Το Θείο Τραγί του Γιάννη Σκαρίμπα, ανεβαίνει από τις 4 Μαρτίου έως 2 Απριλίου στο θέατρο Φούρνος. Ο Άρης Μπινιάρης, πριν την σκηνοθεσία των Περσών στο θέατρο της Επιδαύρου επανέρχεται με την παράσταση που τον καθιέρωσε, για ένα μικρό κύκλο παραστάσεων.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε το Δεκέμβρη του 2011 στο Bios αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Στη συνέχεια, τον Νοέμβρη του 2014 ανέβηκε στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής ενώ τώρα, επανέρχεται, ανανεωμένη στο θέατρο Φούρνος.

Λίγα λόγια για το έργο Το Θείο Τραγί

Ένας αλήτης, ένας προκλητικός, ένας εχθρός του καθωσπρεπισμού επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για μια παλιά του αγάπη. Αυτή, παντρεμένη τώρα πια μ’ έναν πλούσιο αστό, ζει την «ευτυχία» μιας «γεμάτης» ζωής. Ο αντι-ήρωας αυτός ραδιουργεί σωτήρια εναντίον μιας δοσμένης συνταγής που καθιστά τους ανθρώπους κοινωνικά «κανονικούς», απεγνωσμένα «υγιείς» και κάλπικα γεμάτους. Η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν ζωντανά επί σκηνής. Ο μουσικός λόγος του Γιάννη Σκαρίμπα πλαισιώνεται από μουσική και τραγούδια γραμμένα ειδικά για την παράσταση και με όχημα τα εκφραστικά μέσα του ηθοποιού δημιουργούν μια ηλεκτρική και δυναμική πλατφόρμα αφήγησης της προκλητικής αυτής ιστορίας.

Μία παράσταση που μας μιλάει, μέσα σε άλλα, για την απόφαση να μπαίνεις τολμηρά.

Λίγα λόγια για το σκηνοθέτη του Το Θείο Τραγί

Ο Άρης Μπινιάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάτρου ως σκηνοθέτης και ως ηθοποιός. Η μέχρι τώρα εργασία του στο θέατρο εμπνέεται από τη σχέση θεάτρου μουσικής και εστιάζει στις δυναμικές που προκύπτουν από τη μεταξύ τους  σύνδεση. Έχει σκηνοθετήσει και έχει λάβει μέρος ως ηθοποιός στις παραστάσεις: Αντιγόνη του Σοφοκλέους (Θέατρο Χυτήριο, 2007, Θέατρο του Νέου Κόσμου, 2008), Βάκχες του Ευριπίδη (Bios, 2010) και Το Θείο Τραγί του Γ. Σκαρίμπα (Bios, 2011 και 2013, Φεστιβάλ Αθηνών 2014, Θέατρο Οδού Κυκλάδων 2014).

Συντελεστές παράστασης Το θείο Τραγί

  • Σκηνοθεσία/ Ερμηνεία/ Στίχοι τραγουδιών: Άρης Μπινιάρης
  • Σύνθεση και Εκτέλεση μουσικής Μπάσο: Βίκτωρας Κουλουμπής, Τύμπανα: Πάνος Σαρδέλης
Πληροφορίες

  • Τοποθεσία: Θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ
  • Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα
  • Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 6460748
  • Ημερομηνία: Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
  • Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, Φοιτητικό/Άνω των 65 10 ευρώ, Ατέλειες/Ανέργων 5 ευρώ
  • Facebook Page | Θέατρο Φούρνος
Προηγούμενο άρθροΟ Γιώργος Περρής μας παρουσίασε την «Ηλιοφάνειά» του στο Θέατρο Άλφα-Ιδέα
Επόμενο άρθροΤο Diktat του Enzo Cormann στο Bios για 10 παραστάσεις
Εύη Κορώνη
Είμαι απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Βασίλης Διαμαντόπουλος» και από το 2013 εργάζομαι στο θέατρο ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη. Επίσης, ασχολούμαι με τη συγγραφή έργων και ποιημάτων.