Οι Εκδόσεις Ευρασία παρουσιάζουν την έκδοση του νέου θεατρικού έργου «Ζόοτ» του Θανάση Τριαρίδη.

Ζόοτ

Η μοναξιά μιας γυναίκας διαταράσσεται από την «ευγενική» εισβολή μιας άλλης. Μιας άγνωστης. Συνδετικός τους κρίκος μια αιρετική φιγούρα, ο μυστηριώδης Ζόοτ που για διαφορετικούς λόγους επηρέασε τις ζωές και των δύο. Ένα σουρεαλιστικό παιχνίδι αναζήτησης για την ταυτότητα του, που όμως στο τέλος δεν έχει τόση σημασία ποιος είναι, αλλά ποιες είναι.

 «Γραμμένο το καλοκαίρι του 2013, το ΖΟΟΤ είναι ένα έργο εκδίκησης (ή και λύτρωσης) για έναν παλιό (;) φόνο – ή και για όλους τους φόνους των αιώνων. Και ο Γιόχαν Φρανς Ζόοτ, ο ήρωας-αίνιγμα του έργου, πιθανώς να προσδιορίζει την μαύρη τρύπα από την οποία παροχετεύτηκε όλο το “θέατρο” που γράφω. Μια σκηνοθέτης της νεότερης γενιάς – με ανάποδη ηλικιακά διανομή (οι δυο πρωταγωνίστριες είναι νέες ηθοποιοί ενώ οι ρόλοι που θα παίξουν έχουν “δραματουργική ηλικία” 65 και 70 χρόνων) – σε μια παράσταση που έχει προγραμματισμένη πρεμιέρα τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, στο Θέατρο Αλκμήνη». Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο συγγραφέας για το έργο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Θανάσης Τριαρίδης (Θεσσαλονίκη 21 Δεκεμβρίου 1970 – ) είναι Έλληνας συγγραφέας που ασχολείται με ποικίλα λογοτεχνικά είδη, όπως είναι το διήγημα, το μυθιστόρημα, το θέατρο, η ποίηση και το παραμύθι. Παράλληλα, γράφει αισθητικά δοκίμια που αφορούν τον Δυτικό πολιτισμό αλλά και πολιτικά άρθρα. Από το 2009 συμμετέχει στις εκδόσεις δήγμα. Αφηγήματά του έχουν μεταφραστεί στην Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσα, ενώ όλα τα κείμενά του είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα του.  Από τον Αύγουστο του 2009 είναι αντιρρησίας συνείδησης, καθώς δήλωσε άρνηση εφεδρικής στράτευσης. Με τα πολιτικά του κείμενα τοποθετείται υπερ ενός ακραιφνούς φιλελευθερισμού, ενάντι στην πολιτική βία, τον ρατσισμό και τους ολοκληρωτισμούς. Κατά την περίοδο 1996-2001 υπήρξε ακτιβιστής του δικτύου DROM για τα κοινωνικά δικαιώματα των Τσιγγάνων.  Είναι δικηγόρος, σεναριογράφος ντοκιμαντέρ κ.ά.

Πληροφορίες για το βιβλίο

  • κατηγορία: θεατρικό έργο
  • σελίδες: 146
  • διαστάσεις: 14 X 21
  • τιμή: 9,95€
  • ΒΚΜ: ΕΕ 1148
  • ISBN: 978-618- 5027-74-
  • Εκδόσεις Ευρασία
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΚυκλοφορεί το έργο του Gustave Flaubert: «Η γυναίκα του κόσμου» από τις εκδόσεις Gutenberg
Επόμενο άρθροΤρία νέα βιβία από τις εκδόσεις Πατάκη: «Η καλλιγραφία των ονείρων», «Τυχερό» και το «Σώμα»