Στις 18 Μαΐου και για τέσσερις ημέρες επιστρέφει το Athens Burger Fest, που θα διεξαχθεί στο παλιό αμαξοστάσιο της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων. Πέρυσι, το φεστιβάλ διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία συγκεντρώνοντας 40.000  επισκέπτες. Φέτος, επιστρέφει με περισσότερες συμμετοχές και δράσεις και σε νέο χώρο, για να χαρίσει ένα απολαυστικό τετραήμερο γεμάτο γεύσεις και μυρωδιές από καλοψημένο κρέας και καρυκεύματα ετοιμάζοντας λαχταριστά burger σε κάθε δυνατό συνδυασμό υλικών.

Γαστρονομία

Μπορεί να γνωρίσαμε αρχικά τα burger σε αλυσίδες ταχυφαγείων τύπου  MC Donalds, και να είχαμε μια εντύπωση ενός λιπαρού και τυποποιημένου είδους φαγητού, αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν. Και αν μέχρι πρότινος ήταν το σήμα κατατεθέν της γρήγορης μαζικής εστίασης και το ορόσημο της εισβολής της Αμερικής στον γαστρονομία πολλών χωρών, πλέον υπάρχουν εστιατόρια που εξειδικεύονται στην παραγωγή του. Τα burger βρίσκονται στο μενού κάθε εστιατορίου που θέλει να εκσυγχρονίζεται και να αφήνει πίσω του τις συντηρητικές απόψεις περί φαγητού .Και όσοι δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη τους γευστικούς συνδυασμούς που μπορεί να κρυφτούν μέσα σε ένα burger ,το Burger Fest της Τεχνόπολης είναι μια καλή ευκαιρία, ειδικά λόγω της μεγάλης ποικιλίας που θα είναι συγκεντρωμένη στον χώρο. Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν μερικά από τα πιο γνωστά και  μπεργκεράδικα των Αθηνών και θα μας δώσουν μια γεύση από την αξιόλογη παρουσία τους στον γαστρονομικό χάρτη της Αττικής. Επίσης για να μην εστιάσουμε μόνο στις αλμυρές γεύσεις στον χώρο θα βρίσκονται και οι Λόρδος sweets , Lukumades και οι Davinci-artisan gelato  για να προσφέρουν στους επισκέπτες γλυκές καλοκαιρινές γεύσεις.

 

Burger Fest
Burger Fest
Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Φαγητό και μουσική αποτελούν ακαταμάχητο συνδυασμό και μια από τις πιο προτιμητέες μορφές ψυχαγωγίας. Από το φεστιβάλ λοιπόν, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Πλήθος συναυλιών αλλά και Dj set θα συνοδεύσουν την βόλτα του κοινού στον χώρο της Tεχνόπολης . Ενδεικτικά, την Πέμπτη θα εμφανιστούν στην σκηνή του Burger Fest ο Εισβολέας και οι Dub Pistols ενώ  την Παρασκευή την εμφάνιση του θα κάνει ο Τόνι Σφήνος. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα περάσουν το Σαββατόβραδο τους με την ανερχόμενη Idra Kayne και τον αγαπημένο των 90’s Μιθριδάτη. Το φεστιβάλ θα κλείσει τους ξεσηκωτικούς ρυθμούς από  Polkar και Wedding Singers. Μετά τα live θα ακολουθήσει after party, το οποίο θα σημάνει και την λήξη του Burger Fest · αυτής της τετραήμερης γιορτής γεύσεων, μουσικής και happening στην Τεχνόπολη.

Burger Fest
Στιγμιότυπο από το περσινό Burger Fest
Πληροφορίες για το Burger Fest

  • Ιστότοπος: burgerfest.gr
  • Facebook: facebook.com/burgerfestgr
  • Διεύθυνση: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Πειραιώς 100, Γκάζι
  • Ημέρες φεστιβάλ: 18, 19, 20 και 21 Μαΐου
  • Εισιτήρια: Γενική είσοδος: € 5. Μέχρι και την Τρίτη 16 Μαΐου θα είναι δυνατή η διάθεση των εκπτωτικών εισιτηρίων για ανέργους, πολύτεκνους, φοιτητές και παρέες των 3-5 ατόμων μέσω της ηλεκτρονικής προπώλησης στο viva.gr

Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν

 

Προηγούμενο άρθροΗ παράσταση Έλα με το Κηδεμόνα σου ανεβαίνει στο Θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ
Επόμενο άρθροΦεστιβάλ Καννών 2017- Όλα όσα πρέπει να ξέρετε, μία ανάσα πριν τη φετινή διοργάνωση