-Ενσυναίσθηση-Συνείδησή. Η Παρατήρηση είναι το κλειδί της ελευθερίας, επίγνωση της εικονικότητας του κόσμου. Παρατήρηση, Αυτοπαρατήρηση, Παρατηρούμενος και Παρατηρητής. Μέσα από την Παρατήρηση έρχεται η εξέλιξη μια μεταφορά της Παρατήρησης. Έξω από τον εαυτό μια σχέση αλληλοπαρατήρησης ο ένας του άλλου

Το Άχρονο σημαίνει το Αθάνατο το Άπειρο, το Παρόν. Είναι το Άχρονο η στιγμή της καθαρής αυτογνωσίας, δεν πρέπει να κινείται από το παρελθόν και το μέλλον, το πριν και το μετά. Η στιγμή είναι το Άχρονο. Παρατήρηση του Άχρονου. Παρατήρηση του απείρου. Παρατήρηση του ίδιου του εαυτού.

Ο Παρατηρούμενος στέκεται στα όρια του εγκλεισμού του, στα όρια όπου ο άνθρωπος δεν χωράει. Στα όρια της πνευματικής του γιγάντωσης. Ένα υπερβατικό ον που δεν χωράει στα όρια στα σύνορά που του επιβάλλουν και χτίζουν γύρω του σε μια προσπάθεια αυτόεγκλείσμού.

Παρατήρηση του έσω σύμπαντος, στο εσωτερικό του απείρου, στην παράλληλη διάσταση πνοών. Παρατήρηση της απόστασης του όλου, της αποδόμησης, της άυλης ακινησίας του απείρου, στην ολική απορρόφηση του φωτός, στην ένωση του μη ορατού, στην άπνοια της αιώρησης, στο αιώνιο της καθαρότητας. Παρατήρησή στο βασίλειο της σιγής, στην πέτρα της αντανάκλασης, στο πεδίο της διερεύνησης του όλου, στο σώμα της φωτιάς, στη σιγή του ακίνητου, στο παρελθόν του χρόνου, στην ύπαρξη της λήθης, στο σημείο της διάστασης του είναι, στην κατεύθυνση του  τέλους, στο σύμβολο της λύπης, στη στιγμή της αθανασίας, στο ανάγλυφο των σωμάτων.

Πληροφορίες παράστασης Παρατήρηση του Άχρονου

  • Σκηνοθεσία, Σύλληψη, Απόδοση, Κείμενα, Φώτα,Ήχος, Κοστούμια: EYPRAKSIA
  • Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη 16/17, 23/24, 30/31 Ιανουαρίου και 6/7 Φεβρουαρίου στις 20:00
  • Διάρκεια: 60 λεπτά
  • Είσοδος ελεύθερη: αντί εισιτηρίου τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους πρόσφυγες
  • Τοποθεσία: Θέατρο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
  • Διεύθυνση: Πειραιώς 256,Ταύρος
  • Τηλέφωνο: 2106510973
  • Υπό την Αιγίδα της UNESCO
  • Facebook Θεάτρου Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
Προηγούμενο άρθροLe Tableau: Ένα animation που καταδικάζει τις κοινωνικές ανισότητες
Επόμενο άρθροΚύκλος Μπετόβεν από την Κ.Ο.Θ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Σιακαντάρης Σπύρος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι απόφοιτος του The Bristol Old Vic Theatre School, ενώ έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια θεάτρου. Από την ηλικία των 11 παρακολουθεί σχεδόν καθημερινά θέατρο έχοντας αποκτήσει εμπειρίες και στιγμές από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις. Αγαπάει τον κινηματογράφο, την ανάγνωση βιβλίων και να ταξιδεύει.