Εξώφυλλο βιβλίου «Λιβάδια από ασφοδίλι»Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καστανιώτη» το νέο μυθιστόρημα του Βασίλη Δανέλλη, με τίτλο «Λιβάδια από ασφοδίλι».

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο


  Ο Παντελής είναι παντρεμένος με τη Γεωργία, έχει ένα ρετιρέ κι ένα αυτοκίνητο, τα οποία ξεπληρώνει στην τράπεζα, κι ένα μικρό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Με λίγα λόγια, είναι ένας κοινός άνθρωπος – με απλά όνειρα και μικρές φιλοδοξίες. Ξαφνικά βλέπει όλα όσα είχε χτίσει να γκρεμίζονται, να χάνονται σταδιακά, και αδυνατεί να κατανοήσει πώς μια συλλογική τραγωδία μπορεί να καταστρέψει κάποιον που πάντα είχε τη σύνεση να παραμένει αμέτοχος. Στους δρόμους μιας πόλης που βυθίζεται στην απελπισία, ανάμεσα σε ανθρώπους που μέχρι χτες απέφευγε, σιγά σιγά συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως ανάμεσα στα σκουπίδια, στο τσιμέντο και στην ασχήμια μπορεί να ανθίσει η ελπίδα, όχι απλώς για επιβίωση, αλλά για ζωή. Tο νέο μυθιστόρημα του Βασίλη Δανέλλη, ενώ εκτυλίσσεται στα «ερείπια» της σύγχρονης μητρόπολης, πραγματεύεται διαχρονικά ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη ύπαρξη. Οι ήρωές του ζουν δίπλα μας, αλλά δεν τους προσέχουμε ποτέ ή μας αφήνουν αδιάφορους. Νεόπτωχοι, άστεγοι, αποσυνάγωγοι και μετανάστες. Άνθρωποι τόσο μετέωροι στη σημερινή πραγματικότητα, που θα μπορούσαμε να είμαστε κι εμείς οι ίδιοι.

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα


  Ο Βασίλης Δανέλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και από το 2009 ζει στην Κωνσταντινούπολη. Είναι δημοσιογράφος και έχει δουλέψει σε εφημερίδες, σε περιοδικά και στο ραδιόφωνο. Το 2011 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα «Μαύρη μπίρα», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Έχει γράψει επίσης διηγήματα για τη ραδιοφωνική εκπομπή «Κλέφτες & Αστυνόμοι στον 902» και για τους συλλογικούς τόμους: «Κλέφτες και αστυνόμοι» (2013), «Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα» (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2012), «Ελληνικά εγκλήματα 3 και 4» (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2009 και 2011) και «Είσοδος Κινδύνου» (2011). Είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας).

 

Πληροφορίες για το βιβλίο


 Τίτλος: «Λιβάδια από ασφοδίλι»

Συγγραφέας: Βασίλης Δανέλλης

Εκδόσεις: Καστανιώτης

Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούνιος 2014

ISBN: 978-960-03-5689-2

Αριθμός Σελίδων: 160

 

 

 

Προηγούμενο άρθροThe Two Faces of January
Επόμενο άρθροΓιώργος Σκούρτης: «Το χειρόγραφο της Αντάρας. Ο δολοφόνος του ΟκτώΜβρη»