Η ταινία «Wrath of silence» του σκηνοθέτη Ξιν Γιουκούν (Xin Yukun) αποτελεί ιδιαίτερο δείγμα του ασιατικού κινηματογράφου του 2017. Από την Κίνα έρχεται σε ευρωπαϊκό έδαφος και συγκεκριμένα στο BFI London Film Festival ένα ιδιαίτερο θρίλερ. Με ένα πολύ καλό cast, σκηνοθεσία και άρτια χορογραφία πολεμικών τεχνικών, το θρίλερ αυτό έχει ξεχωρίσει και αναμένεται να συζητηθεί.

Λίγα λόγια για την ταινία «Wrath of silence»

Στην Κίνα του σήμερα και συγκεκριμένα σε μια μικρή πόλη του Βορά, υπάρχουν πλούσιες φυσικές πηγές. Σε μια ατελείωτη έκταση στα βουνά οι επιχειρηματίες κερδοσκοπούν από τις πηγές και τη φύση. Με τον τρόπο αυτό περνούν στα ανώτερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα. Όμως, η απληστία τους και η συνήθεια να κάνουν τα πάντα, θεμιτά και αθέμιτα, με το χρήμα καταστρέφει τους αγρότες. Τις συνέπειες των πράξεών τους θα τις καταλάβουν με αφορμή την εξαφάνιση ενός μικρού βοσκού μια μέρα. Το σασπένς και η αγωνία ξεκινούν ταυτόχρονα με την αναζήτηση του νεαρού αγοριού, ενώ οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν την κοινωνία.

Από τον σκηνοθέτη της ταινίας «The Coffin in the Mountain» έρχεται ένα ιδιαίτερο κινηματογραφικό θρίλερ. Με έμμεσο και πιθανώς άμεσο σχολιασμό κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων και πρακτικών, η ταινία αυτή περνά και στην Ευρώπη. Άρτιες ερμηνείες από καταξιωμένους ηθοποιούς όπως οι: Song Yang και Jiang Wu έρχονται να συμπληρώσουν τον κινηματογραφικό μύθο. Ακόμη, γίνεται λόγος για πολύ καλή σκηνοθεσία των κινήσεων στις σκηνές βίας και για μια προσεγμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση του σεναρίου. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στη Βρετανία στις 5 Οκτωβρίου στα πλαίσια του London Film Festival. Το μόνο που μένει είναι να δούμε τις εντυπώσεις και τις αντιδράσεις σε Βρετανικό έδαφος και από εκεί στον υπόλοιπο κόσμο.

Wrath of silence. η επίσημη αφίσα της ταινίας
Wrath of silence. η επίσημη αφίσα της νέας ταινίας του Yukun Xin.
Trailer της ταινίας «Wrath of silence»

Πληροφορίες για την ταινία

  • Σκηνοθεσία – Σενάριο: Yukun Xin
  • Πρωταγωνιστούν: Wu Jiang, Yang Song, Wenkang Yuan
  • Είδος: Θρίλερ
  • Διάρκεια: 119′
  • Χώρα: Κίνα
  • Γλώσσα: Κινέζικα
  • Χρώμα: Έγχρωμο
  • Ημερομηνία Εξόδου: 5 Οκτωβρίου 2017 (Ηνωμένο Βασίλειο)
  • IMDB
Διαβάστε περισσότερα κινηματογραφικά νέα εδώ.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Δημήτρης Λάμπρου στη LOLA NIKOLAOU GALLERY
Επόμενο άρθροWolf Warrior II του Jing Wu – Μια φορά πολεμιστής, πάντα πολεμιστής