Έχεις νιώσει ποτέ πως στην ζωή σου είσαι ένα απλός Θεατής; Έχεις νιώσει ποτέ να παρακολουθείς τον εαυτό σου, σαν να βρίσκεσαι σε μια ταινία; Κάπως έτσι ξεκινάει η νέα μικρού μήκους δουλειά του σκηνοθέτη Θοδωρή Βουρνά, που αφηγείται την σκοτεινή ιστορία ενός ανθρώπου, που απομακρυσμένος από κάθε είδους συναισθηματική εμπειρία και φόρτιση βλέπει τις μέρες του να περνούν σαν απλός Θεατής σε έναν καναπέ.

Η βασική πηγή έμπνευσης της ταινίας αποτελεί η σύγχρονη ψηφιακή εποχή, με τους ανθρώπους να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο διαδίκτυο και στα social media, με αποτέλεσμα να ζουν με απάθεια την πραγματική τους ζωή. Μια εποχή, οπου ένα χαμόγελο στον φίλο σου έχει μετατραπεί σε ένα Like, αποκομμένο από κάθε συναισθηματική εγγύτητα, σε μια φωτογραφία του στο Facebook. Επίσης, καταπιάνεται με το πόσο μπορεί κάποιος να σταματήσει να εντυπωσιάζεται από την καθημερινότητα του και από ότι βιώνει γύρω του.

 

Theatis Orestis Tziovas
Ο Θεατής είναι μια ταινία χρηματοδοτούμενη από τους θεατές της.
Σύνοψη της ταινίας: Ο Θεατής

Ο Θάνος (Ορέστης Τζιόβας) έχει αποκοπεί από κάθε συναίσθημα και παρακολουθεί τη ζωή του από απόσταση, σαν να είναι ταινία, επιλέγοντας τα πλάνα που θα μοντάρουν την καθημερινότητά του.

Ο Θοδωρής Βουρνάς (Χωρίς Γάλα, Εθελοντές κ.ά.) σκηνοθετεί τον Ορέστη Τζιόβα και τον Δημήτρη Πετρόπουλο στην έκτη του ταινία μικρού μήκους, παίρνοντας ως πρώτη ύλη τον μονόλογο Making Movies από το θεατρικό έργο Bedtime Stories του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε μια κινηματογραφική διασκευή του Γιάννη Γεωργίου (The Republic). Η ταινία Ο Θεατής έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικού του 39ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας και ακολούθησε η διεθνή πρεμιέρα του στο Cherry Peaks του Berlin Film Society.

Theatis Orestis Tziovas
Σκηνή απο τα γυρίσματα της ταινίας Ο Θεατής.

Ωστόσο, το μεγάλο ενδιαφέρον αυτού του εγχειρήματος πέρα από την ίδια την ταινία, είναι πως οι ίδιοι οι συντελεστές ζήτησαν από όλους τους απανταχού σινεφίλ την χρηματική στήριξη της ταινίας μέσω μια καμπάνιας που διοργανώθηκε από το Indiegogo, και έτσι η παραγωγή της στηρίχθηκε εξολοκλήρου σε δωρεές. Ως αντάλλαγμα, εκείνοι έδωσαν μία υψηλού επιπέδου παραγωγή, αντάξια του μεγάλου οπτικού πλούτου που προσφέρει το συγκεκριμένο σενάριο.

Μεταξύ άλλων και ανάλογα με το ποσό συνεισφοράς, οι υποστηρικτές έλαβαν ένα έντυπο υλικό (αφίσα, συλλεκτικό ημερολόγιο γυρισμάτων σε μορφή λευκώματος), ένα ψηφιακό αρχείο της ταινίας πριν την πρεμιέρα της, ή και credit Συμπαραγωγού ή Παραγωγού στην ταινία. (Για να δείτε το αποτέλεσμα της καμπάνιας πατήστε ΕΔΩ).

Trailer της ταινίας: Ο Θεατής
  • Facebook Page | IMDb
  • Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
  • Σενάριο: Γιάννης Γεωργίου
    Βασισμένο στον μονόλογο “Making Movies” από το θεατρικό έργο “Bedtime Stories” του Γιώργου Ηλιόπουλου
  • Με τους Ορέστη Τζιόβα και Δημήτρη Πετρόπουλο
  • Διεύθυνση φωτογραφίας: Πέτρος Αντωνιάδης
  • Μοντάζ: Γιώργος Τσιρογιάννης
  • Σκηνογραφία-ενδυματολογία: Σοφία Κατσούρα
  • Διεύθυνση παραγωγής: Αργύρης Ζάχος
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Μανώλη
  • Festival strategy & distribution: NewBorn Short Film Agency
  • Παραγωγή: Θοδωρής Βουρνάς, Γιώργος Τσιρογιάννης, Πέτρος Αντωνιάδης, Αργύρης Ζάχος
  • Σε συμπαραγωγή με τις: Arctos Films, Protasis Productions, Creative Cut, NewBorn Short Film Agency
Προηγούμενο άρθροΠίτερ Παν από τη Russian Ice Stars για μαγικά Χριστούγεννα στην Αθήνα
Επόμενο άρθροARTéfacts Ensemble & Unsample @Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων