Το Φεστιβάλ Inmute τη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου θα παρουσιάσει στο κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων μια ιδιαίτερη σειρά ζωντανών οπτικοακουστικών δράσεων. Κάθε παράσταση θα εξερευνήσει με μοναδικό τρόπο τον αχαρτογράφητο χώρο μεταξύ κινηματογράφου και ηχητικών τεχνών.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς οι Greg Pope, Γιώργος Δημητριάδης (drums, mics) και η Ερατώ Τζαβάρα (visuals).

Φεστιβάλ Inmute με τους Greg Pope, Γιώργο Δημητριάδη και Ερατώ Τζαβάρα

Ο Βρετανός πρωτοπόρος του live cinema Greg Pope παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο Scarface. Πρόκειται για μια ζωντανή οπτικοακουστική περφόρμανς που διαπραγματεύεται τις φαινομενικά αντίθετες δυνάμεις της δημιουργίας και της καταστροφής. Με ποιόν τρόπο μπορεί η δημιουργία και η καταστροφή να συνυπάρχουν σε μια μεμονωμένη δράση; Στο Scarface ο Greg Pope χρησιμοποιεί φιλμ 16mm και δύο ειδικά τροποποιημένους προβολείς διαφανειών ενώ παράλληλα ενισχύει και επεξεργάζεται ζωντανά ήχους με τη χρήση μικροφώνων επαφής, guitar, pick ups και effect pedals.

Ο Γιώργος Δημητριάδης, κεντρικό πρόσωπο της βερολινέζικης σκηνής free jazz, έρχεται στην Αθήνα να παρουσιάσει την προσωπική του δουλειά Kopfkino. Γερμανική λέξη που μεταφράζεται ως «film in your head»/ «σινεμά που κάνουμε στο νου μας», το Kopfkino εξερευνά με μοναδικό τρόπο το ντραμ σετ ως σόλο όργανο.

Μαζί με τον Δημητριάδη, η video artist Ερατώ Τζαβάρα με τη χρήση live feed, sound responsive graphics και μαγνητοσκοπημένου υλικού, θα δημιουργήσει ένα οπτικό περιβάλλον που αναδεικνύει τις λεπτές ηχητικές εναλλαγές.

Greg Pope

Mετά τη συμμετοχή του σε punk rock μπάντες και performances, o Greg Pope ιδρύσε την κινηματογραφική κολλεκτίβα Situation Cinema, στο Mπράιτον το 1986, και την Loophole Cinema στο Λονδίνο το 1989. Δουλεύοντας ατομικά και συλλογικά, o Pope δημιουργεί εγκαταστάσεις με χρήση βίντεο, live art και κινηματογραφικές ταινίες από το 1996. Το έργο του περιλαμβάνει τις κινηματογραφικές performances Light Trap και Cipher Screen καθώς και ταινίες σε 35mm και performances με προβολές slide.

Oι πολυάριθμες συνεργασίες του περιλαμβάνουν έργα με τους καλλιτέχνες Lee Paterson, John Hegre, Lasse Marhaug και Okkyung Lee και με μπάντες όπως οι Sult και Ich Bin N!ntendo. Ο Pope έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και καλλιτεχνικές συναντήσεις στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική και την Αυστραλία.

Γιώργος Δημητριάδης

Ο ντράμερ Γιώργος Δημητριάδης μένει στο Βερολίνο και δραστηριοποιείται στο χώρο της αυτοσχεδιαστικής μουσικής και της σύγχρονης τζαζ. Σπούδασε κρουστά στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στη Βοστώνη με δάσκαλους τον Alan Dawson και τον Bob Moses.

Eπέστρεψε στην Ευρώπη το 1994 με διετές residency του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού στο Cite Internationale des Arts στο Παρίσι. Για 12 χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος της αυτοσχεδιαστικής τζαζ σκηνής του Παρισιού, παίζοντας στη Γαλλία και σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Από το 2006 ζει στο Βερολίνο και εργάζεται σε διαφορετικά μουσικά σχήματα και projects της διεθνούς αυτοσχεδιαστικής σκηνής με ευρύ φάσμα: από σόλο εμφανίσεις έως και συνεργασίες με την 25μελή ορχήστρα BerlO. O Γιώργος Δημητριάδης είναι ιδρυτικό μέλος, μεταξύ άλλων, των τρίο GRIX, GLUE και FABRIC.

Ερατώ Τζαβάρα

Η Ερατώ Τζαβάρα εργάζεται στα ψηφιακά πολυμέσα και το video design με συνεργάτες
μουσικούς και χορογράφους, ερευνώντας την πλαστικότητα του video στο χώρο και τη χρήση
του σε συνδυασμό με τις ζωντανές τέχνες. Με αφετηρία τη φωτογραφία και το κολάζ, συνθέτει
ζωντανά διαφορετικές τεχνικές και πηγές εικόνας όπως το ψηφιακό animation, το live feed, το
αρχειακό υλικό και το προ-μαγνητοσκοπημένο video.

Φεστιβάλ Inmute

Το Φεστιβάλ Inmute ξεκίνησε το 2013 και με τη στήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, έχει αναθέσει νέα έργα σε διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες όπως οι Jacob Kirkegaard, Philip Jeck, Mike Cooper, Lawrence English, Maya Dunietz, Fritz Welch και Νίκος Βελιώτης. Έχει δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να παρακολουθήσει ταινίες σπουδαίων καλλιτεχνών του πειραματικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 60’ και 70’ όπως οι Stan Brakhage, Harry Everett Smith και Wallace Berman.
Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Αναλυτικό πρόγραμμα τριήμερου Φεστιβάλ  Inmute

Πέμπτη 23/ 11: Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας (Αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος)

  • Ώρα: 21:00 Kassel Jaeger presents Yamayaki [Terre Brulee] 2017
  • Ώρα: 21:00 Constantine Live AV w/ Embassy For The Dicsplaced
  • facebook

Παρασκυή 24.11 / Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

  • Ώρα: 21:00 Yorgos Dimitriadis drums & mics w / Erato Tzavara visuals
  • Ώρα: 22:00 Greg Pope presents SCARFACE (2017)
  • facebook 

Σάββατο 25/11: Κινηματογράφος Ααβόρα

  • Ώρα: 21:00 Antonio Bertoni plays Haxan: Witchcraft Through the Ages (1922)
  • Ώρα: 21:00 Elektronik Meditation w/ Arthur Bull (guitar) and Stephanos Chytiris (drums)
  • facebook 
Περισσότερες Πληροφορίες για το Φεστιβάλ Inmute στο Κ.Ε.Τ.

  • Ημερομηνία: Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017
  • Ώρα: 21:00 το βράδυ
  • Τιμή: 5 ευρώ
  • Τοποθεσία: Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
  • Διεύθυνση: Κύπρου 91Α και Σικίνου, Κυψέλη
  • Τηλ. Επικοινωνίας: 213 00 40 496, 69.45.34.84.45
  • Επίσημη Σελίδα ΚΕΤ 

 

Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΙσπανική δραματουργία – 5 προτάσεις στην ελληνική θεατρική σκηνή
Επόμενο άρθροΑφιέρωμα του πολυχώρου «Διέλευσις» στον Γιώργο Μητσάκη