Κυκλοφορεί από τη Spider Music το νέο CD του Μπάμπη Τσέρτου με τίτλο «Της καρδιάς τα πάθη» σε μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη. Τραγούδια με ιστορίες πάθους και έρωτα ερμηνεύει ο Μπάμπης Τσέρτος σε στίχους που υπογράφουν οι  Λίνα Δημοπούλου, Οδυσσέας Ιωάννου, Χρήστος Παγώνης, Τάσος Χαλκιάς, Σπήλιος Ζαχαρόπουλος καθώς και οι ποιητές, Κώστας Καρτελιάς και Δημήτρης Παπακωνσταντίνου.

Στην συλλογή αυτή των τραγουδιών υπάρχει και ένα ανέκδοτο τραγούδι, σε στίχους του αείμνηστου στιχουργού, Ηλία Κατσούλη. Στο τραγούδι «Δεν πάει άλλο πιο κάτω», συμμετέχει ο Γιάννης Πάριος.

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης για το Μπάμπη Τσέρτο και την καινούρια τους δουλειά

«Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια από την πρώτη συνάντησή μας με τον Μπάμπη Τσέρτο. Εγώ, ένας μουσικός, που έψαχνε να βρει την αλήθεια του, μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών μιας άλλης εποχής, που σε δελέαζε και σε δελεάζει, κάθε στιγμή.

Ο Μπάμπης, από την πρώτη στιγμή, με κέρδισε, τον θαύμασα για τις γνώσεις του και την αγάπη του για κάθε τι ωραίο, ένα μεράκι, που δεν διστάζει να το μεταμορφώνει σε γνώση, με γνώμονα πάντα την επαφή με τους ακροατές. Η φιλία μας έγινε τραγούδι, τραγούδια που έγραψα για την φωνή του, γραμμένα σε διάφορες στιγμές, ανάμεσα σε αγαπημένους φίλους μας, κυρίως στις παρέες μας στον Βόλο, όπου εκεί βρίσκουμε τον εαυτό μας. Μια μεγάλη παρέα, από αγαπημένους φίλους – συνεργάτες στιχουργούς έδωσε το στίγμα του ταξιδιού μας. Η Λίνα Δημοπούλου, ο Κώστας Καρτελιάς, ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Χρήστος Παγώνης, ο Τάσος Χαλκιάς, ο Νίκος Αγαγνωστάκης, ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, αλλά και αυτοί που λείπουν από τούτο τον κόσμο, αφήνοντάς μας ότι πολυτιμότερο, την Ψυχή τους… Ο Κωνσταντινουπολίτης ποιητής Δημήτρης Παπακωνσταντίνου και ο Ηλίας Κατσούλης.

«Στης καρδιάς τα πάθη», με οδηγό την φωνή του Μπαμπη Τσέρτου.

Σας περιμένουμε…

Ανδρέας Κατσιγιάννης

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, στην εξαιρετική τραγουδίστρια Ασπασία Στρατηγού, που συνόδευσε τον Μπάμπη στα περισσότερα τραγούδια».

Μπάμπης Τσέρτος «Της καρδιάς τα πάθη» Τα τραγούδια του cd

1) Εισαγωγή / Γυναίκα μάγισσα (στίχοι: Ηλίας Κατσούλης)
2) Σε τόπους μακρινούς (Λίνα Δημοπούλου)
3) Μονοψήφιες ώρες (Χρήστος Παγώνης)
4) Δεν πάει άλλο πιο κάτω (Σπήλιος Ζαχαρόπουλος) συμμετέχει ο Γιάννης Πάριος
5) Της ψυχής μου τα λούσα (Χρήστος Παγώνης)
6) Πλάνος και εγώ (Τάσος Χαλκιάς)
7) Κύμα (Λίνα Δημοπούλου)
8) Τι τα θελες (Νίκος Αναγνωστάκης)
9) Φεγγάρι στο ξενύχτι μου (Λίνα Δημοπούλου)
10) Φευγαλέες αιχμαλωσίες (Δημήτρης Παπακωνσταντίνου)
11) Άμα δε χάσεις μια ζωή (Οδυσσέας Ιωάννου)
12) Της καρδιάς τα πάθη / Επίλογος (Κώστας Καρτελιάς)

Κυκλοφορεί από τη Spider Music

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που έχει δώσει στο Artic.gr ο Μπάμπης Τσέρτος εδώ.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Καγιαλίκος «Αυτή η μουσική» στην Galerie Δημιουργών το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθρο​Ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης και η Λίλα Τριάντη στη μουσική σκηνή Σφίγγα