Τρία νέα παιδικά βιβλία, «Έλα τώρα, τέλειωνε!», «Το μυστικό του πηγαδιού» και «Οι βαλίτσες του Άουσβιτς» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος.

Έλα τώρα, τέλειωνε! – Αλίκη Χιωτάκη / Αλεξάνδρα Ζερβού

Κάθε πρωί, όταν ξυπνάω, μου αρέσει να μετράω τα τρένα που περνούν από τη γέφυρα. Καμιά φορά κάποιο τρένο δεν έρχεται στην ώρα του, κι αυτό με στενοχωρεί πολύ. Κάθομαι και το περιμένω μέχρι να έρθει. Η μαμά μου τότε μου φωνάζει: ΑΛΕΞ! ΑΛΕΞ! Κάνε γρήγορα, θ’ αργήσεις! Έλα τώρα, ΤΕΛΕΙΩΝΕ!

Με λένε Άλεξ και είμαι δέκα χρονών, πέντε μηνών και εφτά ημερών… Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις για μένα, διάβασε παρακάτω.

Η Δανάη, μια νεαρή Ελληνίδα ψυχολόγος, βοηθάει παιδιά και εφήβους που έχουν αυτισμό σε ένα ειδικό κέντρο. Με ειλικρίνεια και με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο ο Άλεξ, το χαρισματικό παιδί με αυτισμό με το οποίο η Δανάη συνεργάζεται, μας αφηγείται τις κοινές συναρπαστικές εμπειρίες τους, αλλά, έμμεσα, και τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και οι δύο. Γραμμένο με τρυφερότητα, χιούμορ, πρόθεση αφυπνιστική αλλά και διάθεση εξομολογητική απέναντι στον αναγνώστη, το βιβλίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Στις τελευταίες σελίδες του υπάρχουν επεξηγηματικά σχόλια και ερωτήσεις για να ξανασκεφτούμε, μικροί και μεγάλοι, την ιστορία.

Μια λογοτεχνική αφήγηση και ταυτόχρονα ένα βιβλίο γνώσεων, που δείχνει στον αναγνώστη πολλά πράγματα για τη ζωή και την τέχνη, ίσως και για την ίδια την τέχνη της ζωής!

Πληροφορίες για το βιβλίο

  • ΙSBN: 978-960-04-4850-4
  • Σελίδες: 80
  • Τιμή: 7.70
  • Εκδόσεις Κέδρος
Το μυστικό του πηγαδιού – Μάγια Δεληβοριά

Μια ιστορία θα σας πω. Μια ιστορία αληθινή, κι ας είμαι και νεράιδα. Γιατί η δική μας η ζωή είναι σαν τη δική σας. Κι ας μη μας πιστεύουν οι πολλοί. Κι ας κρυβόμαστε συχνά πίσω από έναν αόρατο μανδύα. Αν τραβήξετε για λίγο το αέρινο πέπλο μας, θα δείτε πως είμαστε εκεί. Δίπλα σας.

Με λένε Ανάσα. Γιατί οι γονείς μου λένε ότι μ’ έφερε ο άνεμος φυσώντας απαλά. Γεννήθηκα στη Σμύρνη. Μια πόλη μαγική στη Μικρά Ασία.

Από την όμορφη, ειρηνική ζωή στη Σμύρνη ως τις φλόγες του πολέμου, την καταστροφή και την προσφυγιά, η Ανάσα μάς αφηγείται μια ιστορία αληθινή, νοσταλγική, που μοιάζει άλλοτε με παραμύθι για παιδιά και μεγάλους, κι άλλοτε με τραγούδι που δεν ξεχάστηκε ποτέ.

Πληροφορίες για το βιβλίο

  • ISBN: 978-960-04-4850-4
  • Σελίδες: 80
  • Τιμή: 7.70
  • Εκδόσεις Κέδρος
Οι βαλίτσες του Άουσβιτς – Ντανιέλα Παλούμπο

Πώς είναι ξαφνικά να σου απαγορεύουν να πηγαίνεις σχολείο,

να συναντάς τους φίλους σου, να μπαίνεις στο τραμ ή να κάνεις ποδήλατο στο πάρκο; Πώς είναι να αναγκάζεσαι να αφήσεις το σπίτι σου αιφνιδιαστικά, με μια βαλίτσα φτιαγμένη βιαστικά, για έναν προορισμό που δεν γνωρίζεις και με την υποψία πως δεν θα επιστρέψεις ποτέ;

Ο Κάρλο από την Ιταλία, που τρελαίνεται για τα τρένα και αποφασίζει να κρυφτεί σε ένα βαγόνι. Η Χάννα από τη Γερμανία, που απ’ όταν πήραν από κοντά της τον αδερφό της τον Γιάκομπ περνάει τις νύχτες μετρώντας τα αστέρια. Η Εμελίν από τη Γαλλία, που δεν θέλει να φοράει το κίτρινο αστέρι, κι ας είναι υποχρεωτικό για όλους τους Εβραίους. Ο Νταβίντ από την Πολωνία, που το σκάει από το γκέτο της Βαρσοβίας κρατώντας σφιχτά το βιολί του.

Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του βιβλίου.

Παιδιά που έζησαν σε διάφορα μέρη της Ευρώπης σε μια εποχή που ρατσιστικοί νόμοι επέβαλλαν παράλογα νέα ήθη και απαγόρευαν απλές καθημερινές πράξεις.

Πληροφορίες για το βιβλίο

  • ISBN: 978-960-04-4837-5
  • Σελίδες: 216
  • Tιμή: 11.00
  • Εκδόσεις Κέδρος
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο με την Κατερίνα Ευαγγελάτου στη σχολή θεάτρου Δήλος
Επόμενο άρθρο«Τι έµαθα περπατώντας στον κόσµο» της Λένας Διβάνη