Η ταινία Underworld: Η Αιματοχυσία είναι το πέμπτο μέρος του επικού blockbuster franchise που έχει ως κεντρική πρωταγωνίστρια τη Selene, μια γυναίκα βρικόλακα που επωμίζεται μια εξαιρετικά πολυσύνθετη και δύσκολη αποστολή: να προστατεύσει την κόρη της Eve (ένα υβρίδιο βρικόλακα και λυκάνθρωπου), να κάνει τα πάντα για να μην αφανιστεί το είδος της από τις επικείμενες απειλές και να προσπαθήσει για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ των αντιμαχόμενων ειδών. Τη σκηνοθεσία της σκοτεινής αυτής περιπέτειας έχει αναλάβει η Anna Foerster (Outlander, Criminal Minds), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Cory Goodman (The Last Witch Hunter, Priest).

Η πέμπτη ταινία του άκρως επιτυχημένου Underworld κάνει μια σαφή στροφή προς την αισθητική της πρώτης ταινίας, που βγήκε στις αίθουσες το 2002. “Η ταινία επιστρέφει στις ρίζες της, στη μυθολογία, στο παρελθόν” σχολιάζει ο παραγωγός Richard S. Wright. Όλο το σκηνικό, τα κοστούμια και το art direction θυμίζουν το πρώτο Underworld. Το Underworld: Η Αιματοχυσία είναι κάτι σαν ένα reboot. Αυτή ήταν και η βασική επιδίωξη της Anna J. Foerster, που σκηνοθέτησε για πρώτη φορά κάποια από τις ταινίες, να επιστρέψει στις ρίζες του μύθου και της ιστορίας. “Είχα ενθουσιαστεί όταν είχα δει το πρώτο Underworld. Μας εισήγαγε με ένα δεξιοτεχνικό τρόπο σε έναν φανταστικό και συνάμα σκοτεινό κόσμο”.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Ανατολική Ευρώπη, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο πρώτο Underworld. Δημιουργήθηκε έτσι μια επιβλητική ατμόσφαιρα που ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την παρουσία ενός νέου βασιλείου βρικολάκων που έχει την έδρα του στη μακρινή Σκανδιναβία.Δεν έχουμε συναντήσει ποτέ στο παρελθόν αυτούς τους βρικόλακες” σχολιάζει ο παραγωγός Gary Lucchesi.

 

Underworld: Blood Wars
Η επίσημη αφίσαν της ταινίας.
Σύνοψη της ταινίας  Underworld: Η Αιματοχυσία

Η ιστορία ξεκινάει από το σημείο που την είχαμε αφήσει – στο τέλος του Underworld: H Αναγέννηση. Η Selene (Kate Beckinsale) έχει ανοίξει δύο μέτωπα και προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλες τις καταιγιστικές επιθέσεις. Η πιο άμεση προέρχεται από τη φυλή των λυκανθρώπων, που έχουν πια βρει τον υπέρτατο ηγέτη στο πρόσωπο του Marius (Tobias Menzies), ο οποίος έχει μπολιάσει με φανατισμό και μίσος τους σαρκοβόρους ακολούθους του. Η δεύτερη και πιο ύπουλη έρχεται από μια άλλη φατρία βρικολάκων που την έχουν προδώσει. Μοναδικοί της σύμμαχοι είναι ο David (Theo James) και ο πατέρας του Thomas (Charles Dance). Η Selene θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στην αιώνια διαμάχη μεταξύ λυκανθρώπων και βρικολάκων, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να κάνει την υπέρτατη θυσία.

Η ταινία Underworld: Η Αιματοχυσία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στη 1 Δεκεμβρίου 2016 από την από τη Feelgood και σε 3D.

 

underworld 5
Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν το χειμώνα του 2015 στην Πράγα, στην Τσεχία και διήρκεσαν 10 εβδομάδες.

Έχοντας συμμετάσχει σε τέσσερις από τις πέντε Underworld ταινίες, η Kate Beckinsale συνεχίζει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και να εξελίσσεται και η ίδια και ο χαρακτήρας της από τη μία ταινία στην άλλη. “Είναι πολύ ενδιαφέρον να επιστρέφεις και να πιάνεις τον ρόλο από εκεί που τον έχεις αφήσει” σχολιάζει η ηθοποιός. “Πάντα φοράω το ίδιο κοστούμι της Selene, αλλά κατά βάση πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας έγιναν στη Βουδαπέστη σε ένα βιομηχανικό πανκ τοπίο. Τώρα στο Underworld: Η Αιματοχυσία υπάρχει ένα πιο μεσαιωνικό feeling και σκηνογραφικά και φωτογραφικά.

Στη νέα ταινία η Selene βιώνει πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους συναισθηματικές καταστάσεις”. Η αιώνια διαμάχη μεταξύ των λυκάνθρωπων και των βρικολάκων συνεχίζει, αμείωτη σε ένταση. Αυτή τη φορά, όμως, η Selene είναι αρκετά αποστασιοποιημένη από όλο αυτό. Οι βρικόλακες την έχουν πια προδώσει και είναι κυνηγημένη από παντού. Είναι πολύ εφευρετική στο να βρίσει τρόπους να εξοντώνει τέρατα, αλλά κατά βάθος αυτό που επιδιώκει είναι η ειρήνη και η ομαλή συνύπαρξη. Το βασικό κίνητρο που της δίνει ζωή είναι η αγάπη της για την κόρη της Eve.

 

Για τις απαιτητικές σκηνές δράσεις χρησιμοποιήθηκαν τόσο πραγματικοί κασκαντέρ, όσο και ειδικά εφέ
Για τις απαιτητικές σκηνές δράσεις χρησιμοποιήθηκαν τόσο πραγματικοί κασκαντέρ, όσο και ειδικά εφέ.

Στο Underworld: Η Αιματοχυσία η Selene συναντά τον David, ο οποίος βρίσκεται σε μια πολύ περίεργη καμπή. “H σχέση των δύο περνάει σίγουρα από διάφορες φάσεις” σχολιάζει ο ηθοποιός. “Πριν λίγο καιρό ήταν ένας ανασφαλής και ντροπαλός νέος που πάντα την ακολουθούσε. Τώρα πρόκειται πια για έναν άντρα”, καταλήγει ο ηθοποιός.  H Selene θα βοηθήσει τον David να ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό. Θα συναντήσει στο διάβα της καινούργιους εχθρούς όπως η Semira, ένα φιλόδοξο μέλος της ελίτ βρικολάκων του ανατολικού τομέα. Η βρετανίδα ηθοποιός Lara Pulver υποδύεται τη Semira, η οποία έχει ψύχωση με τη Selene, τις ικανότητές της και την καταγωγή της. “Πρόκειται για έναν χαμαιλέοντα”, σχολιάζει η Pulver για το ρόλο της. “Ανάλογα ποιον έχει απέναντί της, μεταβάλλει και προσαρμόζει τον χαρακτήρα της και προσπαθεί να καρπωθεί και να εκμαιεύσει προσωπικό όφελος από παντού”, καταλήγει. Για τις ανάγκες του ρόλου της έκανε εντατικά μαθήματα στη χρήση σπαθιού. Επιπλέον η επιθυμία της ίδιας ήταν να παίξει σε κάποιες πιο απαιτητικές σκηνές που απαιτούσε ο ρόλος της της.

O πιο επικίνδυνος εχθρός, όμως, που έχει να διαχειριστεί η Selene είναι ο Marius (Tobias Menzies) ο οποίος είναι ο ηγέτης των λυκάνθρωπων και έχει βάλει στόχο να βρει την Eve, κόρη της Selene, για να γευτεί το υβριδικό της αίμα και να δημιουργήσει έναν ανίκητο στρατό από τη μίξη του DNA λυκανθρώπων και βρικολάκων. Ο Menzies, που πρόσφατα ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο του στο τηλεοπτικό Outlander, αναφέρει πως ήταν πολύ απολαυστική η εμπειρία του ως αρχηγός των λυκανθρώπων. Μια νεοφερμένη, η Clementine Nicholson κάνει το ντεμπούτο της στο Blood Wars υποδυόμενη τη Lena, μια μυστηριώδη βρικόλακα της Σκανδιναβικής σέχτας. “Υπάρχει κάτι το έντονα μεταφυσικό στη Lena, πράγμα που δίνει τη δυνατότητα στη Selene να ανοιχτεί και να εξωτερικεύσει τον εσωτερικό της κόσμο” εξηγεί η Foerster. “Κατά κάποιο τρόπο η Lena λειτουργεί σαν καταλύτης στην εσωτερική σύγκρουση της Selene. ”

Trailer της ταινίας  Underworld: Η Αιματοχυσία
  • Σκηνοθεσία: Anna Foerster
  • Σενάριο: Cory Goodman, Kyle Ward
  • Παίζουν: Kate Beckinsale, Theo James, Lara Pulver, Charles Dance, Tobias Menzies, Bradley James, Alicia Vela-Bailey, Daisy Head
  • Παραγωγοί: Anna Foerster, Tom Rosenberg, David Kern, Gary Lucchesi, Richard S. Wright, Len Wiseman
  • Διεύθυνση φωτογραφίας: Karl Walter Lindenlaub, ASC
  • Διάρκεια: 91’
  • Official Site IMDb 
Προηγούμενο άρθροΠύλη στην Ιστορία: Το Μουσείο Ερμιτάζ στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΈρχεται το θρυλικό ζευγάρι του χορού Natalia Osipova και Sergei Polunin