Η Ματίνα Χαραλάμπη επιμελείται την ομαδική έκθεση “See if you can fit it on the paper” στην U.F.A.P. Gallery μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2017.

Οι Κατερίνα Χρηστίδη, Βασίλης Γεροδήμος, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Χρήστος Γιαννόπουλος, Μαρία Ευσταθίου, Κορνήλιος Γραμμένος, Δημήτρης Τάταρης, Αντώνης Καπνίσης, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Στρατής Ταυλαρίδης και Κώστας Χριστόπουλος συμμετέχουν στην έκθεση που εγκαινιάζει έναν καινούργιο χώρο τέχνης στο κέντρο της Αθήνας,

Η U.F.A.P. Gallery στεγάζεται στον ισόγειο χώρο του Unique Fine Arts Papers, καταστήματος που ειδικεύεται στο εμπόριο καλλιτεχνικού χαρτιού της εταιρίας Fabriano. Η U.F.A.P. Gallery έχει σκοπό την ανάδειξη καλλιτεχνών που δουλεύουν σε χαρτί και πρόκειται να οργανώσει μια σειρά εκθέσεων αφιερωμένων στο συγκεκριμένο εικαστικό μέσο.

Η ομαδική έκθεση “See if you can fit it on the Paper” αφορμάται από την πολλαπλότητα των χρήσεων και των ιδιοτήτων του χαρτιού. Παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών που δείχνουν για πρώτη φορά δουλειά εκτελεσμένη σε χαρτί ή το χρησιμοποιούν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στη μέχρι τώρα καλλιτεχνική τους πορεία. Το εντάσσουν σε ένα ευρύτερο corpus επιλογών. Το χαρτί, στην εν λόγω έκθεση, λειτουργεί σαν ενεργό στοιχείο του έργου. Άλλες φορές εκτελεί το ρόλο μιας ουδέτερης επιφάνειας ενώ στην περίπτωση καλλιτεχνικών ημερολογίων η προέλευση του χαρτιού είναι καθοριστική για την πρόσληψη του έργου, δημιουργώντας ποικίλες διασυνδέσεις και υπαινιγμούς.

Όπως αναφέρει η επιμελήτρια στο κείμενο της έκθεσης: «Η ιστορία του χαρτιού χαράσσει μια παράλληλη τροχιά «συμβίωσης» με τα ηλεκτρονικά και εν συνεχεία τα ψηφιακά μέσα. Μια τροχιά που αφήνει το στίγμα της σε όλες τις εκδηλώσεις της καλλιτεχνικής δραστηριότητας. H γραφή δημιουργεί ένα μονοπάτι από μελάνι επάνω στο φύλλο. Άλλοτε ως σιωπηλός δράστης, άλλοτε ως απλό υλικό συστατικό συμβάλλει ως επιφάνεια γραφής στην οργάνωση του ατόμου και της κοινωνίας, ανατρέπει για αρκετούς αιώνες την εντροπική φύση των πραγμάτων».

Πληροφορίες έκθεσης “See if you can fit it on the paper”


  • Τίτλος Έκθεσης: “See if you can fit it on the paper”
  • Διάρκεια Έκθεσης: 24 Oκτωβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2017
  • Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη: 10:00 – 15:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-20:00, Σάββατο: 11:00-15:00
  • Διεύθυνση: U.F.A.P Gallery, Ζαν Μωρεάς 40, Αθήνα
  • Είσοδος: ελεύθερη
  • Επικοινωνία: 210 9018415
  • Site: https://www.facebook.com/UFAP-Gallery-1285160568262718/
Διαβάστε περισσότερα εικαστικά νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΟ Κωνσταντίνος Κανταρτζής «επαναπροσδιορίζει» την παιδικότητα
Επόμενο άρθροΤο Jazz Point είναι εδώ με νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων!