Το The Cadena project και ο Γιώργος Τσοκάνης θα παρουσιάσουν στην Αγγλικανική Εκκλησία τη μουσική παράσταση «If Mozart had a keyboard». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 28 Φεβρουαρίου στις 20:30 το βράδυ.

«If Mozart had a keyboard» – Ένα υπέροχο μουσικό θέαμα

Τι θα έκαναν άραγε ο Mozart, ο Schubert, o Vivaldi αν είχαν ένα συνθεσάιζερ;

Το The Cadena project και ο Γιώργος Τσοκάνης παρουσιάζουν ένα μουσικό παραμύθι βγαλμένο από την ζωή όλων μας! Ένα παραμύθι για τις χαρές της ζωής, την ισορροπία και την γαλήνη, την καταστροφή και το πένθος στην αναγέννηση και την απόλαυση της ομορφιάς της κάθε στιγμής.

Ένα παραμύθι που παντρεύει την κλασσική μουσική με σύγχρονους ήχους!

Μια ιδιαίτερη σύνθεση του σπουδαίου και ιδιαίτερα ταλαντούχου Γιώργου Τσοκάνη αλλά και ενορχηστρώσεις των πιο γνωστών κλασσικών μελωδιών με την προσέγγιση των δυνατοτήτων του σήμερα!

Ένα πολλά υποσχόμενο και διαφορετικό project για όσους θέλουν να γνωρίσουν τη μαγεία ήχων και των synthesizer!

Μια μοναδική συναυλία έρχεται στην Αγγλικανική Εκκλησία στις 28 Φεβρουαρίου!

Το The Cadena project

Ένα μοναδικό μουσικό γεγονός έρχεται στην Αθήνα! Μια μουσική αλυσίδα, 10 συναυλίες, 10 διαφορετικοί μουσικοί, 10 μουσικοί κρίκοι ενώνονται στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Μαρτίου! Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους και την δεξιοτεχνία τους σε ένα ιδιαίτερο project! Η Κλασσική παντρεύεται με την έντεχνη, η ροκ με την jazz, η ποίηση με την όπερα!

The Cadena project!

Έλα κι εσύ να νιώσεις τη δύναμη της μουσικής!

Ενώσου με την αλυσίδα μας!

Λίγα λόγια για την Αγγλικανική Εκκλησία

Ο νεογοτθικός Αγγλικανικός Ναός του Αγίου Παύλου βρίσκεται στην Αθήνα στο τέρμα της οδού Φιλελλήνων αριθ. 27 και στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αμαλίας. Οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1838 και 1843 ώστε να εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες της αθηναϊκής παροικίας των Διαμαρτυρομένων και κατά κύριο λόγων, των Αγγλικανών. Για την ανέγερση συνεισέφεραν οικονομικά η Βρετανική κυβέρνηση, ο τότε Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα Έντμουντ Λάυονς (1790–1858), αλλά και η παροικία των Βρετανών και Αμερικανών διαμαρτυρομένων, που είχαν τότε εγκατασταθεί στην Αθήνα.

Για την κατασκευή του προκηρύχτηκε διαγωνισμός και εγκρίθηκε το σχέδιο του Έλληνα αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Σταμάτη Κλεάνθη (1802–1862). Η εκτέλεση ανατέθηκε στο Δανό αρχιτέκτονα Χανς Κρίστιαν Χάνσεν (1803-1883). Έχει κατασκευαστεί από λαξευτό μάρμαρο του Υμηττού, ενώ τα κορνιζώματα κατασκευάστηκαν από πωρόλιθο του Ισθμού της Κορίνθου.

Πληροφορίες για το μουσικό γεγονός:

  • Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου
  • Χώρος: Αγγλικανική Εκκλησία
  • Διεύθυνση: Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα
  • Ώρα έναρξης: 20:30
  • Γενική είσοδος: 10 ευρώ
  • Προπώληση: Για κρατήσεις θέσεων : ticketservices.gr thecadenaproject.com , στο εκδοτήριο της Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) και στα καταστήματα Public.
Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΗ Πόλη της Ρούλας Μίχου-Κοσκινά από τις Εκδόσεις Ηρόδοτος
Επόμενο άρθροΟ Κώστας Βόμβολος σε μίαν εκ βαθέων συνέντευξη στο Artic.gr