Γιορτινά live στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express στο ΡουφΈνα μουσικό ταξίδι με τρεις ενδιάμεσους σταθμούς θα απολαύσουν όσοι «επιβιβαστούν» στο Βαγόνι Orient Express του Τρένου στο Ρουφ, που θα διαρκέσει από την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 3 Ιανουαρίου.

  • «Γύρνα Ξανά», με τη Βασιλική Μουρίκη

Η νεαρή αλλά διακεκριμένη ερμηνεύτρια από την Πάτρα, Βασιλική Μουρίκη, μας επισκέπτεται την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου για ένα γιορτινό live. Αισθαντικά και απροσποίητα ερμηνεύει δικές της συνθέσεις, αλλά και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών, ελληνικών και ξένων, καθώς και χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Μας συντροφεύει σε ένα μουσικό ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδωμένο μέσα από τη φρέσκια ματιά ενός δεκαοχτάχρονου κοριτσιού, που μας συνεπαίρνει με τον νεανικό αυθορμητισμό της. Μαζί της ο εξαιρετικός πιανίστας και μαέστρος Πέτρος Καρπαθάκης και στα κρουστά ο αξιόλογος μουσικός Άγγελος Διαμαντόπουλος.

 

Λίγα λόγια για τη Βασιλική Μουρίκη


Η Βασιλική μας συστήθηκε πριν ένα χρόνο περίπου και μέσα σε λίγο καιρό έγινε γνωστή ως νέο ταλέντο στη σύνθεση και την μουσική ερμηνεία. Ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στην Πάτρα και μετά από τη συμμετοχή της σε εγχώριο και παγκόσμιο διαγωνισμό τραγουδιού, που της χάρισε την πρωτιά σε πανελλήνιο και τη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, η Βασιλική Μουρίκη κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Γύρνα Ξανά», από τη δισκογραφική εταιρεία Fm Records. Η νεαρή κοπέλα συνεχίζει την καριέρα της στο τραγούδι, γράφει σε τρεις γλώσσες, παίζει κιθάρα και μας σαγηνεύει με τις γλυκιές ερμηνείες της.

 

Πληροφορίες


Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ώρα Έναρξης: 21:00

Είσοδος: 10€

Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως

Τηλέφωνα: 2105298922, 6937604988

Facebook event: https://www.facebook.com/events/692978794150727/?source=1

 

  • “Paris-Istanbul”, με την Αθηνά Ρούτση

Ταξιδεύουμε στον χρόνο και τους τόπους απ’ όπου πέρασε το Orient Express, «ο Bασιλιάς των Tρένων», κι εμείς επιβάτες μιας άλλης εποχής μέσα από μελωδίες που άντεξαν στον χρόνο…Edith Piaf, Charles Aznavour, Maurice Chevalier, Tino Rossi, Kurt Weill, Nino Rota, Αττίκ, Γιαννίδης, Χατζιδάκις, Τσιτσάνης, Ξαρχάκος, Μουζάκης, Θεοδωράκης, Χατζηχρήστος, Verka Siderova και τόσοι άλλοι, σμίγουν στη διαδρομή, από το πολύβουο Παρίσι στο ανήσυχο Βερολίνο, τη ρομαντική Βενετία, την ξεχωριστή παράδοση στη Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι και το Βελιγράδι, τη νεοκλασική Αθήνα, τη μελωδική Σόφια και την τόσο εκφραστική Κωνσταντινούπολη, όλες στάσεις-τραγούδια, που φέρνουν στο νου αναμνήσεις και ευχές. Στο πολύγλωσσο τραγούδι η Αθηνά Ρούτση, στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις η Άλκηστις Ραυτοπούλου και στην κιθάρα, το μαντολίνο και τα πνευστά ο Φώτης Μυλωνάς.

 

Λίγα λόγια για την Αθηνά Ρούτση


Η Αθηνά Ρούτση έχει σπουδάσει μουσική και κλασικό τραγούδι. Δισκογραφικά συστήθηκε με την ερμηνεία της στη διασκευή της Δήμητρας Γαλάνη «Χειροκρότημα» στα Πορτογαλικά, με τίτλο “Esse Olhar”, που κυκλοφόρησε σε πολλές συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας. Στα μουσικά δρώμενα βρίσκεται αρκετά χρόνια με ζωντανές και δισκογραφικές συνεργασίες (Μιχάλης Χατζηγιάννης, Sadahzinia, Active Member, Apurimac, μουσικό σύνολο «Οδοιπόροι») αλλά και προσωπική μουσική πορεία. Το 2007 κυκλοφόρησε το cd της «Μην πεις αντίο». Τα τελευταία χρόνια κινείται σε πιο ανεξάρτητες μουσικές επιλογές, από τη jazz και το trip hop στην world και ελληνική εναλλακτική σκηνή. Με τον μπασίστα Γιώργο Παλαμιώτη παρουσιάζουν με μεγάλη επιτυχία το project “All is full of love”, βασισμένο στη μουσική της Bjork. Το νέο της CD “The Existence” θα κυκλοφορήσει σύντομα.

 

Πληροφορίες


Πέμπτη 25 & Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014
Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ώρα Έναρξης: 21:30

Είσοδος: 25/12 – 15€, 26/12 & 2/1 – 10€

Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως

Τηλέφωνα: 2105298922, 6937604988

Facebook event: www.facebook.com/events/330584067125795/?ref=73&source=1

 

  • “The Jazz Express”, με τον Μάρκο Παπασηφάκι

Ο Μάρκος Παπασηφάκις και το πλήρωμα του Jazz Express, με όχημα το σπάνιο βαγόνι του Orient Express, μας ταξιδεύουν στην Αμερική του Κραχ και στην ιστορία των Μπλουζ και της Τζαζ, από την Νέα Ορλεάνη στο Κάνσας Σίτυ κι από κει στην Νέα Υόρκη, με μια υποβλητικά σκηνοθετημένη μουσική παράσταση με εναλλαγή λόγου, ήχου και συντελεστών.

Με αφετηρία την πολυπολιτισμική και πολυφυλετική Νέα Ορλεάνη της δεκαετίας του ’20, το Jazz Express αναχωρεί με κατεύθυνση βόρεια, προς το Κάνσας Σίτυ. Την περίοδο αυτή, ιδιοφυείς μουσικές προσωπικότητες, όπως οι Kurt Weill, Cole Porter, Duke Ellington και George Gershwin χρησιμοποιούν ως εκφραστικό όχημα τα μιούζικαλ και τις υπερπαραγωγές των μεγάλων θεάτρων. Την ίδια στιγμή ένα εναλλακτικό ρεπερτόριο γεννιέται μέσα από την καταπίεση της ποτοαπαγόρευσης, τη δυστυχία και την απόλυτη φτώχεια, που φέρνει το μεγάλο κραχ του ’29.

Το Jazz Express φτάνει στη Νέα Υόρκη παραμονές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου οι “Big Bands” κυριαρχούν, ενώ παράλληλα η Be-bop σκηνή ζυμώνεται στα υπόγεια κλαμπάκια της πόλης. Μέσα σε αυτά τα λιτά, σκοτεινά και περιθωριακά μαγαζιά ξεπηδούν οι εκφραστές της μεταπολεμικής τζαζ. Μεγάλες μορφές, όπως οι Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Miles Davis, Charles Mingus και άλλοι πολλοί, διαμορφώνουν ένα νέο ρεύμα, μέσα από πειραματισμούς, αυτοσχεδιάζοντας και «συνομιλώντας» μουσικά μέχρι τις πρωινές ώρες.

Η περιπλάνηση μας τελειώνει γυρνώντας πίσω στην Νέα Ορλεάνη, μ’ ένα μπλουζ, που συμβολίζει την επιστροφή στο αρχέγονο πνεύμα της τζαζ και στην απλότητα, που πολλές φορές χάνεται στον αγώνα της καθημερινότητας και στην υπερ-πληροφόρηση της εποχής μας.

Μία εξαιρετική ορχήστρα αποτελούμενη από τους Μάρκο Παπασηφάκι στην κιθάρα και τη φωνή, τον Μάνο Αθανασιάδη στο πιάνο και τον Γιώργο Ρούλο στο κοντραμπάσο συνοδεύουν δύο ξεχωριστές και πολύ ταλαντούχες τραγουδίστριες σε ένα πρόγραμμα δύο κύκλων, διαμορφωμένο και ταιριασμένο στη ιδιαιτερότητα της κάθε φωνής. Στον πρώτο κύκλο η Μαντώ Παναγιωτάκη, στον δεύτερο η Μιράντα Μακρυνιώτη.

 

Πληροφορίες


Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014
Πέμπτη 1 & Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ώρα Έναρξης: 21:30

Είσοδος: 1/1 – 15€, 27/12 & 3/1 – 10€

Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως

Τηλέφωνα: 2105298922, 6937604988

Facebook event: www.facebook.com/events/1571726043039693/?ref=29&ref_notif_type=like&source=1

 

 

Προηγούμενο άρθροΟ Λεωνίδας Μπαλάφας στην Κεντρική Σκηνή στον Σταυρό του Νότου
Επόμενο άρθροH Luminita Macavei και ο Σταύρος Παργινός στον Πολυχώρο «Διέλευσις»