To Caravan Project, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 μ.μ. κλείνει τις πόρτες του με ένα ντοκιμαντέρ από το Μεταξουργείο. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μία ανοιχτή συζήτηση για τα όσα είδαν στο σχετικό ντοκιμαντέρ. Ωστόσο η κουβέντα στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, οπού έχουν στηθεί οι σκηνές του φεστιβάλ θα γίνει χώρος συζητήσεων με θέμα την ταυτότητα και το χαρακτήρα της περιοχής. Ταυτοχρόνως στο μεγάλο yurt, θα ξεκινάει σιγά το πάρτι με live dj-set το οποίο θα σηματοδοτήσει και τη λήξη του φεστιβάλ.

Τι είναι όμως το Caravan Project;

Το οδοιπορικό του Caravan Project ξεκίνησε το 2011, με σκοπό να εμπνεύσει, να συγκινήσει και να δημιουργήσει χώρους αναστοχασμού και μετάπραξης. Με οδηγό το ντοκιμαντέρ τη φωτογραφία και την αφήγηση το Caravan Project ταξίδεψε από το Καστελόριζο έως τα Πομακοχώρια, την Κρήτη και το Γράμμο. Έτσι κατάφερε να δημιουργήσει μία κιβωτό ανθρώπινων καθημερινών ιστοριών που αναδεικνύουν το πλουραλισμό και τη διαφορετικότητα. Στη συνέχεια «έβαλε μπρος» το τροχόσπιτο του και της δύο μεγάλες σκηνές(yurt) και συμμετείχε σε ένα σύνολο κοινωνικών και πολιτισμικών δράσεων σε όλη την Ελλάδα.

Το Caravan Project ρίχνει αυλαία στις 5 Νοεμβρίου!
Στο Caravan Project της Αθήνας βλέπουμε ιστορίες από το Μεταξουργείο
Οι εκδηλώσεις που κλείνουν το ταξίδι του Caravan Project!

Την Πέμπτη 3/11 και ώρα 20:30 έχουμε «Μουσικές και Αφηγήσεις» και “Spooky & Shoking”. Μέσα στις στρογγυλές μογγολικές σκηνές θα ακουστούν ιστορίες τρομακτικές που δεν πρέπει «να ειπωθούν και να ακουσθούν». Ιστορίες που μας κάνουν να ερχόμαστε κοντά ο ένας με τον άλλο σφίγγοντας το χέρι και να μιλάμε με τρεμάμενη φωνή μέσα στο σκοτάδι.

Έλσα Κουτινγκ: αφήγηση και τραγούδι-βιολοντσέλο

Έλλη Γιαννάκη: αφήγηση και τραγούδι-ούτι, Πολίτικη λύρα

Δημήτρης Κούρτης: ακορντεόν, κρουστά, τραγούδι

Η παράσταση είναι για ενήλικες και νέους άνω των 13 ετών.

Η είσοδος ελεύθερη με συνεισφορά.

Το Caravan Project ρίχνει αυλαία στις 5 Νοεμβρίου!
Οι ιστορίες του Cαravan Project από την Έλλη Γιαννάκη και την Έλσα Κουτινγκ

 

Την Παρασκευή 4/11 και ώρα 19:00 έχουμε αυτοσχεδιασμό και Contact Improvisation. Μια ομάδα δημιουργικών ατόμων οι EX-NIHILO υπό την καθοδήγηση της Therese Vandamme αυτοσχεδιάζει αποδομώντας έργα των Xainer Muller και Γιάννη Καρούζου.

Είσοδος ελεύθερη

 

Links

ΑΡΧΙΚΗ

Προηγούμενο άρθροΤο 57ο ΦΚΘ ανοίγει τις πόρτες του στα άτομα με αναπηρία
Επόμενο άρθροΤο Rhapsody rabbit και η μάχη με το “The cat concert” για το Όσκαρ!