Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης το βιβλίο: Νεκρός στον Ήλιο, του Ιουλίου του Λάκη Δόλγερα και το βιβλίο: Το Συμβάν, του Ιωάννη Κουτεντάκη και της Γεωργίας Αγγουριδάκη .

Νεκρός στον Ήλιο του Ιουλίου
Νεκρός στον Ήλιο του Ιουλίου
Νεκρός στον Ήλιο του Ιουλίου
Λίγα Λόγια για το βιβλίο

Καλοκαίρι του 2013. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ιάσονας Τσιάρας με το παρατσούκλι “Ωνάσης” κάνει διακοπές στον Αλάτα, το ειδυλλιακό ιδιόκτητο νησί στον κόλπο του Παγασητικού. Οι επιχειρήσεις του βρίσκονται σε οριακό σημείο. Εργαζόμενοι, προμηθευτές, ανταγωνιστές διεκδικούν την περιουσία του. Το ίδιο και το άμεσο περιβάλλον του. Έτσι, όταν βρίσκεται δολοφονημένος, οι ύποπτοι είναι πολλοί. Ο αστυνόμος Δημητρίου ζητάει τη συνδρομή του δημοσιογράφου Δημοσθένη Σαρόγλου και του εγκληματολόγου Θανάση Παπαγκίκα. Ένα ράλι ξεκινάει για το ποιος θα φτάσει πρώτος στον δολοφόνο…

Λίγα Λόγια για το Συγγραφέα

Ο Λάκης Δόλγερας γεννήθηκε στην Πρώτη Σερρών το 1945. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το βιβλίο “Η δεύτερη συνάντηση της Ελεονώρας και του Νίκου” είναι το τρίτο μυθιστόρημα που εκδίδει.

Πληροφορίες για το βιβλίο

Τίτλος: Νεκρός στον Ήλιο του Ιουλίου
Συγγραφέας: Λάκης Δόλγερας
Εκδόσεις Γαβριηλίδης
Σελίδες: 328
Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούλιος 2015


Το Συμβάν
Το Συμβάν
Το Συμβάν
Λίγα Λόγια για το βιβλίο

Το έργο είναι ένα σύνθεμα διαδρομών, που ανταμώνουν, διασταυρώνονται ή παρεκκλίνουν από την αρχική τους πορεία, αλλά και μεταξύ τους. Σ’ ένα πρώτο, ρεαλιστικό επίπεδο, έχει λάβει χώρα η εκτέλεση ενός νέου άντρα, καταδικασμένου για κακουργηματικές πράξεις που, κατά τα φαινόμενα, μόνο οι Αρχές της πόλης τις κρίνουν ως τέτοιες. Από την πλευρά τους, τα πλήθη, από την πλήρη αφοσίωση στον ειρηνόφιλο επαναστάτη, περνούν στην αδιαφορία για τη θανάτωσή του, έως και στην ηδονική παρακολούθηση του μαρτυρικού τέλους του, με μόνη εξαίρεση την αγαπημένη του, που φωνάζει απελπισμένα για το δίκιο του νεκρού.

Λίγα Λόγια για τους Συγγραφείς

Η Γεωργία Αγγουριδάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Σχολή Τεχνολόγων Μηχανικών του ΚΑΤΕΕ Αθήνας. Παρακολούθησε κύκλους σπουδών Λογοτεχνίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών στο The Open University, UK, από το οποίο και απέκτησε Diploma in the English Language και BA (Honours) in Humanities. Είναι κάτοχος του Diploma in Translation (στη Λογοτεχνία), Institute of Linguists, London, UK. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στον Στούντιο Θεάτρου Στανισλάφσκι. Έχει συνεργαστεί ως μεταφράστρια με τον εκδοτικό οίκο ΕΣΟΠΤΡΟΝ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ο Ιωάννης Κουτεντάκης γεννήθηκε στην Κρήτη. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και παρακολούθησε τα μεταπτυχιακά μαθήματα Φυσικής του Δημόκριτου. Επί μια δεκαετία έλαβε μέρος σε σειρά πειραμάτων στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών <> και στο αντίστοιχο <> των Η.Π.Α., τα οποία αφορούσαν στην ανίχνευση και την μελέτη στοιχειωδών σωματιδίων (Quark και Neutrino). Σήμερα εργάζεται στην Αθήνα, ως Μηχανικός Συστημάτων και Αρχιτέκτονας Λύσεων στον τομέα της Πληροφορικής.

Πληροφορίες για το βιβλίο

Τίτλος: Το Συμβάν
Συγγραφείς: Γεωργία Αγγουριδάκη, Ιωάννης Κουτεντάκης
Εκδόσεις Γαβριηλίδης
Σελίδες: 72
Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούλιος 2015

Προηγούμενο άρθροΕκκλησιάζουσες από το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρινό bazaar από τις Εκδόσεις Καστανιώτη