Ο Θωμάς Στεργίου, μας συστήνεται με το πρώτο του single «Ένας Κόσμος Ανάποδα» σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Δημήτρη Τσάφα. Ένα δυνατό δισκογραφικό ντεμπούτο για τον ανερχόμενο ερμηνευτή, με την υπογραφή αξιόλογων δημιουργών.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος βρίσκει στη φωνή του Θωμά Στεργίου μία γνήσια λαϊκή χροιά και για αυτό του «εμπιστεύεται» ακόμα 2 τραγούδια. Τα τραγούδια αυτά θα κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα, σε στίχους των Δημήτρη Τσάφα και Λευτέρη Χαψιάδη. Προς το παρόν απολαύστε το πρώτο τραγούδι του Θωμά Στεργίου «Ένας Κόσμος Ανάποδα» που κυκλοφορεί από την MLK.

Ο Θωμάς Στεργίου παρουσιάζει το νέο τραγούδι του Χρήστου Νικολόπουλου «Ένας κόσμος ανάποδα»
Ο Θωμάς Στεργίου παρουσιάζει το νέο τραγούδι του Χρήστου Νικολόπουλου «Ένας κόσμος ανάποδα»
Ο ερμηνευτής Θωμάς Στεργίου

Ο Θωμάς Στεργίου, γεννημένος στην Αθήνα, μυήθηκε από νωρίς στο λαϊκό τραγούδι κυρίως από τον πατέρα του, Παναγιώτη Στεργίου, που είναι καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. Ο ίδιος αγάπησε και τραγούδησε το λαϊκό και ερωτικό τραγούδι από τα πρώτα του μουσικά βήματα. Η πρώτη του εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στα είκοσι του χρόνια στη μουσική σκηνή «Εννέα όγδοα» μαζί με τους Στέλιο και Άγγελο Διονυσίου. Από τότε ακολούθησαν κατά καιρούς εμφανίσεις κυρίως σε μουσικές σκηνές. Επιπλέον έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού πενταγράμμου, όπως ο Βασίλης Λέκκας, ο Στάθης Αγγελόπουλος, ο Λάκης Ορφανίδης, ο Μάκης Μαυρόπουλος, ο Νίκος Τατασόπουλος και άλλοι.

Λίγα λόγια για το Χρήστο Νικολόπουλο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος (11 Ιουλίου 1947) είναι Έλληνας συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. Το έργο του εστιάζεται στο λαϊκό τραγούδι έχοντας εμφανή στοιχεία και από την παραδοσιακή μουσική. Συνέθεσε πολλά μουσικά έργα. Οι γνωστοί δίσκοι του είναι πάρα πολλοί (αναφέρεται εκτεταμένη αναφορά στην ενδεικτική του δισκογραφία) και μερικά από τα πλέον γνωστά τραγούδια τα: «Νυχτερίδες και αράχνες» (1968), «Απόψε σ’ έχω στην αγκαλιά μου» (1968), «Αγριολούλουδο» (1972), «Νύχτα στάσου» (1975), «Υπάρχω» (1975), Το σταυροδρόμι», «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει», «Παίξε Χρήστο επειγόντως», «Οι νταλίκες», «Όλοι δικοί μας ήμαστε», «Ο Σαλονικιός», «Αγάπη όλο ζήλια», «Το βραδάκι», «Συλλαβιστά – ­Ψιθυριστά», «Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς», «Η Νύχτα θέλει έρωτα», «Όλες του κόσμου οι Κυριακές» κ.α.

Links: Thomas Stergiou Facebook Page

 

Προηγούμενο άρθροΜπέλα Μπάρτοκ- Κριστόφ Πεντερέτσκι «Η βιρτουοζιτέ στον 20ο αιώνα» την Παρασκευή, 28 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΑφιέρωμα στην πρώτη δεκαετία του TiSFF (Thessaloniki International Short Film Festival) στις 27 και 28 Απριλίου