Από τις 17 Δεκεμβρίου και για 16 παραστάσεις το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου μεταφέρει την Βασίλισσα του Χιονιού του Hans Christian Andersen στη σκηνή του Μεγάρου. Η νέα χορογραφία της Ανικό Ρεχβιασβίλι, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι, κάνει πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στη χώρα μας. Η μπαλετική εκδοχή του έργου μένει πιστή στον Andersen όσον αφορά την πλοκή και την εμπλουτίζει με τις μουσικές των Τσαϊκόφσκι, Λιάντοφ, Ρουμπινστάιν, Γκρηγκ και Μασνέ. Τις τελευταίες επέλεξε ο μαέστρος Αλεξέι Μπάκλαν.

Υπόθεση του μπαλέτου Η Βασίλισσα του Χιονιού
Η Βασίλισσα του Χιονιού: μπαλέτο στο Μέγαρο
Η Βασίλισσα του Χιονιού κυβερνάει με την ομορφιά της και τη βοήθεια ενός μαγικού καθρέφτη

Η Γκρέντα και ο Κέυ είναι δύο αγαπημένοι φίλοι. Το έργο ξεκινάει με τα παιδιά να παίζουν αμέριμνα στο παγοδρόμιο της πόλης μαζί με την παρέα τους. Εντωμεταξύ σε έναν τόπο μακρινό και ακόμα πιο παγωμένο η Βασίλισσα του Χιονιού κυβερνάει με τη δύναμη της ομορφιά της και ενός φανταστικού καθρέφτη. Όποιος κοιτάει μέσα στον καθρέφτη χάνει τα καλά του συναισθήματά και γίνεται σκληρός και απόμακρος. Ο καθρέφτης αυτός μέρα με τη μέρα ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στον ουρανό. Μαζί με την άνοδό του ενισχύεται και οι εξουσία της Βασίλισσας. Όταν οι βοηθοί της Βασίλισσας του Χιονιού, οι κακοί καλικάντζαροι, σπάσουν κατά λάθος τον καθρέφτη, μικρά γυαλάκια μπαίνουν στα μάτια και στις καρδιές διάφορων άτυχων ανθρώπων.

Οι άνθρωποι αυτοί βλέπουν παραμορφωμένο τον κόσμο και τα συναισθήματά τους παγώνουν. Παρόμοια μοίρα έχει ο μικρός Κέυ. Η Βασίλισσα του Χιονιού θα δει στο αγόρι τον μελλοντικό Πρίγκιπα του βασιλείου της. Τον γοητεύει και τον παίρνει μαζί της στο παλάτι. Τότε η φίλη του η Γκρέντα αναλαμβάνει δράση. Στο ταξίδι της για να φέρει πίσω τον χαμένο της φίλο περιπλανάται στα δάση. Συναντάει ληστές, ανθρώπους και μάγισσες που την οδηγούν  προς το παγωμένο παλάτι. Εκεί παγιδεύεται από χιλιάδες νιφάδες, τον στρατό της Βασίλισσας του Χιονιού. Θα καταφέρει άραγε να τον σώσει;

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Εθνική Όπερα του Κιέβου που θα παρουσιάσει το μπαλέτο Η Βασίλισσα του Χιονιού
Το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου
Το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου παρουσιάζει τη Βασίλισσα του Χιονιού

Η Εθνική Όπερα του Κιέβου έχει το μπαλέτο με το πλουσιότερο ρεπερτόριο στον κόσμο. Το τμήμα μπαλέτου ιδρύθηκε το 1867. Με μια κληρονομιά 24 ολοκληρωμένων έργων έχει περιοδεύσει στις περισσότερες χώρες του κόσμου και έχουν απολαύσει το μπαλέτο της περισσότεροι από́ 40 εκατομμύρια θεατές. Ακόμη έχει συνάψει συνεργασίες με καταξιωμένους χορευτές, όπως οι Σερζ Λιφάρ, Μάγια Πλισέτσκαγια, Άννα Πάβλοβα, Μαρίνα Τιμοφέεβα από το θέατρο Μπολσόι, Ιρίνα Κολπάκοβα, Άλλα Οσιπένκο, Μπόρις Μπρεγκβάτζε από το θέατρο Μαρίνσκυ και ο σημερινός μοναδικός χορευτής των μεγαλύτερων θεάτρων του κόσμου Βλαντιμίρ Μάλαχοφ. Το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου είναι γνωστό και για την αγάπη που έτρεφε ο Τσαϊκόφσκι για αυτό. Ο ίδιος ήθελε ο όλες οι όπερες και τα μπαλέτα του να παρουσιάζονται στην Εθνική Όπερα της Ουκρανίας στο Κίεβο, καθώς θεωρούσε ότι αυτό το θέατρο ήταν εφάμιλλο και ισάξιο με αυτά της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης.

Δείτε το trailer της παράστασης Η Βασίλισσα του Χιονιού
Πληροφορίες του μπαλέτου Η Βασίλισσα του Χιονιού

Ημερομηνία: 17-28 Δεκεμβρίου 2016

Τόπος: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τιμές εισιτηρίων:

  • € 28,00 – 38,00 – 48,00 – 60,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)
  • Παιδικά: € 14,00 – 19,00 – 24,00 – 30,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)
  • Ειδική τιμή: € 20,00 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)

Εκπτώσεις για ομαδικές κρατήσεις σε συγκεκριμένες παραστάσεις

Η Προπώληση των εισιτηρίων άρχισε στις 3 Οκτωβρίου

www.megaron.gr / 210-7282 333

Συντελεστές του μπαλέτου Η Βασίλισσα του Χιονιού

Μπαλέτο σε 2 πράξεις

Μουσική επιλογή: Oleksiy Baklan από έργα των Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, Ανατόλυ Λιάντωφ, Άντον Ρουμπινστάιν, Έντουαρντ Γκρήγκ, Ζυλ Μασνέ

Δραματουργική επεξεργασία: Rekhviashvili, Oleksiy Baklan

Χορογραφία: Aniko Rekhviashvili

Σκηνικά: Stanislav Petrovskyi

Κοστούμια: Nataliia Kucheria

Φωτισμοί: Igor Samarets

 

Προηγούμενο άρθροΟδύσσεια (L’Odyssee)- κριτική της ταινίας
Επόμενο άρθροΗ Καμεράτα παρουσιάζει το έργο «Η καρδιά μου πονεί για σας»

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.