Το σχολείο πάει σχολείο από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το σχολείο πάει σχολείο από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το νέο παιδικό βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος έχει τον τίτλο Το  σχολείο πάει σχολείο από τον συγγραφέα Adam Rex και τον βραβευμένο εικονογράφο Christian Robinson, σε ελληνική απόδοση του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Ο συγγραφέας αντιμετωπίζει τα συνηθισμένα προβλήματα που προκύπτουν στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς, από την αντίθετη ωστόσο πλευρά. Δίνει πνοή και φωνή στο άψυχο, νεόδμητο σχολικό κτίριο και το παρουσιάζει να αναρωτιέται πως θα το αντιμετωπίσουν οι μαθητές.

Λίγα λόγια για το βιβλίο Το σχολείο πάει σχολείο

Πρόκειται για το 1ο Δημοτικό σχολείο,  ένα νεόκτιστο σχολείο φρεσκοβαμμένο και καθαρό. Το σχολείο πάει σχολείο λοιπόν και βιώνει όλα τα συναισθήματα που νιώθουν οι μαθητές την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς. Το σχολείο αρχικά, πιάνει κουβέντα με τον επιστάτη που το καθαρίζει για να ΄ναι έτοιμο για την έναρξη των μαθημάτων  και σιγά σιγά συνειδητοποιεί πως τα πράγματα θα αλλάξουν μιας και θα γεμίσει δασκάλους και μαθητές. Από τις πρώτες ήδη ώρες της νέας σχολικής χρονιάς  το σχολείο αισθάνεται όμορφα και αγαπά τα παιδιά με τις φωνές τους, τα γέλια και τα κλάματα.

Με αυτό το βιβλίο οι μικροί αναγνώστες θα μάθουν να σέβονται και να αγαπούν το σχολείο τους και να το φροντίζουν, αφού τους φιλοξενεί καθημερινά και για αρκετές ώρες.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Adam Rex μεγάλωσε στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Δεν ήταν ούτε ο έξυπνος (ο μεγαλύτερος αδελφός) ούτε ο χαριτωμένος (η νεώτερη αδελφή), αλλά ήταν εκείνος που μπορούσε να ζωγραφίσει. Πήρε πολλά μαθήματα τέχνης ως παιδί, προσπαθώντας να μάθει να σχεδιάζει καλύτερα και άρχισε να ζωγραφίζει όταν ήταν 11 ετών. Φοίτησε στο  Πανεπιστήμιο της Αριζόνα όπου και γνώρισε τη μέλλουσα γυναίκα του Marie (που είναι και Έξυπνη και Χαριτωμένη δύο σε ένα). Ζουν στο Τούσον, όπου ο Adam  ζωγραφίζει, ζωγραφίζει, γράφει, ξοδεύει πάρα πολύ χρόνο στο διαδίκτυο και ακούει δημόσιο ραδιόφωνο.  Του αρέσουν τα ζώα, οι διαστημάνθρωποι, η μεξικάνικη κουζίνα, τα τέρατα, οι μαριονέτες, τα κόμικς, η τέχνη του 19ου αιώνα, οι σκελετοί, τα σφάλματα και τα ρομπότ. Το βιβλίο του FRANKENSTEIN MAKES A SANDWICH, μια συλλογή από ιστορίες για τα τέρατα και τα προβλήματά τους, ήταν New York Times Bestseller. Το 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα, THE TRUE MEANING OF SMEKDAY, το οποίο προσαρμόστηκε στην ταινία  HOME το 2014. Έχει εικονογραφήσει έργα πολλών συγγραφέων, συμπεριλαμβανομένων των Jon Scieszka, Mac Barnett, Neil Gaiman, Jeff Kinney, David Lubar , Kate DiCamillo, Eoin Colfer, Christopher Paul Curtis και Paul Fieg.

Πληροφορίες για το βιβλίο

Διαβάστε περισσότερες βιβλιοπαρουσιάσεις

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply