Μια καλοκαιρινή εκδοχή του Vegan Life Festival, έρχεται στην Τεχνόπολη την Κυριακή 9 Ιουλίου.Η πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2016 με μεγάλη επιτυχία. Ο θεσμός που ξεκίνησε στην Αθήνα, ταξίδεψε τον προηγούμενο μήνα στην Θεσσαλονίκη για να συστήσει και εκεί τον vegan τρόπο ζωής.

Βιγκανισμός( veganism)

Ο όρος vegan  ηχεί πολύ γνώριμα πλέον στα αυτιά μας. Μπορεί να αποτελεί μια σύγχρονη τάση στον γαστρονομικό τομέα, πίσω όμως από αυτό κρύβεται μια ισχυρή φιλοσοφία. Ο βιγκανισμός(veganism) είναι ένας  τρόπος ζωής που βασίζεται στα δικαιώματα των ζώων και στην οικολογία. Παράλληλα , έχει τεράστια οφέλη για την υγεία του ατόμου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι από μια προσέγγιση στο φαγητό ελάχιστα γνωστή, γίνεται σταδιακά κάτι mainstream.

Οι vegans, όπως αποκαλούνται,  αποφεύγουν- εκτός του κρέατος- οποιαδήποτε τροφή προέρχεται από ζωικό οργανισμό (αβγά, γάλα, τυρί κλπ) . Επιπλέον,  δεν κάνουν χρήση προϊόντων που έχουν ζωική πηγή ή έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Η φιλοσοφία vegan ,εν γένει .είναι αντίθετη σε όποια βαρβαρότητα ενάντια στο περιβάλλον και στα ζώα. Οι vegan κάνουν τις αξίες τους τρόπο ζωής και ζουν εναρμονισμένοι με τους συγκάτοικους τους σε αυτόν τον πλανήτη.

vegan life festival food
Τρόφιμα στα οποία βασίζεται η vegan διατροφή.
Vegan Life Festival

Ενδεχομένως στην μέση δυτική γαστρονομική κουλτούρα  να φαντάζει αδύνατο να έχεις μια ολοκληρωμένη διατροφή με αποχή από την κατανάλωση κάθε ζωικού παραγόμενου, αλλά γίνεται.  Στο Vegan Life Festival μπορεί κανείς να μάθει πώς.

Το Vegan Life Festival που θα φιλοξενηθεί στην  Tεχνόπολη του δήμου Αθηναίων είναι μια γιορτή που επιδιώκει να γνωστοποιήσει την vegan φιλοσοφία.  Διοργανωτές είναι μια ομάδα εθελοντών με άμεση σχέση με το vegan γίγνεσθαι της χώρας. Ενώνοντας γνώση , δημιουργικότητα και ενέργεια, οργανώνουν για δεύτερη φορά το Vegan Life Festival. Ομιλίες, εργαστήρια, ενημερωτικό υλικό αλλά και δημιουργική απασχόληση παιδιών είναι μερικές από τις δράσεις. Θα υπάρξει συμμετοχή εταιριών που παρέχουν vegan προϊόντα ενώ  vegan φαγητά και γλυκά θα λύσουν απορίες σχετικά με την θρεπτικότητα και την γεύση της  vegan κουζίνας.

vegan life festival 2016
Στιγμιότυπο από το Vegan Life Festival στην Τεχνόπολη, τον Νοέμβριο του 2016.

Εξάλλου, η ελληνική κουζίνα δεν απέχει τόσο από την vegan ,αν αναλογιστεί κανείς την μεγάλη κατανάλωση λαχανικών, ζυμαρικών και φρούτων. Το Vegan Life Festival είναι μια προσπάθεια να αναδειχτούν όλες οι πλευρές του βιγκανισμού. Δεν είναι ένα απλό lifestyle, αλλά η τέχνη της συμπόνιας, ένας υγιεινός τρόπος διαβίωσης  , μια ώθηση στην ψυχοσωματική υγεία του ατόμου. Σε γαστρονομικό επίπεδο, η ομάδα των εθελοντών θα δείξει πώς η vegan κουζίνα μπορεί να είναι δημιουργική, οικονομική  και γρήγορη. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα φεστιβάλ που θα απολαύσουν όσοι ενδιαφέρονται για γαστρονομία, περιβάλλον και δικαιώματα .

Πληροφορίες

  • Διεύθυνση: ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ -Πειραιώς 100, Αθήνα
  • Ημερομηνία & ώρα: 9 Ιουλίου, από 13:00 έως 00:00
  • Ιστότοπος: VeganLife
  • Facebook:  VeganLifeFest         

      Είσοδος Ελεύθερη

*Bonus του Vegan Life Festival θα αποτελέσει η Full Moon Fiesta που θα πραγματοποιηθεί μετά τις 9μμ στον ίδιο χώρο, στην Τεχνόπολη.

Προηγούμενο άρθροΤο μπαρ – Ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα, 13 Ιουλίου στους κινηματογράφους
Επόμενο άρθροΤαξίδι | 9η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας (26/6–9/7)