Το ντοκιμαντέρ «Θεσσαλονίκη 1917» του σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινού, παρουσιάζεται στα πλαίσια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από 9 Σεπτεμβρίου. Φέτος η πόλη της Θεσσαλονίκης θυμάται τα 100 χρόνια από την πυρκαγιά του 1917. Έτσι λοιπόν, τιμά την ιστορία της, φιλοξενώντας μια σειρά από εξαιρετικές εκδηλώσεις για το θέμα. Η ταινία αποτελεί μια συμπαραγωγή της «le plus petit chef» και της Cosmote Tv.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ «Θεσσαλονίκη 1917»

Το ντοκιμαντέρ «Θεσσαλονίκη 1917» διαφέρει από άλλα παλιότερα ντοκιμαντέρ για το θέμα. Συγκεκριμένα προσφέρει μια φρέσκια ματιά πάνω στα δραματικά εκείνα γεγονότα που άλλαξαν την φυσιογνωμία της πόλης. Τα γεγονότα αυτά μετέτρεψαν την Οθωμανική Θεσσαλονίκη του 1912 σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη του 20ου αιώνα. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό και φιλμ της εποχής, το οποίο έρχεται στη δημοσιότητα για πρώτη φορά. Ακόμη, κάθε προβολή γίνεται σε εξαιρετική ποιότητα (High Definition). Αδιαμφισβήτητα, είναι ένα κινηματογραφικό έργο που αξίζει και παρουσιάζει μια άλλη ματιά σε πολύ σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας της πόλης.

Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται καθημερινά, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τις 9 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου 2017. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και οι προβολές θα γίνονται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Αιμίλιος Ριάδης”. Η είσοδος της αίθουσας βρίσκεται απέναντι από το περίπτερο 10. Διευκρίνιση: η είσοδος στο χώρο πραγματοποιείται χωρίς επιπλέον χρέωση για το κοινό, με το γενικό εισιτήριο των 5 ευρώ της ΔΕΘ. Ισχύουν διαφορετικές τιμές για πολύτεκνους, ΑΜΕΑ κλπ.

θεσσαλονίκη 1917, Η επίσημη αφίσα της ταινίας
θεσσαλονίκη 1917, Η επίσημη αφίσα της ταινίας με τους συνετελεστές.
Το πρόγραμμα προβολών του ντοκιμαντέρ «Θεσσαλονίκη 1917»

Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

Τρεις προβολές κάθε Σάββατο και Κυριακή στις:

12.00 – 13.00 / 17.00-18.00 / 19.00-20.00

Δύο προβολές καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, στις:

17.30-18.30 / 19.00 – 20.00.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Δ.Ε.Θ. και του Ο.Λ.Θ.

Ο χάρτης της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Ο χάρτης της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με τα περίπτερα και τις αίθουσες.
Περισσότερες πληροφορίες

  • Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη σελίδα της ΔΕΘ: TIF Helexpo
  • Μπορείτε να ενημερώνεστε για την ταινία και από την σελίδα στο Facebook: Facebook page

Προηγούμενο άρθροΗ φωνή του Άρθουρ Μίλερ για τις σκοτεινές εποχές
Επόμενο άρθροre:publica -To πιο εμπνευσμένο φεστιβάλ ψηφιακής κοινωνίας έρχεται πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη