H ομάδα της Be a Greek διοργανώνει Ξενάγηση στο Αττικό Μετρό: Υπόγειο Πέρασμα στην Αρχαιότητα στις 15 Ιανουαρίου με αφετηρία το Σταθμό Μετρό Αιγάλεω. Αυτή είναι η 2η δράση της ομάδας Be a Greek, η οποία διοργανώνει συχνά πρωτότυπες ξεναγήσεις. Σας δίνει την ευκαιρία για μία ξενάγηση διαφορετική από οτιδήποτε έχετε δει μέχρι τώρα.

Θα ξεναγηθείτε στα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως, κατά τη διάρκεια των ανασκαφών για την υλοποίηση του σημαντικότερου έργου στην σύγχρονη ιστορία της Αθήνας, του Αττικού Μετρό. Ακολουθήστε την σε ένα μοναδικό ταξίδι πέντε στάσεων, ανακαλύπτοντας αρχαία μυστικά.

Υπόγειο Πέρασμα στην Αρχαιότητα

Στα πλαίσια κατασκευής του Μετρό της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη αρχαιολογική ανασκαφή στην ιστορία της πρωτεύουσας (έκτασης 79.000 τ.μ.). Έφερε στο φως περισσότερα από 50.000 αρχαιολογικά ευρήματα. Συγκροτήματα ρωμαϊκών κτιρίων με τοιχογραφίες, αρχαίους δρόμους, ίχνη υδραγωγείων, χιλιάδες αγγεία, νομίσματα, ακόμα και λίγα γλυπτά.

Με τη βοήθεια της πιστοποιημένης ξεναγού της ομάδας, θα γνωρίσετε τα αρχαία θαύματα που επέστρεψαν στο φως, κατά τη διάρκεια των έργων. Ακόμα και μετά από 7.000 χρόνια, προκαλούν τον παγκόσμιο θαυμασμό, τόσο ως προς την ποιότητα όσο και ως προς την ποσότητά τους.

Η Be a Greek σε αποκλειστικότητα και για πρώτη φορά στη 17ετή ιστορία του Αττικού Μετρό, εξασφάλισε για εσάς όλες τις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις για την πραγματοποίηση της μοναδικής αυτής ξενάγησης.

Πληροφορίες για την Ξενάγηση στο Αττικό Μετρό

  • Ημερομηνία Ξενάγησης: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017
  • Ώρα Έναρξης Ξενάγησης: 11:30 π.μ.
  • Διάρκεια Ξενάγησης: 2 ώρες περίπου
  • Κόστος Ξενάγησης: 10€/άτομο
    Παιδιά έως 10 ετών δωρεάν (με τη συνοδεία ενηλίκου).
    Στο κόστος συμμετοχής δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος των εισιτηρίων του Μετρό.
  • Σημείο Συνάντησης: Σταθμός Μετρό Αιγάλεω (εντός του Σταθμού, πλησίον των εκδοτηρίων εισιτηρίων)
  • Σημείο Ολοκλήρωσης Ξενάγησης: Σταθμός Μετρό Ακρόπολης
  • Η Ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από Διπλωματούχο Ξεναγό, μέλος της Ομάδας της Be a Greek.
  • Αγορά εισιτηρίων πατώντας εδώ.
  • Λόγω της ιδιαίτερης φύσης της συγκεκριμένης Δράσης, οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί απόλυτα η σειρά προτεραιότητας, με την οποία θα ολοκληρώνεται η εγγραφή των ενδιαφερόμενων.
  • Για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της Δράσης μας, καλείστε να είστε στο σημείο συνάντησης της ξενάγησης τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης. Για λόγους προγράμματος, θα τηρηθεί αυστηρά το ωράριο της ξενάγησης.
  • Για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε, μπορείτε να επικοινωνείτε είτε μέσω email είτε τηλεφωνικά στο 6948332630.
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Be a Greek μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της στο facebook.
Έκτακτο (14/1)

Η ομάδα Be a Greek δημοσίευσε προ ολίγου την ακόλουθη ανακοίνωση: «Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η Δράση της Κυριακής για την ξενάγηση στο Αττικό Μετρό θα αναβληθεί μέχρι νεωτέρας. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με απάντηση στο email το οποίο σας αποστείλαμε σήμερα εάν επιθυμείτε επιστροφή των χρημάτων σας ή μεταφορά του καταβληθέντος ποσού για την κράτηση εισιτηρίου σε όποια από τις επόμενες δράσεις μας επιλέξετε. Στην περίπτωση επιστροφής των χρημάτων παρακαλούμε να συμπεριλάβετε, στο απαντητικό email, τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο επιθυμείτε να γίνει η κατάθεση».

Προηγούμενο άρθρο«Κρασί. Ένα ταξίδι γευσιγνωσίας», ένα βιβλίο από τη σομελιέ Μάρνι Ολντ
Επόμενο άρθροΤα Λουλούδια σε πέτρες εμφανίζονται στην μπουάτ Απανεμιά