Οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ κυκλοφορούν στη σειρά «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ» το βιβλίο «Βάτραχοι» της Χρυσάνθης Καραΐσκου, σε εικονογράφηση Νέστορα Ξουρή.

Η συγγραφέας Χρυσάνθη Καραΐσκου με απλό τρόπο αλλά με ένα κείμενο γλαφυρό, με ζωηρούς διαλόγους και έξυπνο χιούμορ, μεταφέρει με πολύ όμορφο τρόπο στα παιδιά ένα απ’ τα ωραιότερα έργα του Αριστοφάνη, ενώ ο εικονογράφος Νέστορας Ξουρής  το έχει επιμεληθεί με τις έξοχες εικόνες του.

Βάτραχοι

Ο Διόνυσος με τον πιστό του δούλο Ξανθία αποφασίζει να κατέβει στον Άδη  για να φέρει πίσω στους ανθρώπους τον Ευριπίδη. Μετά από πολλές περιπέτειες φτάνουν τελικά στον προορισμό τους. Εκεί θα βρεθούν μπροστά σε έναν αγώνα λογομαχίας ανάμεσα στον Ευριπίδη και τον Αισχύλο για το ποιος είναι καλύτερος ποιητής. Ο Διόνυσος ορίζεται κριτής και αποφασίζει να πάρει μαζί του τον νικητή.

Η σειρά ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί ένα εξαίρετο εργαλείο για την εκμάθησή της. Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν οι «Όρνιθες» και η «Ειρήνη».

Χρυσάνθη Καραΐσκου

Γεννήθηκε και εργάζεται στον Έβρο. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2000 βρίσκεται στη δημόσια εκπαίδευση. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη λαϊκή παράδοση του τόπου μας. Η εργασία της σε σχολεία των Χανίων και του Έβρου αποτέλεσε την αφορμή για την καταγραφή παραδοσιακών παραμυθιών αλλά και παιχνιδιών, τόσο από τα μέρη όπου δίδαξε όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Έλαβε μέρος σε προγράμματα θεατρικής αγωγής καθώς και περιβαλλοντικά. Από τις εκδόσεις Διάπλαση έχουν εκδοθεί και άλλα παιδικά βιβλία της συγγραφέως, όπως «Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια», «Ο Σπανός και ο Δράκος», «Η Πούλια και ο Αυγερινός», «Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα», «Το σημειωματάριο της Πουπουλένιας», «Η κυρα-Καλή και οι δώδεκα μήνες», «Δωσ’ μου μια δεύτερη ευκαιρία» και «O λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά».

Πληροφορίες για το βιβλίο

  • Τίτλος: Βάτραχοι
  • Μεταφορά έργου: Χρυσάνθη Καραΐσκου
  • Εκδόσεις Διάπλαση
  • Εικονογραφία: Νέστορας Ξουρής
  • ISBN: 978-960-567-115-0
  • Τιμή: 12,00
Προηγούμενο άρθρο«Βραδιά Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι» στο θέατρο Μορφές Έκφρασης
Επόμενο άρθροΗ Θεοδοσία Τσάτσου την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο Ρυθμός Stage