«Το τραπέζι της γάτας» του Μάικλ Οντάατζε από τις εκδόσεις Πατάκη

«Το τραπέζι της γάτας» του Μάικλ Οντάατζε από τις εκδόσεις Πατάκη

Το τραπέζι της γάτας
«Το τραπέζι της γάτας» του Μάικλ Οντάατζε από τις εκδόσεις Πατάκη

Κυκλοφορεί το βιβλίο-μυθιστόρημα «Το τραπέζι της γάτας» των εκδόσεων Πατάκη από τον συγγραφέα του «Άγγλου ασθενή», Μάικλ Οντάατζε.

Το τραπέζι της γάτας

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ένα εντεκάχρονο αγόρι από το Κολόµπο της Σρι Λάνκα επιβιβάζεται σε ένα υπερωκεάνιο µε προορισµό την Αγγλία. Η θέση του στην τραπεζαρία είναι στο «τραπέζι της γάτας», δηλαδή όσο πιο µακριά γίνεται από το τραπέζι του πλοιάρχου, πλάι σε µια ετερόκλητη συντροφιά από «ασήµαντους» µεγάλους και δύο ακόµη αγόρια.

Καθώς το πλοίο διασχίζει τον Ινδικό Ωκεανό, τα παιδιά εµπλέκονται σε διαδοχικές περιπέτειες, καταλαµβάνοντας όλα τα διαµερίσµατα του πλοίου σαν χυµένος υδράργυρος. Παράλληλα µυούνται για πρώτη φορά στον κόσµο της τζαζ, των γυναικών και της λογοτεχνίας από τους εκκεντρικούς τους συνταξιδιώτες. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους προσελκύει ένας σιδηροδέσµιος κρατούµενος που µεταφέρεται στην Αγγλία για να δικαστεί. Κατασκοπεύουν τους βραδινούς περιπάτους του, πλέκουν εικασίες για το παρελθόν του, όµως το έγκληµα και το πεπρωµένο του θα παραµείνουν ένα συναρπαστικό µυστήριο που θα τους κατατρύχει για πάντα.

«Υπνωτιστικό… Όπως και στον Άγγλο ασθενή, ο Οντάατζε παρουσιάζει εικόνες που σε τραβούν στα πλούσια δώµατα της φαντασίας του, ενώ φωτίζει λαµπρά µε τις λέξεις του κάθε λεπτοµέρεια».             The New York Times Book Review

«Συναρπαστικό και σπαρακτικό… Μια σαγηνευτική υπενθύµιση ότι ίσως χρειαστούν δεκαετίες για να κατανοήσει κανείς το παρελθόν, πόσο µάλλον για να το επανορθώσει».                           The Seattle Times

«Το να αιχµαλωτίσει πραγµατικά ένας συγγραφέας οποιαδήποτε στιγµή ζωής συνιστά καλλιτεχνικό επίτευγµα. Το να βρει ένας αναγνώστης αιχµαλωτισµένες, σε ένα και µόνο έργο, τόσο ανόµοιες εµπειρίες –νιότης και γηρατειών, δράσης και σκέψης, αθωότητας και εµπειρίας– αποτελεί σπάνια απόλαυση».  Claire Messud

Μάικλ Οντάατζε

O Μάικλ Οντάατζε γεννήθηκε στο Κολόµπο της Σρι Λάνκα το 1943. Το 1967 εξέδωσε την ποιητική συλλογή Τhe Dainty Monsters. Η ποίηση αποτελεί βασικό κοµµάτι του έργου και της γραφής του. Το 1970 εξέδωσε το υβριδικό έργο (ποίησης και πρόζας) The Collected Works of Billy the Kid, ενώ το 1976 ακολούθησε το Coming Through Slaughter. Το 1987 κυκλοφόρησε το In the skin of the lion, το πρώτο του µυθιστόρηµα.

Το µυθιστόρηµά του Ο Άγγλος ασθενής τιµήθηκε µε το βραβείο Booker το 1992, ενώ η κινηµατογραφική του µεταφορά από τον Anthony Minghella απέσπασε 9 βραβεία Όσκαρ το 1997, ανάµεσά τους και αυτό της καλύτερης ταινίας.

Πληροφορίες για το βιβλίο

  • Τίτλος: Το τραπέζι της γάτας
  • Συγγραφέας: Μάικλ Οντάατζε
  • Εκδόσεις Πατάκη
  • ISBN: 978-960-16-922-9
  • Διαστάσεις: 14Χ21
  • Σελίδες: 376
  • Τιμή: 16,60

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply