Ένα καλοκαιρινό γαστρονομικό event έρχεται να δώσει νέα γεύση στο αθηναϊκό απόγευμα της Τετάρτης. Το  Street Food and Tunes του deBop οργανώνει μια μικρή εκδοχή των μεγάλων food markets του εξωτερικού. Την Τετάρτη 24 Μαΐου, το six Dogs και ο πεζόδρομος της Aβραμιώτου, στο κέντρο της Αθήνας, υποδέχονται ένα ακόμη  γαστρονομικό δρώμενο.

Οι δυο κύριοι άξονες του event είναι η γαστρονομία και η μουσική. Oι παρευρισκόμενοι θα παρατηρήσουν τα νέα δεδομένα του street food, την απενοχοποίηση του και την ανάδειξη του σε γαστρονομικό θησαυρό. Εξάλλου,  η δημιουργικότητα χωράει στα πιο απλά πράγματα, και μπορεί να τα απογειώσει. Παράλληλα, θα ακούγονται τροπικές και εξωτικές μουσικές από τον Dj Super Mario, που θα συμπληρώνουν την γαστρονομική θεματική.

Γαστρονομία

Το θέμα του Street Food and Tunes  είναι το Bánh mì.  Το Bánh mì είναι ένα σάντουιτς μιγάδικο, που συνδυάζει γαλλική και βιετναμέζικη κουλτούρα. Στο Βιετνάμ το Bánh mì σημαίνει ψωμί, ενώ χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα. Στον δυτικό πολιτισμό όμως, αποτελεί ένα συνώνυμο του σάντουιτς και ένα νέο γαστρονομικό trend. Αν και μετρά περισσότερο από μισό αιώνα ύπαρξης στα ευρωπαϊκά εδάφη, είναι τα τελευταία χρόνια που το Bánh mì έχει αναδειχθεί αρκετά.  Και δικαιολογημένα. Αποτελεί έναν τρόπο να συνδυάσει κανείς αγαπημένα υλικά και να δημιουργήσει αναπάντεχα γευστικούς συνδυασμούς. Κάθε είδος καλοψημένου  κρέατος , γευστικά λαχανικά και συνοδεία από την κατάλληλη σος. Ένα πάντρεμα ανατολίτικης και δυτικής γαστρονομίας  που ελκύει και προκαλεί τους σεφ αλλά και το κοινό.

banh-mi
Εκδοχή του σάντουιτς Bánh mì

Το μενού θα είναι καθορισμένο σε γευστικούς συνδυασμούς προσεκτικά επιλεγμένους, έτσι ώστε να καλύψουν όλο το φάσμα πιθανών γευστικών αποχρώσεων. Φυσικά, τις διαφορετικές εκδοχές του Bánh mì θα συνοδεύουν δροσιστικά κοκτέιλ με γάλα καρύδας, εξωτικά φρούτα και γλυκιές νότες από καραμέλα.

Πολιτισμός

Το ταξίδι αυτό, μέσω εξωτικών αρωμάτων και γεύσεων θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια ενός μεγάλου street party.  Η φιλοσοφία του Street Food and Tunes είναι η ενσωμάτωση των μεγάλων street food market του εξωτερικού στα Αθηναϊκά πλαίσια. Αυτό συνεπάγεται εκμετάλλευση της πολυπολιτισμικότητας που χαρακτηρίζει την πόλη, σε ένα μικρότερου μεγέθους event .Τo  Street Food and Tunes χρησιμοποιεί το φαγητό και την μουσική και  αξιοποιεί ο,τι τα πλαισιώνει. Παρέα, κέφι, κοινωνικότητα, δοκιμή. Με σεβασμό στην κουλτούρα , ιδεώδες την συναρπαστική γεύση και εργαλείο την γαστρονομία, το Street Food and Tunes αποτελεί ήδη έναν θεσμό που χαίρει εκτίμησης από το αθηναϊκό κοινό.

Street food and Tunes
Στιγμιότυπο από παλαιότερο event Street Food and Tunes

 

Πληροφορίες για το Street Food and Tunes

  • Διεύθυνση:six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 24.05.2017
  • Ώρα έναρξης:από τις 19:00
  • Facebook: Event
  • Ιστότοπος:  Street Food & Tunes
  • Είσοδος δωρεάν
Προηγούμενο άρθροDas Kapital [a model] του Ντίνου Νικολάου στο Σύγχρονο Θέατρο
Επόμενο άρθροΟ Μίλτος Πασχαλίδης έρχεται την Τετάρτη στις 7 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη