O αγαπημένος θερινός κινηματογράφος των σινεφίλ “ΖΕΦΥΡΟΣ new star art cinema”  θα προβάλει την εβδομάδα από  30/6 έως 6/7  τέσσερα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου «Το Θεώρημα»,  «Ζούσε τη ζωή της»,  «Η Ωραία της Ημέρας» και «Αλφαβίλ».

Θερινός Κινηματογράφος Ζέφυρος : Πρόγραμμα
1) ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ” του ΠΙΕΡ ΠΑΟΛΟ ΠΑΖΟΛΙΝΙ
ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ
Μια ταινία γροθιά στον μεγαλοαστικό κόσμο και στην ψεύτικη πραγματικότητα στην οποία ζει.

Στο σπιτικό μιας κλασσικής μεγαλοαστικής οικογένεια ζουν ο εργοστασιάρχης πατέρας, η σύζυγος, η κόρη, ο γιος και η υπηρέτρια. Κάποια μέρα του επισκέπτεται χωρίς κάποια αιτία και πρόσκληση ένας νεαρός άνδρας. Τις μέρες που θα μείνει μαζί τους, θα έχει σεξουαλικές επαφές με όλους του ανθρώπους που διαμένουν σε αυτό το σπίτι. Το γεγονός αυτό θα αλλάξει εξ’ ολοκλήρου τις ζωές τους. Η ταινία περιβάλλεται από την μαγική μουσική του Ένιο Μορικόνε και έχει κρυμμένους συμβολισμούς με σουρεαλιστικές επιρροές.

Trailer της ταινία ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ 

IMDb | Πέμπτη και Παρασκεύη στις 21.00 και 23.00
2) “ΖΟΥΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ” του ΖΑΝ ΛΙΚ ΓΚΟΝΤΑΡ
ΖΟΥΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ
Ένα περιπετειώδες διανοητικό, υπαρξιακό ταξίδι, με σταθμός τα αλλεπάλληλα ερωτήματα γύρω από τη ζωή, την ανθρώπινη φύση, την ευτυχία, την «εκπόρνευση» της γλώσσας…

Η Νανά (γκόμενα στη γαλλική αργκό και έμμεση αναφορά στο μυθιστόρημα του Εμίλ Ζολά) είναι μια κακοπληρωμένη πωλήτρια σε δισκάδικο με πάθος για τις καλές παλιές ταινίες. Οι προσπάθειες της να γίνει ηθοποιός πέφτουν στο κενό και η ιδιά δεν αντέχει την ασφυκτική ζωή με το παιδί και το σύζυγό της. Τελικά, αποφασίζει να γίνει πόρνη για να κερδίσει την ελευθερία της στα πεζοδρόμια του Παρισιού, θεωρώντας πως θα καταφέρει να πουλήσει μόνο το κορμί της και όχι την ψυχή της. Η ζωή της μας δίνεται σε δώδεκα επεισόδιά ως σημείο αναφοράς του Γκοντάρ στον βουβό κινηματογράφο. Ο Γκοντάρ θέλει να θίξει εδώ όχι τόσο το θέμα της πορνείας, αλλά την έλλειψη διαλόγου και επικοινωνίας και τον τρόπο με τον οποίο αυτή επηρεάζει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Trailer της ταινίας  ΖΟΥΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ

IMDb | Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  και 23.00

3) “Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ” του ΛΟΥΙΣ ΜΠΟΥΝΙΟΥΕΛ

Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα από τα πιο σκανδαλώδη και ερωτικά έργα της εποχής του.

Η Σεβερίν (Catherine Deneuve), είναι μία όμορφη, Παριζιάνα μεγαλοαστή. Είναι παντρεμένη με τον πλούσιο γιατρό Πιερ, τον οποίο αγαπάει βαθιά, αλλά δεν την ελκύει καθόλου σεξουαλικά. Ο αδηφάγος ερωτισμός της βρίσκει διέξοδο σε ερωτικές φαντασιώσεις και σε σαδομαζοχιστικά ερωτικά παιχνίδια. Για να εκπληρώσει τις φαντασιώσεις καταλήγει να γίνει μία πόρνη πολυτελείας στον οίκο ανοχής της Μαντάμ Αναΐ, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Ωραία της Ημέρας». Τα προβλήματα ξεκινούν, όταν ένας πελάτης την ερωτεύεται παράφορα. Ο θερινός κινηματογράφος Ζέφυρος μας ξαναθυμίζει μια σουρεαλιστική ταινία για μια ρεαλιστική σεξουαλική ζωή με την πανέμορφη  Deneuve.

Trailer της ταινίας  Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

IMDb  | Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00  και 23.00

4) “ΑΛΦΑΒΙΛ” του ΖΑΝ ΛΙΚ ΓΚΟΝΤΑΡ

ΑΛΦΑΒΙΛ
Ένας Οργουελικός εφιάλτης!

Ο μυστικός πράκτορας Λέμι Κόσιον φτάνει στην διαστημική πόλη Αλφαβίλ και προσποιείται τον δημοσιογράφο για να βρει ένα συνάδελφο του. Στην αναζήτηση του, ανακαλύπτει ότι η πόλη εξουσιάζεται από έναν παντοδύναμο υπολογιστή και γνωρίζει την Νατάσσα, που είναι η κόρη του κατασκευαστή του. Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένα παράξενο ειδύλλιο. Η Νατάσσα δεν γνωρίζει τις λέξεις “αγάπη” και “τρυφερότητα”, καθώς τα βιβλία έχουν απαγορευτεί από την πόλη Αλφαβίλ και κυκλοφορεί μόνο ένα λεξικό, η Βίβλος, που περιέχει τις επιτρεπόμενες λέξεις. Μόνη βοήθεια που έχει ο Λέμι απέναντι στο τυραννικό καθεστώς του Αλφαβίλ  είναι ένα βιβλίο του Πωλ Ελυάρ, που έχει η Νατάσσα στην κατοχή της…. Η ταινία πραγματεύεται την αλλαγή ενός κόσμου μέσω της μαγευτικής δύναμης της ποίησης.

Trailer της ταινίας  ΑΛΦΑΒΙΛ

IMDb  | Τετάρτη στις 21.00 και 23.00

Θερινός Κινηματογράφος Ζέφυρος :

Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα | Τηλ.: 2103462677

Προηγούμενο άρθροΊδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Ιούλιος 2016
Επόμενο άρθροΣυμπαραγωγές ελληνoγαλλικών έργων: υποβολή σχεδίων