Στο ArtWall Project Space συνεχίζεται η έκθεση TransLux, Πέρα από το Φως, σε επιμέλεια της Φωτεινής Καπίρη.

Από το τεχνικό φως των επιγραφών διαγράφεται η Αθήνα της παρακμής. Η ψευδαίσθηση της παγκόσμιας αναπτυσσόμενης μητρόπολης και η θλίψη της αμηχανίας. Βιώνουμε μόνο τα άκρα, άσπρο-μαύρο, φως-σκότος. Ο θρήνος για τα παρελθόντα μεγαλεία που ουδέποτε υπήρξαν πραγματικά.Τα κροκοδείλια δάκρυα της χαμένης πρόσκαιρης καιροσκοπίας και της ψευδούς ευδαιμονίας. Οι καλλιτέχνες ερευνούν τις σκιές μεταξύ των άκρων. Σκαλίζουν στα απορρίμματα της κατανάλωσης και σχεδιάζουν καινούριες φορεσιές για τον υποψιασμένο επισκέπτη του σήμερα.

Στολές, χρωματιστά ιερογλυφικά, οχήματα και δρόμοι που οδηγούν στο πουθενά. Μια φιλική υπενθύμιση στον θεατή ότι πίσω από το σκηνικό και πέρα από τα φώτα υπάρχει ακόμα η δύναμη του καθημερινού ανθρώπου, του δημιουργού, που καθημερινά παλεύει.

ArtWall Project Space

Το ArtWall είναι το κάτοπτρο του σύγχρονου ανθρώπου-δημιουργού. Μέσα σ’ αυτό αναπτύσσει τη δική του πραγματικότητα συνδυάζοντας πληροφορίες και ερεθίσματα από το αστικό τοπίο.

Οι καλλιτέχνες του ΑrtWall καλούνται είτε να δουλέψουν στις επιφάνειες του χώρου ερμηνεύοντας τα είτε ως έναν “ενδιάμεσο χώρο” για τα έργα τους είτε ως στοιχείο που πρέπει να αποδομήσουν συνθέτοντας ξανά τη δική τους επιφάνεια.

Στις 4 βιτρίνες του ArtWall, στις λευκές εσωτερικές επιφάνειες του, στο επενδυμένο με μέταλλο δωμάτιο του χώρου, βρίσκουμε αναφορά στην ταινία “The cube” του Vincenzo Natali 1997, ένα πολύπλοκο δομικό σύστημα, ένας προθάλαμος για το επόμενο βήμα. Το αποτέλεσμα του έργου δημιουργεί άπειρες μεταβλητές για τον καλλιτέχνη αλλά και για τον επισκέπτη ώστε να μεταβεί στο επόμενο state of mind.

Το ArtWall στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώνει σύγχρονους εικαστικούς που παράγουν ιδέες και έργα – καταγράφοντας έννοιες και εικόνες της πόλης, πολλές φορές αντιφατικές. Σε πείσμα των καιρών και με τη ζωτική υποστήριξη του ξενοδοχείου Fresh Hotel, γεννήθηκε, αναπτύχθηκε και εδραιώθηκε ένα νέο καλλιτεχνικό spot στο κέντρο της Αθήνας.

Συμμετέχουν: Χρύσα Λαμπρακοπούλου, Δέσποινα Πανταζή, Αλεξάνδρα Πετρανάκη, Σοφία Πρέκα.

Πληροφορίες για την έκθεση TransLux: Πέρα από το Φως
  • ArtWall Project Space: Σοφοκλέους 26, 10552, Αθήνα
  • Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη, Παρασκευή: 17:00 – 21:00, Σάββατο 13:00 – 16:00
  • Για περισσότερα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα την ArtWall Project Space πατώντας εδώ.
Προηγούμενο άρθρο«Αστερίξ ο Γαλάτης»: Το πρώτο τεύχος του Αστερίξ και στην Ελλάδα.
Επόμενο άρθροΜουσεία και Τουρισμός: συνέδριο στο Μουσείο Μπενάκη