Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την φετινή Αυγουστιάτικη Πανσέληνο (Σάββατο 29 Αυγούστου) με την μουσικοχορευτική εκδήλωση « Tango Acropolis ».  Από τις 8:30 μ.μ. ως τις 11:30 μ.μ. ο προαύλιος χώρος του Μουσείου θα μετατραπεί σε μια μεγάλη πίστα που θα υποδεχθεί τους λάτρεις της μουσικής και του χορού. Διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν χορογραφίες Tango και στη συνέχεια το κοινό και οι λάτρεις του Tango θα έχουν την ευκαιρία να χορέψουν με μουσική από την ορχήστρα του γνωστού και αγαπημένου συνθέτη Μάριου Στρόφαλη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Tango Acropolis 2013
Tango Acropolis 2013 @ Μουσείο Ακρόπολης

Την ημέρα αυτή το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί ως τα μεσάνυχτα (η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους χώρους της μόνιμης έκθεσης αλλά και την περιοδική έκθεση «Σαμοθράκη. Τα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών». Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριό του (τηλεφωνικές κρατήσεις 210 9000915).

Φεστιβάλ Tango Acropolis

Το Φεστιβάλ Tango Acropolis αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα του διαγωνισμού Mundial del tango του Buenos Aires. Είναι ο θεσμός που αγκαλιάζει όλες τις πόλεις της Ελλάδας και την αναδεικνύει μέσω των νικητών, που εκπροσωπούν αυτομάτως την χώρα μας στον ημιτελικό του Φεστιβαλ και διαγωνισμού Mundial del tango de Buenos Aires που πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο με συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο και θεωρείται ένα απο τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ παγκοσμίως. Παράλληλα με το διαγωνιστικό μέρος, το Tango Acropolis , φιλοξένεί ποικίλες δραστηριότητες, όπως μαθήματα με κορυφαίους δασκάλους, εικαστικές εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, fashion show, ομιλίες.

* Υπενθυμίζουμε ότι το Tango Acropolis είχε οριστεί για τον περασμένο μήνα τη Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 και αναβλήθηκε για το Σάββατο 29 Αυγούστου. Το Μουσείο Ακρόπολης ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους με το παρακάτω Δελτίο Τύπου :

Λόγω των πρόσφατων σοβαρών ζητημάτων της χώρας τις τελευταίες ημέρες, το Μουσείο Ακρόπολης αναβάλλει την εκδήλωση «Tango Acropolis 2015» της Παρασκευής 17 Ιουλίου που οργανώθηκε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αργεντινής.


Πληροφορίες

Tango Acropolis

Ημερομηνία : 29/08/2015

Ώρα : 20:30 – 23:30

Χώρος – Αίθουσα : Μουσείο Ακρόπολης – Προαύλιος χώρος

Είδος εκδήλωσης : Μουσικοχορευτική

Προηγούμενο άρθροΟ Μασιμιλιάνο Μολόνα αναλαμβάνει Διευθυντής Προγράμματος της Μπιενάλε της Αθήνας 2015–2017 «OMONOIA»
Επόμενο άρθροΟικογενειακές Ανισορροπίες – Η αληθινή ιστορία που συγκινεί
Ελευθερία Ζάβαλη
Είμαι η Ελευθερία Ζάβαλη, συνθέτις, πιανίστα/ερμηνεύτρια, δασκάλα, μουσικός παραγωγός και άλλα πολλά στο τομέα της μουσικής μα και άλλων τεχνών. Είμαι τυχερή διότι η οικογένειά μου αφουγκράστηκε την κλίση μου για τη μουσική απ'όταν ήμουν παιδί και φρόντισε για την αντίστοιχη μουσική μου κατάρτιση και παιδεία. Η αγάπη μου για τη μουσική και τις τέχνες δε περιορίζονται μόνο στη προσωπική μου διάκριση αλλά και στη διάκριση όλων των νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών. Κάπως έτσι βρέθηκα και εγώ στο artic.gr, να προσθέτω το δικό μου λιθαράκι στο χώρο των τεχνών και ειδικότερα της μουσικής. Let's spread art around the world!! :)