Παρουσίαση βιβλίου: «Το ανατολικό τέλος» της Ελένης Γαλάνη

Παρουσίαση βιβλίου: «Το ανατολικό τέλος» της Ελένης Γαλάνη

Οι Εκδόσεις Μελάνι και τo βιβλιοπωλείο Booktalks σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Ελένης Γαλάνη «Το ανατολικό τέλος» την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:30 στο βιβλιοπωλείο Booktalks. Για το βιβλίο θα μιλήσει o ποιητής Γιώργος Βέης.

Το ανατολικό τέλος

Το ανατολικό (Ost) τέλος (End > Ostand = Οστάνδη) είναι το όνομα μίας πόλης, πραγματικής ή φανταστικής.

Είναι ακόμα ο τίτλος της τρίτης ποιητικής συλλογής της Ελένης Γαλάνη, ένα βιβλίο που επιχειρεί να διερευνήσει ζητήματα σχετικά με την ταυτότητα, τη μνήμη, την διαρκή μετακίνηση, την έννοια της πατρίδας, καθώς και τη νοσταλγία για την απώλειά της.

Ελένη Γαλάνη

Η Ελένη Γαλάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στην Αθήνα, στο Παρίσι και στη Βαρκελώνη. Στις μεταπτυχιακές της σπουδές εξειδικεύτηκε στη μουσειολογία. Έχει εργαστεί σε μουσεία και γκαλερί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2013 ζει στην Φρανκφούρτη. Το «Παρκούρ» ήταν το πρώτο βιβλίο ποίησης που εκδίδει, από τις εκδόσεις Μελάνι κυκλοφορούν τα βιβλία «Το ανατολικό τέλος» και «Terrarium». Το «Terrarium» αποτελείται από 27 ποιήματα / ισάριθμες αναφορές σε φυτά, σχόλια στην αναγκαστική συγκατοίκηση ζωντανών σε κλειστά περιβάλλοντα / φυλακές, σε σύγχρονα τερράρια. Μια αλληγορία για την βαθιά μοναξιά της ύπαρξης.

Γιώργος Βέης

Γιώργος Βέης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε επτά ευρωπαϊκές γλώσσες και στα κινεζικά. Το πρώτο του βιβλίο, «Φόρμες και άλλα ποιήματα», εκδόθηκε το 1974. Ακολούθησαν άλλα έντεκα βιβλία ποίησης, έως το «Μετάξι στον κήπο» (Ύψιλον, 2010). Από το 1976 ασχολείται με την κριτική της λογοτεχνίας. Μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Το 2014 τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών, για το σύνολο του έργου του.

Τον Ιούλιο του 2015 προήχθη κατ’ απόλυτη εκλογή από τον βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Α’ στον βαθμό του Πρέσβεως και διορίστηκε Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO.

Πληροφορίες για την παρουσίαση:

  • Τοποθεσία: βιβλιοπωλείο Booktalks
  • Διεύθυνση: Αρτέμιδος 47, Π. Φάληρο
  • Ημερομηνία και Ώρα: Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:30
  • facebook
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply