«Τα Πέρα Πλάσματα», είναι μία μουσική παράσταση για τα παιδιά με νοητική υστέρηση και με σύνδρομο Down και θα γίνει τη Πέμπτη 11 Μαΐου στο σινεμά «Τριανόν». Ο Γιάννης Τσαμαντάκης μας παρουσιάζει «Τα Πέρα Πλάσματα», ένα μουσικό γεγονός που συνδυάζει μουσική, τραγούδια και ποίηση. Θα ακουστούν μελοποιημένες συνθέσεις που ενσωματώνουν στο περιεχόμενό τους διάφορα νοήματα που αφορούν τη ζωή. Έχουν στην βαθύτερη τους ουσία μίαν άλλη φιλοσοφική υπόσταση. «Τα Πέρα Πλάσματα», σαν μουσική εκδήλωση θα γίνει για τα παιδιά που ξεχωρίζουν και προσπαθούν να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι στη ζωή.

«Τα Πέρα Πλάσματα» στο κινηματογράφο «Τριανόν» την Πέμπτη 11 Μαΐου.

«Τα Πέρα Πλάσματα» είναι ένα μουσικό δρώμενο αφιερωμένο στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με Σύνδρομο Down «Μαρία Κόκκορη» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Υποστηρίζοντας την άποψη του Νικηφόρου Βρεττάκου, πως «Η ποίηση δεν είναι παρά ένας μεγεθυντικός φακός της πραγματικότητας∙ η μεγέθυνση των αληθινών διαστάσεων του ανθρώπου και του κόσμου που μας περιβάλλει μπορεί να μας μεταδώσει την αίσθηση του μεγαλείου της ζωής την οποία είμαστε έτοιμοι να καταστρέψουμε», ο καλλιτέχνης Γιάννης Τσαμαντάκης, με αφορμή τη δεύτερη έκδοση της ποιητικής του συλλογής «Τα Πέρα Πλάσματα», αφιερώνει στο Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη» ένα δρώμενο με μουσική, τραγούδια και οπτικοποιημένα ποιήματα. Για να ακουστεί πιο δυνατά το μήνυμα της ζωής με νόημα και να μεγαλώσει ο κύκλος των ανθρώπων που παλεύουν για τις ίδιες αξίες.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στη εκδήλωση «Τα Πέρα Πλάσματα»

Στην μουσική παράσταση η συμμετοχή του ηθοποιού κ.κ. Φώτη Μακρή και των μουσικών θα είναι αφιλοκερδής . Οι μουσικοί συντελεστές της παράστασης θα είναι οι εξής: Χάρης Ανδρέου, Μιχάλης Βρέττας, Μικαέλα Δαρμάνη, Λυδία Θεοχάρη, Πέτρος Κουτρουμπής, Στάθης Λόντος, Γιώργος Νικητόπουλος, Δημήτρης Παπατσαρούχας, Bradley White-Dale, JustSteve, Ε1ΕΝ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη της UNESCO.

Μία γεύση από την ποιητική συλλογή «Τα Πέρα Πλάσματα», που κατάφεραν μία μουσική παράσταση.

«Τα Πέρα Πλάσματα», αν και μουσικό γεγονός, στη πραγματικότητα είναι μία ανθολογία ποιημάτων του Γιάννη Τσαμαντάκη. Η ποιητική αυτή συλλογή εμπεριέχει μία οπτική πάνω στην αλήθεια που κρύβει το βίωμα. Για την ακρίβεια αναδύονται με το λόγο δημιουργικά ποιητικές αναπαραστάσεις που δεν συμβιβάζονται με καμία καθημερινή συνήθεια και εκφράζουν σημαντικά νοήματα για τη ζωή. Η συλλογή «Τα Πέρα Πλάσματα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΚΑΤΗ.

Ένα απόσπασμα από τη συλλογή:

«Κουράγιο…μοναχική λέξη»,
Παράξενο μυαλό, νομίζω ότι πάντα ήξερα,
Αγνή ψυχή, να δω αν είναι αλήθεια προσπαθώ,
Θεόσταλτος, ακόμα δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτό
Κολάζ ευχών, θα με καταλάβω ποτέ;
Κουράγιο…είναι μια τόσο μοναχική λέξη.

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη» στο οποίο αφιερώνεται η μουσική εκδήλωση «Τα Πέρα Πλάσματα»

Το Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη» ιδρύθηκε το 2007 ως ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τη μέριμνα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου και τη δωρεά της Μαρίας Κόκκορη, η κόρη της οποίας γεννήθηκε με σύνδρομο Down, και αποτελεί ένα σύγχρονο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στο οποίο φιλοξενούνται όλο το 24ωρο 30 περίπου άτομα με σύνδρομο Down και νοητική υστέρηση από 16 έως 50 ετών.

Ο δημιουργός Γιάννης Τσαμαντάκης

Ο Γιάννης Τσαμαντάκης γεννημένος το 1976, γράφει ποίηση και στίχους εδώ και είκοσι χρόνια. Το βιβλίο «Τα Πέρα Πλάσματα» είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή. Είναι λάτρης του σκληρού ήχου, ραδιοφωνικός παραγωγός και αθλητής χειροσφαίρισης (χάντμπολ).

Πληροφορίες για την μουσική παράσταση «Τα Πέρα Πλάσματα»:

  • Ημερομηνία: Πέμπτη 11 Μαΐου
  • Χώρος: Κινηματογράφος «ΤΡΙΑΝΟΝ»
  • Διεύθυνση: Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)
  • Ώρα έναρξης:  21.30
  • Τιμή Εισόδου: ΕΛΕΎΘΕΡΗ
  • Τηλέφωνο: 210-8215469
  • Links: www.trianon.gr , Facebook: Σινέ ΤΡΙΑΝΟΝ
Προηγούμενο άρθροΟ Κωνσταντίνος Μπιμπής νικητής του φετινού βραβείου Δημήτρης Χορν
Επόμενο άρθροΤο μουσικό πρότζεκτ «The Sound of Colour» του Γιάννη Αναστασάκη ζωντανά στο Κ.Ε.Τ στις 11 Μαΐου