To Beton7 Gallery παρουσιάζει την έκθεση των εικαστικών Maria & Natalia Petschatnikov με τον τίτλο Two Islands – Μέρος 1: Το Ελληνικό Νησί. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου, ώρα 20.00, και θα διαρκέσει έως τις 24 Μαρτίου.

Στο επίκεντρο του καλλιτεχνικού έργου Two Islands βρίσκεται η διερεύνηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και διαφορετικότητας. Οι καλλιτέχνιδες κάνουν μια σύγκριση ανάμεσα σε δύο νησιά. Το ένα στο Αιγαίο Πέλαγος, το «νότιο» νησί, και το άλλο στην Καρελία, το «βόρειο» νησί. Αν και τα δύο νησιά βρίσκονται στην Ευρώπη, είναι πολύ διαφορετικά σε ότι αφορά το κλίμα, το φυσικό τοπίο και την ιστορία. Η καλλιτεχνική έρευνα των Maria & Natalia Petschatnikov θα παρουσιασθεί σε δύο εκθέσεις, μία στην Ελλάδα και μία στη Ρωσία.

Two Islands

Το νησί Riekkalansari είναι από τα πιο θεαματικά μικρότερα βόρεια νησιά της Καρελίας. Η μετάφραση του ονόματός του σημαίνει «ελληνικό νησί», το οποίο βέβαια έχει παίξει έναν εγγενή ρόλο στην επιλογή μας. Ενδιαφέρον έχει, επίσης, και ο «ερημικός» χαρακτήρας του νησιού που με κάποιο τρόπο αντανακλά την ιστορία του. Στη έκθεση, κάνουμε μια προσπάθεια να αποδώσουμε αυτό το συναίσθημα μέσα από μια σειρά μελετών, φωτογραφιών, αφηγήσεων, καθώς και με μια εγκατάσταση ειδικά για το Beton7.

Two Islands, Beton7 Gallery
Two Islands: εικαστική έκθεση των Maria & Natalia Petschatnikov στο Beton7 Gallery.

Η επιλογή του ελληνικού νησιού πρόκειται να καθοριστεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Beton7. Οι επισκέπτες θα κληθούν να προτείνουν το «νησί τους», αντίστοιχο με το «Ελληνικό Νησί» της Ρωσίας. Σε ένα τοίχο της γκαλερί θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους. Η διάδραση θα κάνει το έργο πιο ενδιαφέρον στο κοινό, αλλά και θα βοηθήσει τις εικαστικούς να βρουν το «πραγματικό» ελληνικό νησί που ταιριάζει με το Βόρειο.

Maria & Natalia Petschatnikov

Οι δίδυμες Maria & Natalia Petschatnikov (*1973, Αγία Πετρούπολη) εργάζονται μαζί στα όρια μεταξύ ζωγραφικής και εγκατάστασης. Έχουν σπουδάσει στις ΗΠΑ (Hunter College of the City University of New York) και στη Γαλλία (École nationale supérieure des beaux-arts de Paris).

Two Islands, Beton7 Gallery
Two Islands: εικαστική έκθεση των Maria & Natalia Petschatnikov στο Beton7 Gallery.

Στο έργο τους επιλέγουν να επικεντρωθούν σε φαινομενικά ασήμαντα φαινόμενα που αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ζωής. Με φαντασία και χιούμορ, καταφέρνουν να δώσουν έμφαση και νέες προοπτικές στον καθημερινό κόσμο, να βρίσκουν το ιδιαίτερο μέσα στο συνηθισμένο. Έχουν παρουσιάσει το έργο τους σε όλη την Ευρώπη, και έχουν λάβει διάφορες διεθνείς υποτροφίες και επιχορηγήσεις. Ζουν και εργάζονται στο Βερολίνο. Tα Τwo Islands είναι η δεύτερη έκθεση τους στο Beton7. Το 2011 παρουσίασαν την εγκατάσταση Collecting the city, εμπνευσμένη από το Βερολίνο.

Πληροφορίες έκθεσης

  • Χώρος: Beton7 Gallery – Πύδνας 7, Βοτανικός, Αθήνα (σταθμός μετρό Κεραμεικός)
  • Tηλ.: 210 7512625 | Email
  • Εγκαίνια: Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, ώρα 20.00
  • Διάρκεια έκθεσης: 2 – 24 Μαρτίου 2017
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00 – 19:00
  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Beton7 Gallery πατώντας εδώ.
Προηγούμενο άρθροΑντώνης Μιτζέλος: Νέα Σονάτα για κλασσική κιθάρα και βιολί
Επόμενο άρθροΈνας ζωγράφος και δύο γλύπτες στη «Λόλα Νικολάου» Art Gallery