Τρία θερινά σινεμά προσφέρει στο σινεφίλ κοινό ο Δήμος Κερατσινίου, με τρεις προβολές εβδομαδιαία και γενική είσοδο 3 ευρώ, ανά προβολή. Λίγο πιο έξω από το κέντρο της Αθήνας, κοντά στη θάλασσα, ένας σινεφίλ Δήμος κάνει και φέτος το καλοκαίρι τη διαφορά. Με τρεις τουλάχιστον ταινίες την εβδομάδα, σε 3 αίθουσες διαφορετικής φιλοσοφίας, ύφους και αισθητικής, δημιουργήθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα ειδικών αφιερωμάτων. Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του πολιτιστικού του οράματος. Ορίζει λοιπόν, τον θερινό κινηματογράφο ως τόπο συνάντησης και ψυχαγωγίας για όλους, μέσα από τρεις επιλογές για κάθε γούστο, ηλικία και διάθεση.

Τρία θερινά σινεμά – Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τους χώρους

Οι αίθουσες διαχειρίζονται στο 100% από το Δήμο, ο οποίος χρηματοδοτεί 100% και τους 3 κινηματογράφους. Παράλληλα, ο Δήμος ορίζει το πρόγραμμα των ταινιών και προσλαμβάνει τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι όλοι αποκλειστικά δημότες. Μόνο πέρσι το καλοκαίρι οι 2 αίθουσες που βρίσκονταν σε λειτουργία έκοψαν περισσότερα από 15.000 εισιτήρια, μέσα σε διάστημα μόλις 2,5 μηνών. Στο πρόγραμμα υιοθετείται η λογική της γρήγορης εναλλαγής των ταινιών μέσα στην εβδομάδα ακριβώς γιατί προσδοκάται η δημιουργία σταθερού κοινού. Στον Δήμο λειτουργεί Κινηματογραφική Λέσχη και όλα τα αφιερώματα είναι με δωρεάν είσοδο. Τέλος, όλες οι αίθουσες έχουν σύγχρονες αναπαυτικές καρέκλες και τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα εικόνας και ήχου.

Πρόγραμμα προβολών – 2 προβολές την ημέρα 21:00 και 23:00

Οι προβολές γίνονται στα τρία σινεμά: Μελίνα, Μ. Καραγιάννη και Α. Χρυσοστομίδης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διοργάνωση αυτή αποτελεί ένα μοναδικό εγχείρημα, στο οποίο αξίζει να παρευρεθείτε.

Τρία θερινά σινεμά, πρόγραμμα προβολών, μέρος α
Θερινό σινεμά από τον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, πρόγραμμα προβολών – μέρος α.
Τρία θερινά σινεμά, πρόγραμμα προβολών, μέρος β
Πρόγραμμα προβολών – μέρος β.
Τρία θερινά σινεμά, πρόγραμμα προβολών, μέρος γ
Πρόγραμμα προβολών – μέρος γ.
Τρία θερινά σινεμά, πρόγραμμα προβολών, μέρος δ
Πρόγραμμα προβολών – μέρος δ.
Τρία θερινά σινεμά, πρόγραμμα προβολών, μέρος ε
Πρόγραμμα προβολών – μέρος ε.
Extra Αφιερώματα με δωρεάν είσοδο

  • 21-22/6 Αφιέρωμα για τις προσφυγικές συνοικίες
  • 10-11/7 Αφιέρωμα στον «πατριάρχη» του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμην Φίνο
  • 24-25/7 & 21-22/8 Ταινίες νέων Ελλήνων δημιουργών, με την παρουσία των συντελεστών
  • 2-3/8 Αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο
  • 4-5/9 Camera Zizanio – νεανικό πλάνο | ταινίες για νέους από νέους

Πληροφορίες στο site του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας: keratsini-drapetsona.gr

Προηγούμενο άρθρο6 τελειόφοιτοι της ΑΣΚΤ συνδιαλέγονται για το ζήτημα της Juvenoia στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη
Επόμενο άρθροΗ συναυλία για φωνή και πιάνο με την ονομασία « Of Music and Shades » θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Ιουνίου στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στις 20:00 το βράδυ