Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο The Sound of Color #1 και στο Κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων, μια φορά το μήνα, πρωτοπόρους μουσικούς της εγχώριας και ξένης πειραματικής σκηνής και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά στη δημιουργία ενός in situ οπτικο-ακουστικoύ project.

Στο session του Οκτωβρίου μαζί με την Deniz Αγγελάκη (live-painting), ως οπτικοακουστικό ντουέτο Elektronik Meditation, προσκαλεί τους Guido de Flaviis (σαξόφωνο) και Γιάννη Νοταρά (τύμπανα).

Εlektronik Meditation

Tο Elektronik Meditation είναι η σύμπραξη ήχου και εικόνας, βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό, του Γιάννη Αναστασάκη και της Deniz Αγγελάκη.Έχουν συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ.

Γιάννης Αναστασάκης

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals).

Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρή Ρέλλο, Χάρη Λαμπράκη, Φλώρο Φλωρίδη, Haig Yazdjian κ.α.

Deniz Αγγελάκη

Χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερη τεχνική live painting και προβολής, η Deniz Αγγελάκη δίνει έμφαση στο χρώμα, στις λεπτομέρειες της στιγμής και δημιουργεί ένα μοναδικό εικαστικό περιβάλλον, μια εικαστική προέκταση της μουσικής του Γιάννη Αναστασάκη.

Επόμενα Τhe Sound of Color:

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 : Don Stavrinos (τρομπέτα), Giannis Despotakis (τύμπανα), Έρη Σκυργιάννη (live visuals)

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017: Σαβίνα Γιαννάτου, Χάρης Λαμπράκης (νέυ), Deniz Angelaki (live-painting / visuals)

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018: Νίκος Σιδηροκαστρίτης (τύμπανα), Φώτης Σιώτας (βιολί), live visuals (tba)

Πληροφορίες για το The Sound of Color #1:

  • Τοποθεσία: Κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων
  • Διεύθυνση: Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361 Κυψέλη, Αθήνα
  • Ημερομηνία: Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017
  • Ώρα: 21:30
  • Τιμή:5 €
  • Τηλέφωνα: 213.00.40.496 & 69.45.34.84.45
  • Elektronik Meditation: Jannis Anastasakis & Deniz Angelaki
  • Σαξόφωνο: Guido de Flaviis
  • Τύμπανα: Giannis Notaras

 

Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροBFI London Festival 2017 – 12 ημέρες γεμάτες σινεμά
Επόμενο άρθροParis-Constantinople-Bagdad στο θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ»