Η Βικτώρια Ταγκούλη παραχωρεί στο Artic.gr μια ιδιαίτερη συνέντευξη για τα μουσικά της βήματα και τη πορεία της ως ερμηνεύτρια. Με αφορμή το νέο δίσκο της που έχει τίτλο «Κουκίδα», μας μιλάει για την εμφάνιση της στο Passport Κεραμεικός αλλά και για την αγάπη που έχει στη μουσική.

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου θα απολαύσουμε την Βικτώρια Ταγκούλη στο Passport με τη μοναδική της μουσική «κομπανία» και μας επιφυλάσσει μία βραδιά με πολλές εκπλήξεις!

Η Βικτώρια Ταγκούλη σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη !

Άννα Μαράκη: Βλέποντας τη μουσική σας πορεία από το πρώτο της ξεκίνημα, παρατηρούμε ότι έχετε τελειοποιήσει τις σπουδές σας στη μουσική και έχετε λάβει μαθήματα θεατρικών σπουδών. Το θέατρο αποτέλεσε αρωγός για να αναπτύξετε και να εξελίξετε τα μουσικά σας βήματα;

Βικτώρια Ταγκούλη: Δεν έχω κάνει σπουδές στο θέατρο ,μόνο μουσικές σπουδές . Έχω ασχοληθεί μόνο με το μουσικό θέατρο και το μιούζικαλ. Ακόμα και στην ΦΟΥΡΚΕΤΑ ως τραγουδίστρια συμμετείχα.

Άννα: Για μία περίοδο βρισκόσασταν στην ομάδα «Σπείρα – Σπείρα» του Σταμάτη Κραουνάκη. Τι είδους εμπειρίες κερδίσατε από τη συμμετοχή σας στην ομάδα του;

Βικτώρια Ταγκούλη: Ήταν η πρώτη μου επαφή με αυτό που ονομάζουμε μουσικό θέατρο. Έμαθα πως στήνουμε μια παράσταση από το μηδέν .Πώς να βάζουμε στη σωστή σειρά τα τραγούδια προκειμένου να εξυπηρετήσουν την παράσταση, έμαθα τι σημαίνει ομαδικότητα, συνεργασία, υπομονή, αντοχή, επιμονή και πίστη σε αυτό που κάνω και στους στόχους μου. Επίσης είχα την τύχη να συμμετέχω σε σπουδαίες παραστάσεις και να παίξω σε μεγάλα θέατρα όπως η μεγάλη και η μικρή Επίδαυρος και το θέατρο των Δελφών.

Βικτώρια Ταγκούλη
Η ερμηνεύτρια Βικτώρια Ταγκούλη

Άννα: Θα ήθελα να ταξιδέψω τη μνήμη σας στους στίχους ενός τραγουδιού που έχετε η ίδια ερμηνεύσει «..Δωσ’ μου ένα κόκκινο γιατί/ βρες μου μία αιτία/ δεν είναι ο έρωτας ντροπή και αμαρτία..». Προτάσεις και λόγια που υμνούν τον έρωτα. Εσείς μέσα από αυτά τα μουσικά κομμάτια που ερμηνεύετε πως τον αντιλαμβάνεστε; Τι σημαίνει για εσάς έρωτας;

Βικτώρια Ταγκούλη: Οι στίχοι αυτοί είναι από το «κόκκινο ποτό» σε μουσική του Χρίστου Θεοδώρου και στίχους του Χρήστου Κανελλόπουλου. Ο έρωτας για μένα είναι το συναίσθημα που σε οδηγεί σε αχαρτογράφητα νερά ,όπου ο νους και η λογική δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό ή κρατάει λίγο ή μετουσιώνεται σε αγάπη.

Άννα: Η μουσική είναι ένας δρόμος μακρύς με πολλά και διάφορα μέρη που δεν γνωρίζουμε. Εσείς πώς θα περιγράφατε τη σχέση σας με τη μουσική; Είναι για εσάς ένας δρόμος που σας δίνει νέες συναισθηματικές γεύσεις, εμπειρίες και ερεθίσματα;

Βικτώρια Ταγκούλη: Η μουσική ήταν στη ζωή μου από πολύ μικρή. Την κουβαλάω μέσα μου και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτή. Η ενασχόληση μου με τη μουσική προκύπτει από μια πολύ βαθιά μου ανάγκη. Είναι ένας δρόμος μακρύς με έντονα συναισθήματα, ερεθίσματα, εμπειρίες.

Άννα: Προσωπικά, εσείς η ίδια, τι είδους μηνύματα θέλετε να περάσετε στο κοινό που σας ακούει με τις ερμηνείες σας;

Βικτώρια Ταγκούλη: Πιο πολύ στοχεύω στο συναίσθημα παρά στο να περάσω κάποιο μήνυμα. Με ενδιαφέρει ο κόσμος να φύγει συγκινημένος ,έχοντας ακούσει ωραία τραγούδια, να περάσει δύο ώρες γεμάτες μουσική. Για αυτό δίνω μεγάλη έμφαση στο ρεπερτόριο, στην ενορχήστρωση και την επιλογή των μουσικών.

Άννα: Γνωρίζουμε πως για αρκετά χρόνια συνεργάζεστε με το Χρίστο Θεοδώρου. Πως προέκυψε η μεταξύ σας συνεργασία; Ποια στοιχεία είναι εκείνα που κάνουν την επαγγελματική σας σχέση δημιουργική και να κρατά τόσο καιρό;

Βικτώρια Ταγκούλη: Με τον Χρίστο γνωριστήκαμε στο Ωδείο ,σπουδάζαμε μαζί μουσική. Εκείνος έγραφε τραγούδια κι εγώ τραγουδούσα. Η συνεργασία μας προέκυψε εντελώς φυσικά, είχαμε την ίδια ανάγκη να φτιάξουμε καινούργια τραγούδια. Αυτή η ανάγκη μας οδήγησε σε τρεις προσωπικούς δίσκους. Αυτό που κάνει τη σχέση μας δημιουργική είναι η κοινή αισθητική που έχουμε και οι ίδιοι στόχοι.

Βικτώρια Ταγκούλη
Η ίδια ισχυρίζεται για τη μουσική τα εξής: «Η μουσική ήταν στη ζωή μου από πολύ μικρή. Την κουβαλάω μέσα μου και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτή. Η ενασχόληση μου με τη μουσική προκύπτει από μια πολύ βαθιά μου ανάγκη .Είναι ένας δρόμος μακρύς με έντονα συναισθήματα, ερεθίσματα, εμπειρίες.»

Άννα: Το τελευταίο καιρό ετοιμάζετε ένα νέο δίσκο που έχει τίτλο «Κουκίδα». Μία νέα δισκογραφική δουλειά που περιλαμβάνει μουσικές δημιουργίες μεγάλων καλλιτεχνών του μουσικού πενταγράμμου. Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για αυτή τη νέα δουλειά και τη θεματολογία της;

Βικτώρια Ταγκούλη: Μετά από τρείς προσωπικούς δίσκους με τον Χρίστο Θεοδώρου αποφασίσαμε από κοινού να κάνουμε ένα διάλειμμα δισκογραφικά για να έχουμε τον χρόνο να δούμε ποιο θα είναι το επόμενό μας βήμα. Έτσι προέκυψε η «κουκίδα». Είχα την τύχη να μου δώσουν τραγούδια πολύ σημαντικοί νέοι συνθέτες και στιχουργοί όπως ο Σταύρος Σιόλας, ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Δημήτρης Μαραμής, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης,ο Χρίστος Θεοδώρου, ο Στάθης Δρογώσης ,ο Νίκος Μωραίτης , ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ο Μιχάλης Γελασάκης, ο Βάσος Βενιζέλου και ο κύριος Μάνος Ελευθερίου. Δεν έχει κάποια συγκεκριμένη θεματολογία όμως κατά ένα περίεργο τρόπο ο δίσκος έχει ενότητα και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται τόσο στην ενορχήστρωση όσο και τη φωνή μου.

Άννα: Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου εμφανίζεστε στο Passport Κεραμεικός. Τι να αναμένουμε από αυτή σας την εμφάνιση; Σχεδιάζετε μελλοντικά κάποιες άλλες μουσικές εμφανίσεις;

Βικτώρια Ταγκούλη: Στο passport θα παρουσιάσω όλο τον δίσκο χωρίς όμως να είναι μόνο παρουσίαση. Θα είναι κανόνικό live και θα έχω τη χαρά να ανέβουν στη σκηνή όλοι οι συνθέτες να παίξουμε τα τραγούδια τους. Επόμενα σχέδια φυσικά υπάρχουν, αφού το passport είναι η αρχή για την «κουκίδα». Μιλάω με κάποιους χώρους και περιμένω ημερομηνίες για να μπορώ να το ανακοινώσω.

Μουσικοί συντελεστές της μουσικής παράστασης

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

  • Χρίστος Θεοδώρου – ενορχήστρωση, πιάνο
  • Γιώτης Παρασκευαϊδης – ηλεκτρική κιθάρα
  • Διονύσης Βερβιτσιώτης – βιολί
  • Αντώνης Αρβανίτης – κοντραμπάσο
  • Βαγγέλης Παρασκευαϊδης – κρουστά, βιμπράφωνο
  • Επιμέλεια ήχου: Γιάννης Δαμιανός
Πληροφορίες για το μουσικό γεγονός:

  • Ημέρα: Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018
  • Χώρος:  PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Upstairs
  • Διεύθυνση: Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος, Αθήνα
  • Ώρα έναρξης: 21:30
  • Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ (με μπύρα ή κρασί στο bar) – 20 ευρώ (με ποτό, σε τραπέζι)
  • Προπώληση: viva.gr 
  • Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 5222203
  • Site 
Διαβάστε περισσότερες μουσικές συνεντεύξεις εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΗ Νεκταρία Καραντζή σε μία σπουδαία συναυλία στην Ιταλία
Επόμενο άρθρο«Δεν με ξέρεις» του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη από τις εκδόσεις Βακχικόν