Νέο κεφάλαιο για το βιβλιοπωλείο «Πολιτεία» στην Ιπποκράτους

Νέο κεφάλαιο για το βιβλιοπωλείο «Πολιτεία» στην Ιπποκράτους

Μέσα στην άνοιξη του 2018 θα επέλθουν σημαντικές αλλαγές για τους βιβλιόφιλους της Αθήνας, μα και ολόκληρης της Ελλάδας. Το ιστορικό βιβλιοπωλείο «Πολιτεία» θα μετακομίσει στην Ιπποκράτους, στο κτίριο όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν το κατάστημα Hontos Center. Η Πολιτεία, ένα από τα πλέον ποιοτικά, ενημερωμένα και οικονομικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας, αλλάζει σελίδα και συνεχίζει το ταξίδι της, με τους αναγνώστες να ακολουθούν πιστά.

Λίγα λόγια για την Πολιτεία

Το βιβλιοπωλείο ιδρύθηκε το 1980 και πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή και ατμοσφαιρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας. Επί 27 χρόνια στέγαζε την αγάπη χιλιάδων ανθρώπων για τα βιβλία στην οδό Ασκληπιού 1-3. Η αγάπη αυτή θα βρει τώρα νέα στέγη στο κτίριο της οδού Ιπποκράτους.

Το υπόγειο της Πολιτείας με τα λογοτεχνικά βιβλία κατάφερνε, παρά το χαμηλών τόνων προφίλ του, να κάνει έντονα αισθητή την παρουσία του και να αποτελεί συχνά μια όαση ηρεμίας για τους επισκέπτες του· μια είσοδο σε έναν μαγικό κόσμο. Το παρόν κτήριο, που στεγάζει τα τέσσερα συνεχόμενα καταστήματά της, δεν έχει βιτρίνα, δεν αποτελεί τόπο συναντήσεων, εκδηλώσεων και καφέ. Είναι αυτό που είναι: ένα βιβλιοπωλείο με την παραδοσιακή του σημασία.

Η Πολιτεία διαθέτει πάνω από 100.000 τίτλους, πολλά εξειδικευμένα τμήματα, ενώ απασχολεί πάνω από 60 άτομα, άκρως πληροφορημένα πάνω στο αντικείμενό τους. Η πρώτη εξέλιξη του βιβλιοπωλείου ήρθε με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου, με δελεαστικές προσφορές. Αυτή η αλλαγή επέκτεινε την εμβέλειά του και το έκανε ακόμα πιο γνωστό σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Πολιτεία μετακομίζει

Η μετακόμιση της Πολιτείας σε έναν πιο κεντρικό, πολυσύχναστο και εμπορικό χώρο αποτελεί σίγουρα την έναρξη μιας νέας εποχής για το βιβλιοπωλείο. Θα καταφέρει, δίχως αμφιβολία, να γίνει γνωστότερο στο ευρύ κοινό και να αναπτύξει τη δημοφιλία του. Ίσως το κατάστημα «χάσει» κάτι από το ύφος και την ατμοσφαιρικότητά του. Είναι βέβαιο, όμως, πως θα είναι τρομερά δύσκολο να εκλείψει από το βιβλιοπωλείο η ποιότητα και η αγάπη του ίδιου και του κοινού του για το βιβλίο.

Η αλλαγή του χώρου, όμως, δεν είναι σημαντική αποκλειστικά για το ίδιο το βιβλιοπωλείο και την εξέλιξή του. Είναι βέβαιο πως η μετακόμιση θα μεταβάλει την πολιτική και τις συνήθειες των εκδοτικών οίκων και των υπόλοιπων βιβλιοπωλείων ανά τη χώρα.

Εμείς, ως αναγνώστες, δεν έχουμε παρά να αναμείνουμε ως την άνοιξη του ερχόμενου έτους για να δούμε ιδιοις όμμασι τις εξελίξεις που θα επιφέρει η μετακίνηση του αγαπητού βιβλιοπωλείου τόσο στο ύφος του, όσο και στο μέλλον του εμπόριου του βιβλίου.

Το υπόγειο της Πολιτείας

Το υπόγειο της Πολιτείας, μια όαση για τους βιβλιόφιλους.

Πληροφορίες για το βιβλιοπωλείο Πολιτεία

  • Διεύθυνση: Ασκληπιού 1-3, Αθήνα
  • Τηλέφωνο: 21 0360 0235
  • Ανοιχτά Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-21:00 και Σάββατο 9:00-18:00
  • Διαδικτυακός ιστότοπος
  • Η σελίδα του βιβλιοπωλείου στο Facebook 
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply