Έκθεση «Vertigo» του Γιάννη Δημητράκη στην γκαλερί Alibi στου Ψυρρή

Έκθεση «Vertigo» του Γιάννη Δημητράκη στην γκαλερί Alibi στου Ψυρρή

Έκθεση «Vertigo» του Γιάννη Δημητράκη στην γκαλερί Alibi στου Ψυρρή
Έκθεση «Vertigo» του Γιάννη Δημητράκη στην γκαλερί Alibi στου Ψυρρή

Mε τίτλο «Vertigo» στην γκαλερί Alibi στο κέντρο της Αθήνας έρχεται η νέα εικαστική έκθεση του Γιάννη Δημητράκη. Vertigo σημαίνει στην ελληνική γλώσσα ο ίλιγγος, η έλλειψη ισορροπίας, η ζαλάδα. Η ενστικτώδης έλξη για το κενό με μια αίσθηση βαρύτητας παράλληλα με την αντίθετή της ελαφρότητα. Η απώλεια του προσανατολισμού, η αστάθεια, η αίσθηση ότι έρχονται τα πάνω κάτω.

Ο Γιάννης Δημητράκης επανέρχεται στη σκηνή από την ερχόμενη Πέμπτη 19/10 και μέχρι 5/11 με την έκθεσή του Vertigo στην γκαλερί Alibi στου Ψυρρή.

Είναι μια εικαστική δουλειά που επικεντρώνεται στην έλλειψη βαρύτητας και κατεύθυνσης στη σύγχρονη ζωή. Με παράλληλη μετατόπιση του χρόνου από το μυθολογικό παρελθόν μας, στην παιδική ηλικία και την αθωότητα, ο Δημητράκης ζωντανεύει τελικά το όνειρο της φυγής, με το πέταγμα των πουλιών και τον καλπασμό των αλόγων.

Έτσι μας παρασύρει σε έναν κόσμο χωρίς βαρύτητα, που κουβαλάει παράλληλα όλους τους χρόνους του χθες, του σήμερα, του αύριο, αυτούς που συνυπάρχουν σε όλους μας κάθε στιγμή και πασχίζει να του δώσει κατεύθυνση και βάρος.

Ο Γιάννης Δημητράκης γεννήθηκε στην Παιανία Αττικής το 1958 όπου και εργάζεται. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών μεταξύ 1980 και 1986 με δασκάλους του τους Δ. Κοκκινίδη, Β. Δημητρέα, Δ.Μυταρά και Θ. Εξαρχόπουλο. Από το 1978 έχει παρουσιάσει δεκαπέντε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Από το 1991 είναι καλλιτεχνικός επιμελητής των Εκδόσεων Μπιλιέτο.

Η τελευταία ατομική εικαστική έκθεση του Γιάννη Δημητράκη με τίτλο «ΕVIVA» στην Πολιτιστική Επιτροπή Σαρωνικού «Πολύτροπον» επικεντρωνόταν, επίσης, στο καλλιτεχνικό μοτίβο της κίνησης.

Πληροφορίες  για την έκθεση «Vertigo» του Γιάννη Δημητράκη

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19.30-23.00

Διάρκεια: 19 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 2017

Τρίτη – Παρασκευή 15:00-20.00  Σαββατοκύριακο 12:00-17.00

Διεύθυνση: Alibi, Σαρρή 12, Ψυρρή

 

Διαβάστε περισσότερα εικαστικά νέα εδώ

 

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply