Το Μουσείο Μπενάκη θα μας παρουσιάσει, στις 18/6, μία βραδιά συνομιλιών ανάμεσα σε τέχνη και αρχαιότητα, το The Athens Dialogues. Μέσα σε μία βραδιά η αρχαιότητα με τη σύγχρονη τέχνη θα γίνουν ένα και θα θέσουν το θεμέλιο λίθο συνεντεύξεων, συνομιλιών, performances και βιντεοπροβολών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, στις 19.30, με ελεύθερη είσοδο. Διοργανώνεται από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ.

The Athens Dialogues

Με σχεδιασμό και συντονισμό από τον Hans Ulrich Obrist, το The Athens Dialogues είναι μια βραδιά συνεντεύξεων, συνομιλιών, performances και προβολών. Εξερευνά τις κρίσιμες και δημιουργικές συνδέσεις μεταξύ αρχαιότητας και σύγχρονης τέχνης. Στην εκδήλωση παρουσιάζονται διάφορες ομάδες επαγγελματιών, οι οποίοι αντανακλούν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η αρχαιότητα ως εργαλείο. Εργαλείο της έρευνας και των καλλιτεχνικών πρακτικών τους.

Το The Athens Dialogues θα παρουσιάσει συζητήσεις ανάμεσα στον Hans Ulrich Obrist και τους Danai Anesiadou, James Bridle, Liz Diller, Apostolos Georgiou, Isaac Julien, Raqs Media Collective, Adrián Villar Rojas, Christina Soulou και Hito Steyerl.

Στα πλαίσια αυτών των συζητήσεων ξεχωρίζει μία σκηνογραφία του Ranjana Leyendecker, όπως και ένα video από τον Charles Ray. Στο video αυτό ο καλλιτέχνης επισημαίνει το ρόλο της αρχαιότητας στη δουλειά του. Τέλος, ο Άρης Μαρκόπουλος δημιούργησε μία οπτική αφήγηση, την οποία θα μεταφέρει σε βιβλίο, ώστε να εκδοθεί μετά την εκδήλωση.

The Athens Dialogues
The Athens Dialogues | Hans Ulrich Obrist by Youssef Nabil (EBA Artists)
Hans Ulrich Obrist – Σύντομο βιογραφικό

Ο Ελβετός Hans Ulrich Obrist (γενν. 1968) είναι επιμελητής εκθέσεων, κριτικός και ιστορικός τέχνης. Επίσης, είναι καλλιτεχνικός διευθυντής των Serpentine Galleries, στο Λονδίνο. Είναι αξιοσημείωτο για την καλλιτεχνική του πορεία, ότι στα 23 του διοργάνωσε έκθεση σύγχρονης τέχνης στην κουζίνα του. Το 1993, ίδρυσε το Museum Robert Walser και ξεκίνησε να λειτουργεί το πρόγραμμα “Migrateurs” (‘Μεταναστευτικός’) στο Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, όπου διατελούσε επιμελητής τέχνης.

Πληροφορίες εκδήλωσης

  • Χώρος: Μουσείο Μπενάκη – Κεντρικό κτήριο | Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα
  • Επικοινωνία: Τηλ 210 367 1000
  • Ημ/νία και ώρα εκδήλωσης: 18 Ιουνίου, ώρα 19.30
  • Είσοδος: Ελεύθερη
  • Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
Προηγούμενο άρθροUncharted – New Found Self | Εκθέσεις στο T.A.F. στα πλαίσια του Athens Photo Festival 2017
Επόμενο άρθροΟ Μπάμπης Στόκας και η Βίκυ Καρατζόγλου έρχονται με μία συναυλία στην Τεχνόπολη τη Παρασκευή 30 Ιουνίου