Το συνέδριο «Μουσεία ως Φορείς Αλλαγής: Διαφορετικότητα, Προσβασιμότητα και Ενσωμάτωσης» παρουσιάζεται στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2017 στην Ελλάδα.

Το Μουσείο Μπενάκη, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, το British Council και η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα οργανώνουν το ολοήμερο συνέδριο «Μουσεία ως Φορείς Αλλαγής: Διαφορετικότητα, Προσβασιμότητα και Ενσωμάτωσης» στις 30 Νοεμβρίου 2017.

Την 1η Δεκεμβρίου 2017 το συνέδριο θα παρουσιαστεί και στη Θεσσαλονίκη, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 09:00-17:00, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α., το British Council, την Βρετανική Πρεσβεία και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το συνέδριο θα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην έβδομη κατά σειρά διοργάνωση του Συνεδρίου για τα Μουσεία, καλούνται επαγγελματίες από τον μουσειακό και από τον ευρύτερο πολιτιστικό τομέα, καλλιτέχνες, και φοιτητές να εξετάσουν με ποιο τρόπο τα μουσεία και οι πολιτιστικοί οργανισμοί μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων και να είναι πυλώνες υγιών κοινοτήτων.

Οι επίτιμοι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι: Nicole Ivy, Διευθύντρια Κοινωνικής Ένταξης, Αμερικανική Ένωση Μουσείωντων ΗΠΑ, η Georgia Krantz, Ανεξάρτητη Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος Προσβασιμότητας των ΗΠΑ, η Sarah Plumb, Ερευνητική Συνεργάτης, Ερευνητικό Κέντρο Μουσείων και Γκαλερί, University of Leicester της Βρετανίας και οι Matt και Jess Turtle, Συνιδρυτές, Μουσείο Αστέγων,  επίσης στη Βρετανία.

Πώς μπορούν τα μουσεία να δώσουν φωνή σε κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες και να είναι χώροι δημιουργικής ανταλλαγής και ανοικτού διαλόγου;  Πώς θα καταστήσουμε την προσβασιμότητα μια δια βίου διαδικασία για τα μουσεία και τους πολιτιστικούς οργανισμούς, η οποία υπερβαίνει τις βασικές κατασκευαστικές προδιαγραφές; Πώς μπορούν τα μουσεία να ενδυναμώσουν την κοινότητα και να συμβάλουν σε κοινωνική συνοχή και ενσωμάτωση μέσα από μουσειακά προγράμματα κοινωνικής δραστηριότητας;

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε Ελληνικά και Αγγλικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες

  • Διεύθυνση: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα 
  • Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ΔΕθ- Helexpo, Θεσσαλονίκη
  • Ώρα: 09:00-17:00 μ.μ.
  • Site
Διαβάστε περισσότερα εικαστικά νέα εδώ

Προηγούμενο άρθροΟ Γιάννης Κότσιρας τραγουδά τα «Ανείπωτα» στο Σταυρό του Νότου
Επόμενο άρθρο« ΣΩΜΑΤΙ ΚΑΙ ΨΥΧΗ » : Παρουσίαση δίσκου στις 29/11 στη Σφίγγα!