Το κουτί του Σιλάν είναι το νέο βιβλίο της Άλκηστης Χαλκιά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.  Η σύμπραξη της συγγραφέως με την ταλαντούχα εικονογράφο Ντάνιελ Σταματιάδη έχει ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Το βιβλίο πραγματεύεται με ρεαλιστικό και συνάμα προσιτό τρόπο ένα θέμα επίκαιρο για την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και διαχρονικό, γνωρίζοντας το στους μικρούς αναγνώστες.  Έννοιες ίσως ανοίκειες για το μέσο ελληνόπουλο, όπως συσσίτιο και κέντρο φιλοξενίας θα αποκτήσουν υπόσταση. Πέρα όμως από αυτά, το συγκεκριμένο βιβλίο καλλιεργεί και την ενσυναίσθηση συμβάλλοντας στην συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Το κουτί του Σιλάν δεν περιέχει παιχνίδια, ούτε δώρα, κρύβει, όμως, κάτι πολύ πιο δυνατό… Θα το ανοίξεις;

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Λίγα λόγια για το βιβλίο Το κουτί του Σιλάν

Ο Σιλάν έρχεται στην Ελλάδα αφήνοντας πίσω του μια αφιλόξενη, λόγω των συνθηκών που επικρατούν, πατρίδα. Κάθε πρωί, φεύγει από το Κέντρο φιλοξενίας, όπου μένει και πηγαίνει στο σχολείο, χωρίς ωστόσο να αφήσει στιγμή από τα χέρια του το κουτί του. Εκεί περνά ευχάριστα τις ώρες του, παίζοντας, ζωγραφίζοντας και κάνοντας νέες φιλίες. Σε κανένα όμωςς δεν αποκαλύπτει το μυστικό περιεχόμενο του κουτιού του. Το τέλος της ιστορίας συμπίπτει με την αποκάλυψη του μυστικού του Σιλάν και αναμένεται να γεμίσει με συγκίνηση, αλλά και χαρά τους αναγνώστες.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα, Άλκηστη Χαλκιά

Η Άλκηστη Χαλικιά έχει σπουδάσει Φιλοσοφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο της Αθήνας κι έχει μετεκπαιδευτεί στη Μουσειολογία στο Essex της Μ. Βρετανίας. Διευρύνοντας στη συνέχεια τα πεδία εκπαίδευσής της με γνώσεις στην Αισθητική Αγωγή, το Θεατρικό παιχνίδι, την Προφορική Αφήγηση και την Ιστορία της Τέχνης, ανέπτυξε ένα προσωπικό τρόπο διδασκαλίας με επίκεντρο τη βιωματική μάθηση. Από το 1996, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε μουσεία, μνημεία, βιβλιοθήκες, χώρους τέχνης και πολιτισμού. Έχει εκδόσει τα βιβλία: Κίου-Νίου, Μια ιστορία με πολλή φασαρία (Βιβλιόφωνο, 2003), Ένα Απίθανο Βιβλίο σύγχρονης ελληνικής τέχνης για παιδιά (Καλειδοσκόπιο, 2007), Στην κατσαρόλα με τα χρώματα (Καλειδοσκόπιο, 2010), Στο πάρκο με τα ζώα (Καλειδοσκόπιο, 2010 – Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, 2011), Στα Χρώματα της Θάλασσας (Καλειδοσκόπιο, 2011). Επίσης, έχει γράψει τους στίχους στο μουσικό άλμπουμ για παιδιά «Τραγουδάκια Γάλακτος», σε μουσική Μέλπως Χαλκουτσάκη που κυκλοφόρησε το 2008. Το 2011 ίδρυσε την ομάδα «Άκου-Κοίτα» με στόχο την εκπόνηση προγραμμάτων ανάπτυξης της δημιουργικότητας μέσα από τις τέχνες για σχολικές ομάδες.

Πληροφορίες για το βιβλίο

  • Τίτλος:  Το κουτί  του Σιλάν
  • Συγγραφέας: Άλκηστη Χαλκιά
  • Εικονογράφηση: Ντανιιέλα Σταματιάδη
  • Εκδόσεις: Ίκαρος
  • Σελίδες:32
  • ISNB: 9789605721565
  • Αγοράστε το βιβλίο ηλεκτρονικά
Διαβάστε περισσότερες βιβλιοπαρουσιάσεις
Προηγούμενο άρθροΟ George Saunders νικητής του The Man Booker Prize 2017
Επόμενο άρθροFool for Love, το βραβευμένο έργο του Sam Shepard στο Θέατρο Άλμα