Η ταινία δράσης «The villainess» του σκηνοθέτη Byung-gil Jung έρχεται από τη Νότια Κορέα παρουσιάζοντας μια άλλη όψη της εκδίκησης. Από τον σκηνοθέτη του «Confession of Murder» (2012), έρχεται μια ταινία, η οποία εντυπωσίασε σε διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Έπειτα από τις καλές κριτικές, μετά τις προβολές σε Αμερική, Καναδά και Ευρώπη αναμένεται να κυκλοφορήσει οσονούπω στους Ευρωπαϊκούς κινηματογράφους. Μια γυναίκα, γεννημένη για να σκοτώνει, παλεύει να δικαιωθεί ζητώντας το πιο απλό πράγμα… Εκδίκηση.

Λίγα λόγια για την ταινία «The villainess»

H Sook-hee είναι μια εκπαιδευμένη εκτελεστής. Γεννήθηκε με σκοπό να εκτελεί. Όταν η εκπαίδευση της ξεκίνησε, δεν ήταν παρά ένα μικρό κορίτσι στην Yanbian της Κίνας. Όταν τελικά ο μέντορας και εκπαιδευτής της πεθαίνει έχει μια σημαντική ευκαιρία. Μπορεί επιτέλους να αφήσει αυτή τη μοίρα και να ξεκινήσει μια εντελώς νέα ζωή. Έτσι λοιπόν, αφήνει την Κίνα για τη Νότια Κορέα, όπου εγκαθίσταται και εργάζεται ως κυβερνητικός πράκτορας. Της έχουν υποσχεθεί, ότι μετά από 10 χρόνια στην υπηρεσία τους, θα μπορούσε να είναι και πάλι πλήρως ελεύθερη. Όντας πια «ελεύθερη» ξεκινά τη νέα της ζωή εργαζόμενη ως ηθοποιός στο θέατρο.

Όμως, πολύ σύντομα δύο άντρες κάνουν την εμφάνιση τους στη ζωή της Sook-hee. Οι Joong-san και Hyun-soo βρίσκονται στο δρόμο της και μαζί τους κουβαλούν μυστικά που την αφορούν. Έτσι, η πρωταγωνίστρια ξεκινά ένα τελευταίο ταξίδι, ένα ταξίδι για την ανακάλυψη του παρελθόντος της. Όταν τα γεγονότα του παρελθόντος απειλούν τη σημερινή της ζωή, παίρνει τα πράγματα στα δικά της χέρια.

Αναμφισβήτητα η ταινία «The villainess» αποτελεί μια αξιόλογη κινηματογραφική παραγωγή. Γρήγορο μοντάζ, σκηνές δράσεις, ειδικά εφέ και πολύ καλές ερμηνείες οπτικοποιούν άρτια το σενάριο. Εντυπωσιακή είναι επίσης η χρήση του υποκειμενικού πλάνου, το οποίο αποδίδει το βλέμμα του ήρωα. Όταν η ηρωίδα είναι μια δολοφονική μηχανή, τότε φαντάζεται εύκολα κανείς τι αντικρίζει πρώτα η πρωταγωνίστρια και μετά οι θεατές. Τέλος, τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η μοναδική Ok-bin Kim, η οποία πλαισιώνεται από ένα καλό cast ηθοποιών.

The villainess, Official Poster
Η επίσημη αφίσα της ταινίας The villainess, του Byung-gil Jung.
Official Trailer της ταινίας «The villainess»

Πληροφορίες για την ταινία

  • Σκηνοθεσία: Byung-gil Jung
  • Σενάριο: Byeong-sik Jung, Byung-gil Jung
  • Πρωταγωνιστούν: Ok-bin Kim, Ha-kyun Shin, Jun Sung
  • Είδος: Περιπέτεια, Δράμα
  • Χώρα: Νότια Κορέα
  • Γλώσσα: Κορεάτικα
  • Διάρκεια: 129′
  • Χρώμα: Έγχρωμη
  • IMDB
Προηγούμενο άρθροSimone Mongelli – Bodyterranean The Show, στο Θέατρο Rabbit Hole
Επόμενο άρθροΣαρακατσάνης, Ζερίτης, Λαζανά αναζητούν Απόδραση… δειπνώντας!