Στο Θέατρο Εμπρός, όπως κάθε Πέμπτη κάθε μήνα, νέοι και πολλά υποσχόμενοι διαφορετικοί μουσικοί και σχήματα σπάνε τις νόρμες επί σκηνής.Εξελίσσονται σε πραγματικό χρόνο και διασταυρώνουν την αυθεντικότητα της δημιουργίας τους. Απρόβλεπτα ηχητικά συμβάντα, βιωματικός αυτοσχεδιασμός και μια μοναδική εμπειρία για τον ακροατή.

Τη τέταρτη μουσική συνάντηση ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ανοίγει το ντουέτο του Απόστολου Καλτσά και Αντώνη Σταυρινού σε έναν περιεκτικό διάλογο μεταξύ ηλεκτρικού μπάσου και πνευστών. Στο δεύτερο μέρος την σκυτάλη παίρνει το ντουέτο του Βασίλη Τζαβάρα (κιθάρα, loops, tapes) με τον Στέφανο Ψαραδάκη (ντραμς, κρουστά, tapes) σε ένα αυτοσχεδιαστικό μονόπρακτο σετ, δαμάζοντας noise, electronic και post rock αναφορές.

Επιμέλεια προγράμματος: Αντώνης Σταυρινός, Στούντιο Εννιά

Οικοδεσπότης: Θωμάς Τσούτσος, Εργαστήριο Πολλαπλών Τεχνών

Ο Απόστολος Καλτσάς στο Θέατρο Εμπρός

Γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Θεατρολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών. Υπήρξε για 9 χρόνια μπασίστας του συγκροτήματος Υπόγεια Ρεύματα αλλά συνεργάστηκε και με πλήθος άλλων καλλιτεχνών όπως ο Απ.Ρίζος, ο Θ.Μικρούτσικος, το Τρίφωνο, οι Άνεμος κ.α. Θεωρείται ένας από τους πιο πολυδιάστατους Έλληνες μπασίστες.

Το 2005 εκδόθηκε η μουσική του για το παραμύθι Το ασημένιο ρομποτάκι με το κόκκινο φωτάκι σε στίχους του Στρατή Πασχάλη. Το 2010 κυκλοφόρησε η πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά “Μυθοτοπία” με συμμετοχές πολλών επώνυμων τραγουδιστών και κορυφαίων μουσικών της τζαζ αλλά και της παραδοσιακής μουσικής. Έχει γράψει μουσική για πολυάριθμες θεατρικές παραστάσεις και ως μουσικός-performer έχει περιοδεύσει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και των Η.Π.Α.

Aντώνης Σταυρινός στο Θέατρο Εμπρός

O Αντώνης Σταυρινός ζει στο κέντρο της Αθήνας, όπου και διατηρεί το Στούντιο Εννιά. Έχει συνεργαστεί με χορευτές, χορογράφους, εικαστικούς, ποιητικές ομάδες, μουσικούς όλου του φάσματος και εμφανιστεί σε πληθώρα χώρων, από παραστάσεις στη μέση του δρόμου, κατειλημμένους χώρους, κουτούκια, θέατρα, στάδια…

Στέφανος Ψαραδάκης – Βασίλης Τζαβάρας Duet στο Θέατρο Εμπρός

Ο Βασίλης Τζαβάρας (κιθάρα, loops, tapes) και ο Στέφανος Ψαραδάκης (ντραμς, κρουστά, tapes) συνεργάζονται στενά από το 2014, αρχικά ως μέλη των “deep in love sessions” και στη συνέχεια σε αμιγώς αυτοσχεδιαστικές δράσεις (Πολυχώρος ΕΔΩ, Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, ΤΡΙΑΝΟΝ, Sofar Athens, Open C.A.S.E. 303 κ.α.). Έχουν συμπράξει επί σκηνής με τους Γιάννη Παξεβάνη, Γιάννη Κοτσώνη, Andrea Bonetti, Νίκο Κορδέλη, Μάριο Βαληνάκη και Ερατώ Τζαβάρα. Η μουσική των Ψαραδάκη – Τζαβάρα είναι αυτοσχεδιαστική με post-rock, electronic, noise και avant-garde στοιχεία.

Ο Βασίλης Τζαβάρας είναι ενεργό μέλος της αθηναϊκής μουσικής από 1993 μέχρι σήμερα. Ιδρυτικό μέλος των groups: Occasional Dream, Take the money and run, Project 37, 4+1, Silent Move, της θεατρικής ομάδας Atonal και της καλλιτεχνικής – εκπαιδευτικής ομάδας “les gnous”. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό τόσο σε δημιουργικό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο.

Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους αυτοσχεδιαστικής μουσικής:

4+1, “Live at Sfendoni” Triple Bath, 2010

Vassilis Tzavaras, “Enclosure” DNA Lab records, 2012

Silent Move “In seven parts” Triple Bath, 2014

Vassilis Tzavaras, “broken” Triple Bath, 2016

Ο Στέφανος Ψαραδάκης έχει σπουδάσει κλασικά κρουστά και ντραμς ενώ έχει συμμετοχές σε διάφορα γκρουπ της εγχώριας σκηνής όπως και σε συμφωνικές ορχήστρες. Τα τελευταία χρόνια εξερευνά το ηχητικό πεδίο με τη χρήση συμβατικών οργάνων, καθημερινών αντικειμένων, field recordings και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Γράφει μουσική για ταινίες μικρού μήκους και παραστάσεις ενώ ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό σε σόλο ή ensemble performances.

Πληροφορίες για το Θέατρο Εμπρός

  • Τοποθεσία: Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
  • Διεύθυνση: Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα
  • Ημερομηνία: Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου
  • Ώρα έναρξης: 21.30
  • Είσοδος με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά
Links

https://www.facebook.com/events/385280791863495/

Προηγούμενο άρθροΟι MeWeathers για ένα μοναδικό live στου Στράτου
Επόμενο άρθροTheo and the Boogie Sinners live στο LIBRE στη Σπάρτη