Η νέα πολυαναμενόμενη υπερπαραγωγή της Marvel «Thor Ragnarok» έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους από 2 Νοεμβρίου και σε 3D, από την Feelgood. Η πρώτη ανεπίσημη κριτική που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο για τον τρίτο Thor ήταν αυτή του James Gunn. O σκηνοθέτης των δύο ταινιών «Φύλακες του Γαλαξία» ανέφερε τα εξής: «Νομίζω καμία σύγχρονη ταινία δεν έχει συλλάβει τόσο καλά τη διασκέδαση που ζούσαμε στα 80s με ταινίες όπως ο Flash Gordon. Ένιωσα πως είμαι πάλι δεκατεσσάρων, βλέπω μια μαγική βιντεοκασέτα και εκρήγνυται σε κάτι φαντασμαγορικό». Με ένα πολύ δυνατό cast και ένα πολύ καλό σενάριο, η ταινία αυτή αναμένεται να σπάσει ταμεία.

Λίγα λόγια για την ταινία «Thor Ragnarok»

Το «Thor Ragnarok» είναι η τρίτη ταινία της Marvel, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κρις Χέμσγουορθ (Chris Hemsworth). Η σκηνοθεσία είναι του υποψήφιου για Όσκαρ Taika Waititi και το σενάριο των Eric Pearson, Craig Kyle και Christopher Yost. Ο Kevin Feige και ο Louis D’Esposito βρίσκονται πάντα στο τιμόνι της παραγωγής όλων των ταινιών της Marvel. O Chris Hemsworth (Rush, In the Heart of the Sea) επιστρέφει στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Thor. Δίπλα του ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Tom Hiddleston (The Night Manager) υποδυόμενος τον Loki, τον δολοπλόκο υιοθετημένο αδερφό του.

Η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ Cate Blanchett (Blue Jasmine, Carol) κάνει την εμφάνισή της για πρώτη φορά στο σύμπαν της Marvel. Στην ταινία «Thor Ragnarok» υποδύεται τη μοχθηρή Hela, την απόλυτη κακιά της ταινίας. Ο Idris Elba (Luther, Pacific Rim) επιστρέφει ως Heimdall, ο φρουρός του Asgard. Επίσης, κάνει την εμφάνιση του ο Jeff Goldblum (The Grand Budapest Hotel), στο ρόλο του εκκεντρικού δικτάτορα Grandmaster. Μαζί του εμφανίζεται και η Tessa Thompson (Creed, Selma) στο ρόλο της Valkyrie, μιας σκληρής πολεμίστριας.

Thor Ragnarok - Hela
Η βραβευμένη με Όσκαρ Cate Blanchett πρωταγωνιστεί στο ρόλο της διαβολικής Hela στην ταινία Thor Ragnarok.

Ακόμη, ο Mark Ruffalo (Spotlight) ξαναγυρνάει για να υποδυθεί τον διττό ρόλο του Banner/The Hulk από τους Εκδικητές. Τέλος, το σπουδαίο cast συμπληρώνει ο βραβευμένος με ΄Οσκαρ Anthony Hopkins. Μετά από συμμετοχές σε σπουδαίες ταινίες, όπως The Silence of the Lambs και Nixon, ενσαρκώνει ξανά τον Odin, βασιλιά του Asgard.

Σύνοψη της ταινίας «Thor Ragnarok»

Στο «Thor Ragnarok» ο Thor είναι φυλακισμένος στην άλλη άκρη του σύμπαντος χωρίς να έχει στη διάθεσή του το σφυρί του. Πρέπει να νικήσει το χρόνο για να επιστρέψει στον πλανήτη Asgard και να σταματήσει το Ragnarok. Θα κάνει τα πάντα να αποτρέψει την καταστροφή του πλανήτη του, από τα χέρια μιας νέας, παντοδύναμης απειλής. Η απειλή αυτή ακούει στο όνομα Hela. Πρώτα, όμως, πρέπει να διευθετήσει μερικά φλέγοντα ζητήματα.

Πρώτον, πρέπει να στεφθεί νικητής μιας θανάσιμης μονομαχίας ενάντια στον πρώην σύμμαχό του και επίσης Εκδικητή – τον Απίθανο Hulk! Στη συνέχεια, να βρει καινούργιο οπλοστάσιο για να πολεμήσει, αφού έχει αποχαιρετήσει το περιβόητο σφυρί του. Τέλος, να σχηματίσει μια παρέα πολεμιστών, για να τον βοηθήσουν στο δύσκολο έργο που πρέπει να φέρει εις πέρας.

Thor Ragnarok - Αφίσα
Η επίσημη αφίσα της ταινίας Thor Ragnarok με τους πρωταγωνιστές.
Το Τέλος του Σύμπαντος;

Το 1962, το θρυλικό δίδυμο των Stan Lee και Jack Kirby παρουσίασε για πρώτη φορά στους αναγνώστες των Marvel κόμικς τον «Πανίσχυρο Thor». Έτσι εγκαθιδρύθηκε μια νέα εποχή δράσης και περιπέτειας, η οποία θα είχε ως κεντρικό ήρωά της τον εντυπωσιακό Νορβηγό θεό. Παρά τις σκανδιναβικές αναφορές, η ιστορία είναι δομημένη σε πανανθρώπινα και οικουμενικά ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο. 55 χρόνια μετά, τα Marvel κόμικς συνεχίζουν να δημοσιεύουν νέες περιπέτειες με τον Thor. Η πιο πρόσφατη είναι το The Unworthy Thor (2016) από τον συγγραφέα Jason Aaron και τον εικονογράφο Olivier Coipel.

To «Thor Ragnarok» είναι η τρίτη ταινία του franchise. Πρόκειται για τη συνέχεια των δυο προηγούμενων επικών περιπετειών: Thor (2011) και Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος (2013). Οι δύο ταινίες απέφεραν συνολικά κέρδη πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Για να βρουν τον πιο άρτιο τρόπο με τον οποίο θα συνεχιζόταν η ιστορία, οι παραγωγοί ανέτρεξαν στην ιστορία του χαρακτήρα. Ο παραγωγός Kevin Feige εξηγεί: «Οι χαρακτήρες που πλαισιώνουν τον Thor, οι πολλοί αντίπαλοί του και το οικογενειακό δράμα που βιώνει, αποτελούν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης. Επιθυμία μας ήταν με τη νέα ταινία να κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα δύο έργα».

O Feige συμπληρώνει ότι οι Lee και Kirby εμπνεύστηκαν από τη Νορβηγική μυθολογία, όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον υπερήρωα. «Πολλοί άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την Ελληνική και Ρωμαϊκή μυθολογία, αλλά όχι με την Νορβηγική. Αποφασίσαμε να ονομάσουμε την νέα ταινία Ragnarok, που στη Νορβηγική μυθολογία σημαίνει Το Τέλος του Σύμπαντος». Για το σενάριο της ταινίας οι παραγωγοί ήρθαν σε επαφή με τους βετεράνους των ταινιών Thor, Craig Kyle και Christopher Yost. Στο δίδυμο προστέθηκε και ο Marvel σεναριογράφος Eric Pearson.

Πληροφορίες για την ταινία «Thor Ragnarok»

  • Σκηνοθεσία: Taika Waititi
  • Σενάριο: Craig Kyle, Christopher Yost, Eric Pearson, βασισμένο στα Marvel Comics: Stan Lee, Larry Lieber, Jack Kirby
  • Παραγωγοί: Victoria Alonso, Louis D’Esposito, Kevin Feige, Stan Lee
  • Παίζουν: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins
  • Είδος: Δράση, Περιπέτεια
  • Διάρκεια: 130′
  • Χρώμα: Έγχρωμη
  • IMDB
  • https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr
  • https://www.facebook.com/MarvelGreece
  • Ημερομηνία εξόδου: 2 Νοεμβρίου 2017
  • Διανομή: Feelgood Entertainment
Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση ΕΛΣ: Ακρόαση Μονωδών για το Ζ του Μηνά Μπορμπουδάκη
Επόμενο άρθροΒούβα: Μια «εντόπια δραματουργία» στο Σύγχρονο Θέατρο