Την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί Παρουσίαση βιβλίου: «Στο Γεράνι», στο Κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1 και Βασιλίσσης  Σοφίας. Πρόκειται για το νέο Βιβλίο της Μάρως Αδάμη- Καρδαμίτση: «Στο Γεράνι. Γωνία Θεάτρου 2 και Σωκράτους 9». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Περιγραφή του βιβλίου

Πρόκειται για ένα βιβλίο με αρχιτεκτονικό περιεχόμενο. Η έκδοση, μέσα από πλούσιο εικονογραφικό και τεκμηριωτικό υλικό, αποτυπώνει την ιστορία ενός από τα πιο παλιά κτίρια της καρδιάς της Αθήνας. Παράλληλα, ζωντανεύει την ιστορία της πόλης από την ανακήρυξή της ως πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα.

Παρουσίαση βιβλίου: «Στο Γεράνι»- Η εκδήλωση

Την Τρίτη, στην Παρουσίαση Βιβλίου: «Στο Γεράνι», στο Μουσείο Μπενάκη θα μιλήσουν σχετικά με το βιβλίο οι εξής: Αιμιλία Γερουλάνου (Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη), Νικόλαος Τρίχας (Πολιτικός Μηχανικός, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού), Νικόλαος Βατόπουλος (Δημοσιογράφος), Μάρω Αδάμη- Καρδαμίτση (Συγγραφέας του Βιβλίου).

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μάρω Καρδαμίτση- Αδάμη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Είναι αρχιτέκτων και ομότιμη καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με γνωστικό αντικείμενο «αρχειακή τεκμηρίωση και αρχιτεκτονική σύνθεση». Από το 1974 και μέχρι το 2009 δίδαξε στο ΕΜΠ σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο (προστασία μνημείων-συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων και συνόλων). Παράλληλα δίδαξε και σε μεταπτυχιακά σεμινάρια άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σε θέματα σχετικά με την πολιτιστική μας κληρονομιά και την αρχιτεκτονική τεκμηρίωση. Είναι υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη νεώτερη ελληνική αρχιτεκτονική και σε θέματα προστασίας της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Παρουσίαση βιβλίου: «Στο Γεράνι»- Μάρω Αδάμη- Καρδαμίτση
Η Μάρω Αδάμη- Καρδαμίτση, αρχιτέκτων και συγγραφέας του βιβλίου
Στοιχεία Βιβλίου

Προηγούμενο άρθροΗ Βελανιδιά του Τιμ Κράουτς, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Ανδρέου στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας
Επόμενο άρθροΜαύρη Καγκελόπορτα και άλλες ιστορίες του Διονύση Καψάλη από τις Εκδόσεις Άγρα