Γίνεται μια κουζίνα να έχει πέντε βασικές  γευστικές αποχρώσεις; Στην περίπτωση της παραδοσιακής ταϊλανδέζικη κουζίνας μάλλον ναι. Ξινό, γλυκό, αλμυρό, πικρό και καυτερό είναι οι κεντρικοί άξονες γύρω από τους οποίους ξετυλίγονται οι συνταγές του Thai food.

Η κουζίνα Thai

Η κουζίνα Τhai έχει τραβήξει τα βλέμματα πάνω της και όχι άδικα. Πρόκειται για φαγητό που ικανοποιεί την όραση, την όσφρηση και τον ουρανίσκο. Η Thai κουζίνα χαρακτηρίζεται από ποικιλία υλικών σε κάθε της πιάτο. Τα χρώματα των υλικών παίζουν με τις μυρωδιές των μπαχαρικών και το αποτέλεσμα αποζημιώνει κοινό και σεφ. Κάνοντας ένα βήμα ακόμη, τα τελευταία χρόνια το Thai Street Food προκαλεί με τις δημιουργίες του.

Παραδοσιακά το Thai food τρώγεται με το δεξί χέρι, από καθήμενους σε χαλιά στο πάτωμα. Μιας και ο δυτικός πολιτισμός όμως έχει εισβάλει παντού, η χρήση κουταλο-πίρουνων δεν είναι παρεξηγήσιμη.

street food pad thai
Το παραδοσιακό πιάτο Pad Thai της Ταϊλανδέζικης κουζίνας

Ως προς τα υλικά και την προετοιμασία του φαγητού, η πληθώρα αυτών είναι κοινή συνισταμένη. Η ενθουσιώδης  χρήση φρέσκων μπαχαρικών και μυρωδικών είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό. Σκόρδο, κόλιανδρο, lemongrass, πιπέρι, κρεμμύδι και τσίλι είναι μερικά από τα βασικά συστατικά των συνταγών.   Χοιρινό και κοτόπουλο έχουν επίσης την τιμητική τους ενώ από το μενού δεν λείπει ποτέ η πάπια. Τέλος, τα noodles και το τηγανιτό ρύζι της Thai κουζίνας είναι από τους βασικές αιτίες που όσοι την δοκιμάζουν γίνονται φανατικοί. Ο κατάλογος των υλικών και των συνδυασμών που χρησιμοποιούνται είναι ατελείωτος.

Thai Street Food Event

Στην πράξη, κάτι όμορφο γίνεται αυτές τις μέρες στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο. Το Tamarind, ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια  ταϊλανδέζικης  κουζίνας στο Μεταξουργείο, οργανώνει το Thai Street Food event τα απογεύματα των 27,28 και 29 Ιουνίου. Κάθε μέρα θα προσφέρονται διαφορετικά μενού, βασισμένα στην ταϊλανδέζικη κουζίνα με κινέζικες ωστόσο επιρροές. Η πλατεία Αυδή, από την άλλη, αποτελεί μια από τις πιο ευγενικές γωνιές της πόλης. Αν και στην καρδιά της Αθήνας, ο κόσμος στην πλατεία αυτή φαίνεται να μην βιάζεται. Οι φωνές είναι ήρεμες και τα χρώματα πολλά.

plateia avdi
Άποψη της πλατείας Αυδή

Το επόμενο τριήμερο λοιπόν στην πλατεία Αυδή το Τhai Street Food θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ποιός δεν θέλει να γνωρίσει την γεύση του κοτόπουλου με σκόρδο και βασιλικό; Η αντίστοιχα να διαπιστώσει πόσο πιο πλούσια γευστικά μπορεί να γίνει μια σούπα προσθέτοντας γάλα καρύδας; Και όλα αυτά σε μια πλατεία με καλοκαιρινή και οικεία αύρα.

Πληροφορίες για το Thai Street Food event

  • Διεύθυνση:   Κεραμεικού 51, Αθήνα
  • Τηλέφωνο: 210 5225945
  • Ημερομηνίες: 27,28 &29 Ιουνίου, από τις 19:30
  • Ιστοσελίδα: Tamarind
  • Facebook:  Tamarind Thai Kitchen
Προηγούμενο άρθροΤο « Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου » των Μικρούτσικου και Καββαδία έρχεται στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη στις 21:30 το βράδυ
Επόμενο άρθροΚάποτε στην Καλιφόρνια – O Μπρους Ουϊλις τα σπάει στην Καλιφόρνια!