Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων -οινική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων -οινική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη

Η δημοφιλής εορταστική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Food Festival δίνοντας μια χριστουγεννιάτικη νότα στο απόγευμα της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν εκλεκτές ποικιλίες οίνου και αποσταγμάτων από βορειοελλαδίτικους αμπελώνες.

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων

«Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων» επιστρέφουν για άλλη μια χρονιά στην Θεσσαλονίκη. Φέτος έχοντας ως γνώμονα το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, συνδυάζουν την περιήγηση στον κόσμο του κρασιού με μια καλή πράξη. Έτσι, τμήμα των εσόδων της εκδήλωσης, θα δοθούν στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός».

VorOina_2016
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση τον Δεκέμβρη του 2016 στην Θεσσαλονίκη.

Το γευσιγνωστικό κομμάτι της εκδήλωσης θα είναι πλούσιο από εκλεκτές ποικιλίες, σπάνιες ετικέτες και ιδιαίτερες γεύσεις κρασιού. Στο τραπέζι κάθε οινοπαραγωγού, εκτός από τις γνωστές ετικέτες, θα υπάρχουν και κάποιες που πλέον δεν κυκλοφορούν ή άλλες που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο. Παλαιωμένες γεύσεις, που ίσως δεν ξανά κυκλοφορήσουν στο εμπόριο , καθιστούν αυτήν την εκδήλωση οινικής γευσιγνωσίας , μία από τις πιο σημαντικές στον ελλαδικό χώρο.

Η εκδήλωση αποτελεί ένα ακόμη δρώμενο στα πλαίσια του Thessaloniki food festival.Μέσω του τελευταίου γίνεται μια επιτυχημένη προσπάθεια να δοθεί νέα πνοή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης .Συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, ανάγει την γαστρονομία σε υψηλή πολιτιστική αξία. Επίσης, μέσω των πολλαπλών δράσεων  και εκδηλώσεων αναδεικνύεται η αξία της Θεσσαλονίκης και της βορείου Ελλάδος γενικότερα ως γαστρονομικός προορισμός.

Οίνοι Βορείου Ελλάδος

Οι οινοπαραγωγοί που θα μας ταξιδέψουν με τις γεύσεις τους είναι ουσιαστικά τα 25 οινοποιεία- μέλη της ένωσης « Οίνοι Βορείου Ελλάδος».  Το Κτήμα Γεροβασιλείου, Κατώγι Αβέρωφ, Κτήμα Στεργίου, Τσαντάλη, Κτήμα Μπαμπατζιμοπούλου, και άλλοι γνωστοί οινοπαραγωγοί. Όλα τα μέλη, θα βρίσκονται στα «Βοροινά των Χριστουγέννων»  με τα πιο σπάνια και εκλεκτά κρασιά τους.

Επιπλέον αναφορά αξίζει να γίνει στην Ένωση « Οίνοι Βορείου Ελλάδος» η οποία από την ίδρυση της το 1993, έχει πραγματοποιήσει αξιόλογη εξέλιξη. Λαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες, τα μέλη της ένωσης κατάφεραν να παγιώσουν δυο ισχυρούς θεσμούς. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Οινοτουρισμού «Δρόμοι του Κρασιού» , καθώς και τον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης. Μέσω του διαγωνισμού παρουσιάζεται ετησίως στο ελληνικό κοινό ο παγκόσμιος πλούτος της οινοπαραγωγής. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» πραγματοποιούνται των και τα «ΒορΟινά» σε μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα.

VorOina_Athens_2014
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση «ΒορΟινά» το 2014 στην Αθήνα.

Στις 11 Δεκεμβρίου λοιπόν , τα ΒορΟινά φορούν χριστουγεννιάτικα αρώματα και προσκαλούν το κοινό της Θεσσαλονίκης να γνωρίσει τις οινικές γεύσεις του τόπου του.

Πληροφορίες:

  • Διεύθυνση:Ξενοδοχείο «Electra Palace Thessaloniki» ,Ημιόροφος – Συνεδριακό Κέντρο,
    Πλατεία Αριστοτέλους 9
  • Ημερομηνία:Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, Ώρα 18:00 – 22:00
  • Είσοδος:10€
  • Ιστότοπος: Τα ΒορΟινά
  • Social Media: Facebook Event //  Facebook Page

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply