Το Θέατρο Άλφα.Ιδέα, υλοποιώντας μια ιδέα του Κώστα Γάκη, καλεί την τελευταία Κυριακή του Μάρτη ανθρώπους που προέρχονται από ξένες χώρες. Άνθρωποι που ζουν στην Αθήνα και θέλουν να μοιραστούν τις ιστορίες τους, σε μια συνάντηση γνωριμίας, αγάπης και γεφύρωσης. Μια βραδιά με ελεύθερη είσοδο, μια βραδιά έμπρακτης αλληλεγγύης, όπου σμίγουν μαγευτικά διαφορετικές κουλτούρες, ηχητικά ακούσματα και γεύσεις.

Θα παρουσιαστούν σύντομες ιστορίες στη μητρική γλώσσα των συμμετεχόντων κι αμέσως μετά η μετάφραση τους από το ίδιο άτομο στα ελληνικά. Όλα αυτά με live μουσική συνοδεία από τον Κώστα Γάκη και άλλους μουσικούς, όμορφα παντρεμένα με θέατρο, χορό, κλακέτες, προβολές αλλά και… γαστρονομικές απολαύσεις από τις χώρες των συμμετεχόντων. Μία πολύχρωμη και πολύγλωσση πολυπολιτισμική νύχτα.

Λίγα λόγια από το Θέατρο Άλφα.Ιδέα

Η Ομάδα Θεάτρου Ιδέα (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής), κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο που φύτρωσε μαζί με την ίδρυση της το 2012, θα έχει λοιπόν από φέτος τη δική της στέγη, το δικό της θέατρο.

Έχοντας μεγάλη αγάπη για τα κλασικά θέατρα, επιλέξαμε το θέατρο ΑΛΦΑ, ένα θέατρο με μνήμη και ιστορία, απέναντι από το Πολυτεχνείο, στο κέντρο της Αθήνας. Πιστεύουμε, ως ομάδα με αθεράπευτα ρομαντικές αντιλήψεις, στη συνεργασία των γενεών και όχι στην άσκεφτη, τυφλή και σκληρή ρήξη με το παρελθόν και την παράδοση. Έτσι παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Στέφανο Ληναίο και την Έλλη Φωτίου, δύο υπέροχους ανθρώπους και καλλιτέχνες του τόπου μας, θα συνεχίσουμε με τις δικές μας δυνάμεις και ιδέες την ιστορία αυτού του χώρου, μετονομάζοντας τον σε Θέατρο Άλφα . Ιδέα.

Το Θέατρο Άλφα . Ιδέα φιλοδοξεί να λειτουργήσει σαν ένας δυναμικός πολυχώρος πολιτισμού, με θεατρικές παραστάσεις, μουσικά δρώμενα, εικαστικά, προβολές, σεμινάρια και σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, καθιερώνει εισιτήριο με συμβολική τιμή για πολίτες με χαμηλό εισόδημα ή ανέργους. Παράλληλα, η Ομάδα Θεάτρου Ιδέα έχοντας πλέον το δικό της σπίτι, θα επεκτείνει και θα ενισχύσει τους δεσμούς που ήδη έχει δημιουργήσει με το θεατρικό γίγνεσθαι του εξωτερικού, είτε προσκαλώντας θεατρικά σχήματα από άλλες χώρες (ΗΠΑ, Πορτογαλία, Ισπανία, Μεξικό), είτε συμμετέχοντας με δικές της παραστάσεις σε διεθνή Φεστιβάλ.

Πληροφορίες για το Θέατρο Άλφα.Ιδέα

  • Χώρος: Θέατρο Άλφα.Ιδέα, Πατησίων 37, Πολυτεχνείο
  • Ημέρα: Κυριακή 26 Μαρτίου
  • Ώρα: 21:15
  • Τηλέφωνα: (210) 5238742, 5221444
  • www.alfaidea.gr
Προηγούμενο άρθρο«Τοπία»: Η πρώτη παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ
Επόμενο άρθρο«Το Blues της Ανεργίας» του Παναγιώτη Βλάχου από τις εκδόσεις Κέδρος