«Χείλια λένε παραμύθια» Σε ένα μοναδικό θέμα στο Half Note στις 30/12

«Χείλια λένε παραμύθια» Σε ένα μοναδικό θέμα στο Half Note στις 30/12

«Χείλια λένε παραμύθια», ονομάζεται η ομάδα αφήγησης που θα παρουσιάσει στις 30 Δεκεμβρίου χριστουγεννιάτικα παραμύθια στη σκηνή του Half Note. Η ομάδα αφήγησης « Χείλια λένε παραμύθια » θα παρουσιάσει χριστουγεννιάτικες ιστορίες με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και υπόσχεται μένα γλυκό και δημιουργικό πρόγραμμα για τα παιδιά.

Η ομάδα αφήγησης « Χείλια λένε παραμύθια » σε μία εκδήλωση με πολλά παραμύθια!

Λένε πως όταν χορεύεις, ταξιδεύεις σε κόσμους μαγικούς. Κι ίσως τούτο να ήταν αληθινό για εκείνες τις βασιλοπούλες που κάποια Χριστούγεννα αποφάσισαν να ζήσουν λίγο διαφορετικά. Γοβάκια που λιώναν, πρίγκιπες από μακριά καλούν την αλήθεια για να βρουν. Μα οι ιστορίες που τούτοι ακούν, αφορμή θα σταθούν γλυκά να αποκοιμηθούν.

Οι βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους μας ταξιδεύουν στον κόσμο των παραμυθιών: εκεί που η κυρά Χουχουλιά τινάζει τα παπλώματα της, στο σπίτι μιας καλής νοικοκυράς που αναζητά τους τρεις μάγους, σε ένα νησί και σε ένα χωριό όπου δύο μικρά αγόρια παίζουν μουσική για να ξορκίσουν το κακό, στο δρόμο που περπατά ένα ζυμωτό παιδάκι με χρυσή καρδιά.

Ιστορίες γεμάτες μουσικές χριστουγεννιάτικες, τοπία γιορτινά και χιονισμένα, αφηγούνται οι παραμυθούδες Πέγκυ  Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή (ομάδα αφήγησης « Χείλια λένε παραμύθια ») . Ήχους αλλοτινούς, τραγούδια μελωδικά και μαγικά παίζει με την κιθάρα και τη φλογέρα του ο αρχιμουσικός του παλατιού, Γιάννης  Ανθόπουλος.

Καλλιτεχνική επιμέλεια, σχεδιασμός, αφήγηση: Ομάδα Αφήγησης « Χείλια λένε Παραμύθια » (Πέγκυ Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή)

  • Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Ανθόπουλος
  • Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Ανθόπουλος, Ειρήνη Νικολακοπούλου
« Χείλια λένε παραμύθια »

Η ομάδα αφήγησης «Χείλια λένε παραμύθια» δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2016, από τρεις νέες αφηγήτριες (Πέγκυ Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή) που έχουν πολύ μεράκι και αγάπη για τα παραμύθια, τη ζωή και τους ανθρώπους! Πιστεύουν στη δύναμη τους και στη δύναμη που μπορούν να δώσουν σε όσους τα ακούν.

Σε μια εποχή που οι προσωπικές σχέσεις και η επικοινωνία, αρκετές φορές περιορίζονται στον πλοήγηση του διαδικτύου, η ομάδα μας αντιπροτείνει την άμεση επικοινωνία και επαφή, μέσα από τον αφηγηματικό λόγο και το μοίρασμα των ονείρων αλλά και των αγωνιών μας. Οι μύθοι και τα παραμύθια μπορούν να ξορκίσουν τις δεύτερες και να μας κάνουν να πιστέψουμε και να ακολουθήσουμε τα πρώτα! Έτσι ως αφηγήτριες ελπίζουμε κι ευχόμαστε να γινόμαστε το όχημα για να ταξιδέψει ο κάθε ακροατής μας σε έναν κόσμο αναζήτησης και ανακάλυψης γεμάτο ομορφιά, σοφία και αναπτέρωση!

Οι αφηγηματικές ενότητες που παρουσιάζουμε αποτελούνται από παραδοσιακά ή λογοτεχνικά παραμύθια και φέρνουν το κοινό σε επαφή με την προφορική παράδοση και την αφηγηματική τέχνη. Συνδυάζουν τη διασκέδαση και τη ψυχαγωγία με ένα εκπαιδευτικό σκέλος, που αναδύεται αβίαστα.

Όλες οι ενότητες μας διανθίζονται με τραγούδια που τραγουδάμε ζωντανά a capella και μελωδικούς ή ρυθμικούς ήχους μικρών κρουστών και άλλων μικρών οργάνων. Σε όλες τις αφηγήσεις μας υπάρχει διαδραστικότητα με το κοινό, και ενθάρρυνση του να συμμετέχει. Ανάλογα με την περίπτωση, το χώρο και το χρόνο, την αφήγηση μπορεί να ακολουθήσει κατασκευή / χειροτεχνία.

Πληροφορίες για το μουσικό γεγονός:

  • Ημέρα διεξαγωγής: Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017
  • Χώρος: Half Note Jazz Club
  • Διεύθυνση: Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Ώρα έναρξης: 18.30
  • Είσοδος: 10 ευρώ
  • Προπώληση: viva.gr , Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
  • Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310
  • Site
Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ 

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply