Παράλληλα με τα αυτοσχεδιαστικά εργαστήρια, η Εμμανουέλα Κορκή διεξάγει στο Baumstrasse ένα κύκλο μαθημάτων σύγχρονου χορού και contact improvisation. Το contact improvisation βασίζεται στη χρήση δύο σωμάτων ώστε να δημιουργηθεί η κίνηση. Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς το αντίστοιχο tango σε επίπεδο σύγχρονου χορού. Τα μαθήματα ξεκινούν από το μηδέν και απευθύνονται σε άτομα διαφορετικών επιπέδων. Από εκείνους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον χορό μέχρι σπουδαστές επαγγελματικών σχολών. Ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση των μαθημάτων από την ίδια την Εμμανουέλα Κoρκή:

Από εμάς στο χώρο

Μέσα από την αναπνοή θα παρατηρήσουμε το σώμα και το μυαλό μας . Μέσα από ασκήσεις  συγκέντρωσης και ομαδικότητας  θα έρθουμε στον παρόντα  χώρο και θα ψάξουμε τους τρόπους μετακίνησης και διαχείρισης του βάρους και της δύναμης μας.
Θα αναζητήσουμε τρόπους εισόδου , μετακίνησης και εξόδου στα διαφορετικά επίπεδα του χώρου και θα δοκιμάσουμε διαφορετικές ποιότητες κίνησης σε διαφορετικές ταχύτητες. Τέλος  θα δημιουργήσουμε και θα μάθουμε μεγαλύτερους χορευτικούς συνδυασμούς  με σκοπό την εξάσκηση, την συνειδητοποίηση και την διεύρυνση του κινητικού μας λεξιλογίου.

Από εμάς  στο χώρο και στο άλλο/στους άλλους

Σημασία έχει η ειλικρινής πρόθεση για επαφή, να ακούσουμε και να ακουστούμε, συνειδητά και με την διαίσθηση μας. Πώς ξεκινώ; Με μια άφιξη. Πώς συνεχίζω; Με μια συνάντηση. Ανάμεσα στο σώμα και το μυαλό, το δυνατό και το μαλακό, το τέμπο και τον ρυθμό, το κοντινό και το μακρινό. Χρησιμοποιώντας το κέντρο και τους άξονες μας, θα υποστηρίξουμε και θα αντισταθούμε, θα αιωρηθούμε και θα ριζώσουμε, θα πέσουμε και θα γλιστρήσουμε. θα μοιραστούμε το βάρος εν κινήσει, θα χρησιμοποιήσουμε την ορμή, την ροή και την παύση. Θα αναγνωρίσουμε το σημείο και τις μεταμορφώσεις του για να χορέψουμε στιγμή προς στιγμή.

Πληροφορίες των μαθημάτων της Εμμανουέλας Κορκή

  • Έναρξη: 20 Μαρτίου
  • Ημέρα και ώρα:  Κάθε Δευτέρα  στις 20.00-21.30
  • Διάρκεια: Μάρτιος-Ιούνιος.
  • Χώρος: Baumstrasse
  • Διεύθυνση: Σερβίων 8 (2ος Όροφος), Βοτανικός

Για περισσότερες πληροφορίες/ Εγγραφές: manoukor@gmail.com , 6977415434 .

Προηγούμενο άρθροAfterimage-Ο πρωτοπόρος Στρεμίνσκι μέσα από τα μάτια του Αντρέι Βάιντα – Από 20/4 στους κινηματογράφους
Επόμενο άρθροΟ συνθέτης Χρήστος Λεοντής στη Σφίγγα τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017