«Τα Σημάδια του Ουρανού» είναι ένα από τα ελληνικά ντοκιμαντέρ που ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και επίσημα. Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε για πρώτη φορά στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και βραβεύτηκε από την Διεθνή Επιτροπή Κινηματογράφου Fipresci. Συνεχίζει το ταξίδι του σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο σκηνοθετικό του τιμόνι βρίσκεται η Μάρω Αναστοπούλου, η ευρηματική Ελληνίδα σκηνοθέτιδα.
«Τα Σημάδια του Ουρανού» θα προβληθούν, λοιπόν, στις 4 και 5 Μαρτίου στον κινηματογράφο Άστορ στις 16:00. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την σκηνοθέτιδα. Είναι σίγουρα ένα από τα δείγματα τέχνης που μας κάνουν εθνικά υπερήφανους, μην το χάσετε!

«Τα Σημάδια του Ουρανού»- Η πλοκή του ντοκιμαντέρ

Στην απόμακρη Αμοργό οι άνθρωποι μοχθούν κι απολαμβάνουν τη ζωή με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Ο καπετάν Κωνσταντής και ο Λεωνίδας ο βοσκός έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή σε αυτή τη μικρή γωνιά της γης κι όμως δεν γνωρίζονται. Η καθημερινότητά τους καθορίζεται από μία κοινή παράμετρο: τα σημάδια τ’ ουρανού. Οι Αμοργιανοί κουβαλούν γνώσεις αιώνων για την πρόβλεψη του καιρού. Είναι τα σημάδια του ουρανού, οι άνεμοι, τα αστέρια, τα σύννεφα και η θάλασσα που τους μηνύουν για το αύριο. Ο αέναος κύκλος της ζωής είναι ο κύκλος των εποχών, της γέννησης και του θανάτου μα και μία διαρκής υπενθύμιση της απλής ομορφιάς που πλέει ανενόχλητη γύρω μας.

«Τα Σημάδια του Ουρανού»
«Τα Σημάδια του Ουρανού» θα προβληθούν στον κινηματογράφο Αστόρ στις 4 και 5 Μαρτίου.
Λίγα λόγια από τη Μάρω Αναστοπούλου

«Ο καπετάν Κωνσταντής έχει ένα καΐκι και κάνει ένα τακτικό, εβδομαδιαίο, επιδοτούμενο από το κράτος δρομολόγιο στο νησάκι Κίναρος για να μεταφέρει τρόφιμα και άλλα απαραίτητα εφόδια στη μοναδική του κάτοικο! Ο Λεωνίδας έχει περάσει όλη του τη ζωή μόνος του, στα βουνά, βόσκοντας κοπάδια. Ξεχνάμε συχνά πως νησιά του Αιγαίου δεν είναι μόνο το γαλάζιο και η θάλασσα.. »

«Τα Σημάδια του Ουρανού» 2
Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε για πρώτη φορά στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και βραβεύτηκε από την Διεθνή Επιτροπή Κινηματογράφου Fipresci.

«Η ταινία ξεκινάει με έναν συνηθισμένο διάλογο μεταξύ Αμοργιανών. Για το τι καιρό θα κάνει. Τον Αύγουστο έχουν το έθιμο να κοιτάνε τα «μερομήνια», δηλαδή, τον καιρό που κάνει τις πρώτες έξι μέρες του μήνα, γιατί, σύμφωνα με αυτούς, η κάθε μισή μέρα δίνει πρόγνωση για έναν μήνα του χρόνου. Με εντυπωσίασε αυτή η σχέση τους με τα σημάδια της φύσης, καθόριζε ακόμα και τα δικά μας γυρίσματα. Μου έλεγαν, όμως, ότι πάει πια, ο καιρός τρελάθηκε, δεν είναι εύκολο όπως παλιά να τον προβλέψουν…».
Μάρω Αναστοπούλου

Πληροφορίες για τις προβολές

  • Τίτλος ταινίας: «Τα Σημάδια του Ουρανού»
  • Πότε: 4 και 5 Μαρτίου, στις 16:00
  • Πού: Κινηματογράφος Αστόρ
  • Διεύθυνση: Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή) (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)
  • Τιμή εισιτηρίου: 5€
  • Link για το facebook event
  • Link για το facebook page
Προηγούμενο άρθροΚυριακάτικες Αφηγήσεις- Ο σκηνοθέτης Μahdi Fleifel επιστρέφει
Επόμενο άρθροLogan- O γνωστός Γούλβεριν όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί