AsterokosmosΤα φετινά Χριστούγεννα είναι επιτέλους εδώ και η πόλη της Θεσσαλονίκης φοράει τα καλά της και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα γιορτινό παραμύθι. Οι επιλογές πολλές, οι εκδηλώσεις ποικίλες και η διάθεση ακόμη μεγαλύτερη. Παρακάτω θα βρείτε τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε που θέλετε να πάτε!

 

 

 

Χριστούγεννα 2014 στην πλατεία Αριστοτέλους 


 Όσοι θα παραμείνουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σίγουρα θα περάσουν μια βόλτα από το κέντρο της πόλης και θα πετύχουν μία από τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος.

Τα Χριστούγεννα στην πλατεία Αριστοτέλους ξεκινούν από το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου με την επίσημη φωταγώγηση της πλατείας Αριστοτέλους. Από εκείνη τη μέρα ξεκινάει και το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, έως και τις 31 Δεκεμβρίου.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια και παραστάσεις για παιδιά.

Η έκπληξη των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων αποτελεί η δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου σκηνικού μικρού δάσους που θα καταλαμβάνει σχεδόν όλο τον ελεύθερο χώρο της πλατείας Αριστοτέλους και αναμένεται να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
Ώρα: 11.30
ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΟΔΑΣΟΣ

Εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, με παραστάσεις και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και Τατουάζ. Συμμετέχει επίσης η χορωδία Εκπαιδευτηρίων Ε.Μαντουλίδη

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου
Ώρα: 11.30
ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Με παιδικές χορωδίες και τη ροκ μπάντα του Δημοτικού Ωδείου Πανοράματος-Χορτιάτη-Πυλαίας

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 
Ώρα: 17.30
ΜΕΛΩΔΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
• Συναυλία από το Γυναικείο Ηλεκτρικό Κουαρτέτο Εγχόρδων fortissimo
• Συναυλία από την ορχήστρα δωματίου CONTRA TEMPO υπό την αιγίδα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης
• Συναυλία κουαρτέτου JAZZ

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014
Ώρα: 11.30
ΜΟΥΣΙΚΟ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΟΔΑΣΟΣ

Με Φιλαρμονικές της πόλης, παραστάσεις και παιχνίδια για τους μικρούς φίλους.

 

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014
Ώρα: 11.30
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ, ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

22, 23, 24 Δεκεμβρίου 2014 
Παράλληλη εκδήλωση από την Πολιτεία Πολιτισμού για συγκέντρωση παιχνιδιών για ορφανοτροφεία.

 

Χριστουγεννιάτικη Πλατεία του Δήμου Καλαμαριάς 


 Ο Δήμος Καλαμαριάς υποδέχεται με τον δικό του τρόπο τα Χριστούγεννα!

Κάθε μέρα οι επισκέπτες θα βλέπουν μια διαφορετική δράση στα 3 Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια. Επίσης, έχει στηθεί καρουζέλ και τρενάκι.

Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη: οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν γράμματα, ευχές και να κάνουν όμορφες κατασκευές, να ανταλλάξουν βιβλία στην Χριστουγεννιάτικη Παιδική Βιβλιοθήκη και συνομιλήσουν με τον Άγιο Βασίλη. Κατά την διάρκεια των γιορτινών ημερών, θα φιλοξενηθεί στην παιδική σκηνή δρώμενα με θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο και αφήγηση παραμυθιών.

Στο Σπίτι των Ξωτικών: κάθε μέρα θα ετοιμάζονται ξεχωριστές γιορτινές κατασκευές!

Στο Ζαχαρόσπιτο: Τα παιδιά θα φορέσουν το σκούφο του μικρού ζαχαροπλάστη και θα μάθουν συνταγές για παραδοσιακά γλυκίσματα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Ώρες λειτουργίας: 
Καρουζέλ -Τρενάκι: 10:00 -15:00 και 17:00-21:00
Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια Καθημερινά 17:00 21:00 & 
Σαββατοκύριακα & Αργίες, 11:00-15:00 και 17:00-21:00
Παραμονές 24/12 & 31/12: 11:00-15:00

 

Ο «Αστερόκοσμος» της ΔΕΘ-Helexpo 


 Μια χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια πολιτεία ανοίγει τις πύλες του την 

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 στις 17:00,  στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα δίνει εορταστικό ρυθμό στην πόλη έως τις 7 Ιανουαρίου του 2015
Το Παγωμένο Δάσος, το Πέτρινο Χωριό του Άι Βασίλη, το Εργοστάσιο Παιχνιδιών, το Χωριό από Ζαχαρόπαστα, τα διαδραστικά και παραμυθένια εργαστήρια, το μεγαλύτερο λούνα παρκ, τα δύο παγοδρόμια επιφάνειας 600 τ.μ. και τα καθημερινά θεατρικά, ακροβατικά και μουσικά δρώμενα είναι μερικά μόνο από τα εντυπωσιακά αξιοθέατα του φετινού Αστερόκοσμου. Μαζί φορά τα γιορτινά του και το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, που θα φιλοξενήσει ένα εντυπωσιακό σοκολατένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Τιμές εισιτηρίων
Η γενική είσοδος στον Αστερόκοσμο (ατομικό εισιτήριο) κοστίζει 7 ευρώ και περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλο το θεματικό πάρκο –εκτός από το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας- και απεριόριστη συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, δράσεις και θεάματα, καθώς και δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo (είσοδος από πύλη Εμπορίου).
Τα παιδιά ύψους έως 1 μέτρο δεν πληρώνουν
Η γενική είσοδος που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας είναι 9 ευρώ.

Ωράριο & Πρόγραμμα λειτουργίας
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου μέχρι Τετάρτη 7 Ιανουαρίου: καθημερινά 11.00 – 22.00.
Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς : 11.00 – 20.00

 

«Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Βιβλίου – Bazaar»


Στον μαγικό κόσμο του βιβλίου συμμετέχει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας 
στον Αστερόκοσμο, της ΔΕΘ από 12 Δεκεμβρίου 2014 – 7 Ιανουαρίου 2015,
στο περίπτερο 13

Στο φετινό Αστερόκοσμο της Δ.Ε.Θ. συμμετέχουν 150 εκδότες από όλη την Ελλάδα με 500.000 βιβλία για όλους. 
Φθηνά μοναδικά και σπάνια πολλές φορές βιβλία για τους βιβλιόφιλους που θα μας επισκεφτούν και θα τα αποκτήσουν σε πολύ χαμηλές τιμές από 0,50 λεπτά, 1,00 -1,50 -2,00 ευρώ – 3,00.Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του βιβλίου μπορούν να διαλέξουν από μία ευρύτατη ποικιλία εκδόσεων, γιορτινά βιβλία για τα δώρα τους, κλασικά παραμύθια για τα παιδιά τους, σχολικά βοηθήματα, έργα ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, δοκίμια, ταξιδιωτικούς οδηγούς, λευκώματα, ιστορικές εκδόσεις, επιστημονική φαντασία, παιδικά βιβλία, ποίηση, χάρτες, και πολλά άλλα, για μαγικά Χριστούγεννα γεμάτα φαντασία και γνώση.
Παράλληλα στο χώρο θα λειτουργήσει εργαστήρι συσκευασίας δώρου για τα βιβλία που θέλετε να χαρίσετε στ’ αγαπημένα σας πρόσωπα.

Επίσης στη διάρκεια λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής Βιβλίου – Bazaar ο Σύνδεσμος με την HELEXPO – ΔΕΘ ξεκινάει μια νέα δράση «Ξαναδιάβασέ με» για να εμπλουτίσουν βιβλιοθήκες σε παραμεθόριες περιοχές. Θα υπάρχει διαμορφωμένος χώρος όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να φέρουν βιβλία που έχουν διαβάσει, ώστε να αξιοποιηθούν για τον παραπάνω σκοπό. 
Για τετάρτη φορά θα πλαισιωθεί και αυτή η Γιορτή βιβλίου με τη δράση μας η «Βιβλιοθήκη στο Σχολείο». Ένα τυχερό σχολείο ανά την Ελλάδα θα κερδίσει ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων προσφορά των εκδοτών για τη βιβλιοθήκη του σχολείου του. Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί μπορείτε να αφήνετε το σχολείο που επιθυμείτε στην κληρωτίδα που θα υπάρχει και στο λήξη της Γιορτής μετά από κλήρωση θα αναδειχτεί το τυχερό σχολείο. 

Ωράριο:
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου – Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 11.00-22.00 όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

 

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στον Δήμο θεσσαλονίκης 


 Διαλέξαμε τις καλύτερες και σας τις παρουσιάζουμε!

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με αφορμή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων διοργανώνονται από το Δήμο Θεσσαλονίκης στις Δημοτικές Κοινότητες. Συναυλίες, καλλιτεχνικά δρώμενα, εργαστήρια, εκθέσεις και αθλητικές δραστηριότητες πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα στις γειτονιές της πόλης. 

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου: Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Αρχαιολογικού Μουσείου

Φουαγιέ ΑΜΘ

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχουν: η Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθόδιου Θεσσαλονίκης και η Χορωδία του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης.

 
Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου: Συναυλία Μουσικής Δωματίου -ΑΜΘ
«Οι σονάτες του Johannes Brahms για πιάνο και βιολοντσέλο»
 
Ώρα: 20:30

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου: Χριστούγεννα με μουσική -Η Κ.Ο.Θ. παίζει για τη Χ.Α.Ν.Θ.

Με γνωστά και αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα και έργα μεγάλων συνθετών θα γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και ηΧ.Α.Ν.Θ., με τη σύμπραξη καταξιωμένων καλλιτεχνών και μαέστρο τον Χάρη Ηλιάδη

Ώρα: 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 20€, 12€, 8€ (παιδικά)

 

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου: Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο- Χριστουγεννιάτικη Συναυλία
O Σύνδεσμος Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσλαονίκης διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. 

Ώρα: 20:00 

Είσοδος Ελεύθερη

Τρίτη,  30 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Θεάτρου Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, ώρα προσέλευσης 21:00
Η Ε΄ Κοινότητα Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός StarClassic Radio( www.starclassic.gr ), διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη συναυλία της συνΑνθρωπίας.
Καλεσμένοι του φέτος η εξαίρετη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Νατάσσα Μάρε Moυμτζίδου και οι εξέχοντες μουσικοί της jazz Γιώργος Τζούκας (πιάνο) και Μανώλης Κουτσουνάνος (τύμπανα). 
Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν εξ΄ολοκλήρου για την αγορά τροφίμων και θα διατεθούν σε οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Ότι και να επιλέξετε, καλή διασκέδαση και καλές γιορτές!!

 

 

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο, jazz live στο “El Convento Del Arte”
Επόμενο άρθρο“Chronos”: Το νέο project της Δήμητρας Γαλάνη στο Gazarte